Επιλογή Σελίδας

Ο Valentino Rossi κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο MotoGP μετά από ένα χρόνο, καθώς κράτησε πίσω του τον Danilo Petrucci κατά τη διάρκεια ενός συναρπαστικού Ολλανδικού Grand Prix στο Assen που είχε και ψιλόβροχο.

Ο Rossi έλεγχε μεγάλο μέρος της κούρσας πριν η ελαφριά βροχή να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια των τελικών σταδίων που έφερε τον Danilo Petrucci της Pramac σε μία ιταλική μάχη που αντάλλαξαν θέσεις αρκετές φορές. Ο Rossi άρπαξε τελικά το προβάδισμα πριν κρατηθεί μπροστά κατά μόλις 0.065δ, διασχίζοντας τη γραμμή στο μπροστινό μέρος για πρώτη φορά μετά το Grand Prix της Καταλονίας του περασμένου έτους.

Ο Marc Márquez επικράτησε σε μια στενή πάλη για την τρίτη θέση με τους Cal Crutchlow και Andrea Dovizioso, αν και ο αναβάτης της Ducati ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας αφού ο Maverick Viñales είχε πτώση. Ο Pole man Johann Zarco διατήρησε το πλεονέκτημα του στην εκκίνηση, όπως ο Márquez έμεινε δεύτερος, καθώς ο Rossi προχώρησε στην τρίτη θέση του Petrucci.

Οι πρώτοι τέσσερις απομακρύνθηκαν πριν ο Rossi κάνει την κίνηση του στα μέσα του αγώνα, περνώντας τον Márquez πριν περάσει τον Zarco σύντομα μετά. Ο Zarco προσπάθησε να παλέψει, αλλά ακούμπησε τη μηχανή του Rossi στην 4η στροφή και έπεσε πίσω από τον Márquez, με τον Petrucci να υποβιβάζει τον Γάλλο σύντομα μετά.

Δεδομένου ότι η ελαφριά βροχή άρχισε να πέφτει με εννέα γύρους να απομένουν, ο Petrucci έσπευσε να περάσει τον Márquez, ενώ ο Zarco ρίσκαρε και άλλαξε στη μοτοσυκλέτα με τα βρόχινα ελαστικά, μια απόφαση που έληξε τις προοπτικές του.

Ο Petrucci έφτασε το πίσω μέρος του Rossi και κατέκτησε το προβάδισμα, ενώ ο Márquez έπεσε πίσω από τον Dovizioso, καθώς ο Crutchlow ανέβαινε επίσης στο πρώτο group. Ο Rossi πέρασε γρήγορα τον Petrucci για άλλη μια φορά καθώς το ζευγάρι αγωνίστηκε μπροστά, πριν ο Rossi απομακρυνθεί ελαφρώς, καθώς ο Petrucci αντιμετώπισε αναβάτες ένα γύρο πίσω που τον εμπόδισαν, τους Héctor Barberá και Álex Rins. Ο Petrucci έκλεισε το χάσμα με τον Rossi στο υπόλοιπο του τελευταίου γύρου, αλλά ο αναβάτης της Yamaha κρατήθηκε για να καταγράψει τη νίκη με διαφορά 0.063δ.

Ο Crutchlow πέρασε τους Márquez και Dovizioso στον προτελευταίο γύρο, αλλά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κέρδισε και πάλι την τρίτη θέση με μόλις 0,042δ. Ο Dovizioso έμεινε στην πέμπτη θέση, αλλά ανέβηκε στη κορυφή της κατάταξης, αφού ο Viñales έληξε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, πέφτοντας στο chicane.

Ο Viñales είχε ένα μέτριο ξεκίνημα από την 11η θέση και είχε ανακάμψει έως στην πέμπτη, καθώς προσπάθησε να έρθει κοντά στους πρώτους 4, πριν χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του. Ο Jack Miller πήρε την έκτη, ένα χρόνο μετά από τη νίκη του εδώ, ενώ ο Karel Abraham νίκησε τον Loris Baz και τον Andrea Iannone στην έβδομη θέση, καθώς ο Aleix Espargaró έκλεισε την δεκάδα.

Ο Pol Espargaró πήρε την 11η θέση για την ΚΤΜ, μπροστά από τους Tito Rabat, ενώ Dani Pedrosa δυσκολεύτηκε προς τη χαμηλή 13η θέση. Ο Zarco τελικά έμεινε στη 14η, έχοντας πάρει ποινή για την υπερβολική ταχύτητα στα pit, ενώ ο Jorge Lorenzo πήρε μόνο τη 15η θέση.

Κατάταξη

Βαθμολογία

Πηγή: F1 Fan

Pin It on Pinterest

Shares
Share This