Επιλογή Σελίδας

Παρουσιάστηκε και επίσημα ο νέος προπονητής του Πιερικού, Τάσος Ιωαννίδης, στα γραφεία της ομάδας, στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης.

Την παρουσίαση άνοιξε ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΦΚ ΠΙερικός, Πασχάλης Τσιτιρόκης, ο οποίος είπε:

«Κατ’ αρχήν, να σας καλησπερίσουμε και να ευχηθούμε μία καλή ποδοσφαιρική χρονιά, η οποία για εμάς θα ξεκινήσει αρκετά νωρίς και πιστεύουμε ότι με όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία και θα κυλήσει η χρονιά ομαλά.

Όπως όλοι γνωρίζετε, πριν από μερικές ημέρες συστάθηκε η νέα Διοίκηση και από την επόμενη ημέρα κιόλας, δόθηκαν ρόλοι σε όλους όσους μετέχουν στη Διοίκηση.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα της μεγάλης ομάδας του Πιερικού θα τη λειτουργήσουμε εγώ, ο Γενικός Αρχηγός, Βασίλης Κουρνούτης και ο Αχιλλέας Ιωακειμίδης. Φυσικά, όλα αυτά σε συνεργασία με τον Πρόεδρο που θα είναι συνέχεια δίπλα μας.

Από την στιγμή που ξεκινήσαμε, η πρώτη μας σκέψη ήταν να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο που θα ηγηθεί για να χτίσουμε τη νέα ομάδα του Πιερικού. Ομόφωνα αποφασίσαμε ότι θέλουμε να πάμε σε μία λύση ντόπιου προπονητή, που να γνωρίζει πάνω απ’ όλα τα πεπραγμένα στον αθλητικό χώρο της πόλης και να γνωρίζει την ομάδα, για να χτίσουμε, όλοι μαζί, έναν αξιόμαχο και υγιή Πιερικό.

Ξεκινήσαμε επαφές με όλους του προπονητές που είναι από την πόλη και πληρούν τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής. Οφείλω να ομολογήσω ότι με όλους τους προπονητές που μιλήσαμε, δε χρειάζεται να μπω σε ονοματολογία, συμπεριφέρθηκαν με πάρα πολύ σεβασμό απέναντι στον Πιερικό. Απλά, μετά το τέλος των επαφών, θα έπρεπε να αποφασίσουμε σε ποιον άνθρωπο θα δώσουμε τα κλειδιά της ομάδας.

Ο προπονητής που επιλέξαμε είναι ο Τάσος Ιωαννίδης. Νομίζω ότι δε χρειάζεται συστάσεις, ούτε για το ποιος είναι, ούτε για το τι μπορεί να κάνει. Ένα πάρα πολύ βασικό κριτήριο, που μας οδήγησε στο να αποφασίσουμε να πορευθούμε με τον Τάσο και να κάνουμε, όλοι μαζί, αυτήν την κοινή προσπάθεια, ήταν, πέρα από την προπονητική του αξία και πέρα από το έργο που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια,  μας απέδειξε και ότι ήθελε πάρα πολύ να εργαστεί στον Πιερικό. Αυτό ήταν μία πολύ σημαντική παράμετρος για εμάς και χωρίς δεύτερη σκέψη του εμπιστευθήκαμε τη νέα ομάδα του Πιερικού

Πριν τοποθετηθεί κι ο Τάσος, θέλω να πω ότι στόχος της φετινής Διοίκησης είναι, να ξανακάνουμε, πάνω απ’ όλα, τον Πιερικό αξιόπιστη ομάδα. Τα τελευταία χρόνια, όπως όλοι γνωρίζετε, ο Σύλλογος  πέρασε λίγο δύσκολες στιγμές όλοι είμαστε γύρω από την ομάδα, μαζί με και με τον Πρόεδρό μας, θα προσπαθήσουμε, πρώτον να  ξαναφέρουμε την αξιοπιστία σε αυτόν τον Σύλλογο και μετά να μπορέσουμε να χτίσουμε μία ομάδα η οποία θα είναι αντάξια του ονόματος του Πιερικού

Αυτήν την στιγμή ο Σύλλογος έχει στο χέρι του όλα τα δελτία της περσινής ομάδας. Βέβαια θα πρέπει να μιλήσουμε με όποια παιδιά μας ενδιαφέρουν για να μέινουν στον Σύλλογο.

Ο στόχος της φετινής Διοίκησης, με τα δεδομένα που υπάρχουν, είναι να βασιστούμε, σε όσο μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται, σε παιδιά από την Κατερίνη. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό, αλλά φυσικά, δε θα αποκλείσουμε και κάποιες περιπτώσεις που ενδεχομένως να μας ενδιαφέρουν, από κάποια παιδιά που είναι αξιόλογα και είναι εκτός νομού. Ο σχεδιασμός και ο στόχος όμως, θα είναι η φετινή ομάδα του Πιερικού να μη λέγεται Πιερικός μόνο στο όνομα, αλλά να σε πάρα πολύ μαγάλο βαθμό ανταγωνίστική, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό να αποτελείται από παιδιά από την πόλη μας.

Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας να μαζέψουμε ότι πιο αξιόλογο υπάρχει από τα παιδιά της Πιερίας, είτε αυτά είνα έμπειροι ποδοσφαιριστές, είτε θεωρούνται τελέντα και θα θελήσουμε να τα εντάξουμε στον Σύλλογο. Θα προσπαθήσουμε απο την πλευρά μας, η Διοίκηση, να δώσουμε στον προπονητή και στην ομάδα τις βάσεις και τα εχέγγυα για να μπορέσουν να δουλέψουν απερίσπαστα. Από την στιγμή που εμείς θα είμαστε απένταντι τους, στις υποχρεώσεις μας συνεπείς και θα δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες για να σημιουργήσουμε έναν δυνατό, αλλά πάνω απ’ όλα υγιή Σύλλογο. Έναν Σύλλογο ο οποίος θα λειτουργεί

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο γυμναστής, όπως και οι προπονητές των ακαδημιών. Δυστυχώς, από εκεί που πριν δύο χρόνια είχαμε την καλύτερη και πιο πλούσια ακαδημία, από πλευράς υλικού, στο νομό, σήμερα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Η προσπάθεια θα γίνει. Θεωρώ ότι και εκεί θα στελεχωθεί το τμήμα από αξιόλογους ανθρώπους και σιγά σιγά θα μπορέσουμε να ξαναφέρουμε τις ακαδημίες στο επίπεδο που ήταν και στο επίπεδο που αρμόζει και στον Σύλλογο».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This