Επιλογή Σελίδας

Το γερμανικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να κυριαρχεί όσον αφορά την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα, με τη σεζόν 2016-17 να σηματοδοτεί νέο ρεκόρ με πάνω από 19 εκατ. θεατές.
Συγκεκριμένα, 19.049.362 άνθρωποιβρέθηκαν στα γήπεδα που φιλοξένησαν τα 612 ματς της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος, αριθμός που είναι κατά 1,3% μεγαλύτερος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο της περιόδου 2015/16.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ομάδες με μικρότερα στάδια, η προσέλευση στην Μπουντεσλίγκα παρέμεινε σε πολύ υψηλό επίπεδο, παρουσιάζοντας μέσο όρο 40.693 θεατές ανά παιχνίδι και ποσοστό πληρότητας που αντιστοιχεί στο 91% της χωρητικότητας των γηπέδων. Στην Μπουντεσλίγκα2, η μέση προσέλευση ανά παιχνίδι ανήλθε σε 21.560 άτομα, εμφανίζοντας αύξηση άνω του 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Η δημοτικότητα των Μπουντεσλίγκα και Μπουντεσλίγκα2 παραμένει ακλόνητη», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής λίγκας (DFL), Κριστιάν Σέιφερτ. «Τόσο ο αριθμός των θεατών στα γήπεδα όσο και αυτός που παρακολουθούν από την τηλεόραση αποδεικνύουν πως το γερμανικό ποδόσφαιρο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό θα αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι σταθερά πρώτο σε μέσο όρο θεατών ανά παιχνίδι στον χώρο του ποδοσφαίρου και δεύτερο γενικά σε όλα τα σπορ μετά τη λίγκα αμερικανικού ποδοσφαίρου NFL. Βασικός λόγος πίσω από αυτό είναι η πολύ χαμηλές, σε σχέση με την ποιότητα του προϊόντος, τιμές των εισιτηρίων στα γερμανικά γήπεδα.

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This