Επιλογή Σελίδας

Αποστολή στην Θεσσαλονίκη, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, η συνέντευξη τύπου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 470, το οποίο θα διεξαχθεί από 7 έως και 15 Ιουλίου με την συμμετοχή 140 πληρωμάτων από 36 χώρες.

Επιδιώκοντας να ανέβουν στο βάθρο και να κρεμάσουν μετάλλιο στο λαιμό τους, κατά προτίμηση το χρυσό, αλλά «δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, ετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στην κατηγορία των 470 οι χάλκινοι ολυμπιονίκες στο Ρίο, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση, εκτός από τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, θα εκπροσωπήσουν, για πρώτη φορά στην κατηγορία γυναικών, η Μαρία Μπόζη με την Ραφαηλία Κλωναρίδου, οι οποίες, μαζί τους δύο πρώτους και τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Τσαλίκη, μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για τους αγώνες, στις εγκαταστάσεις του ομίλου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης στα «470», Ανδρέας Κοσματόπουλος, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, Γιάννης Μπουτάρης, Θεοσόδης Μπακογλίδης, αντίστοιχα, αλλά και εκπρόσωποι χορηγών που θα στηρίξουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Την ημέρα που έκλειναν οι τράπεζες (σ.σ. 2015) εμείς βάλαμε υποψηφιότητα διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη κατηγορία αγαπιέται από την πόλη και το άθλημα πιστεύω θα έπρεπε να διδάσκεται και στα σχολεία όπως οι ξένες γλώσσες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Τσαλίκης, προσθέτοντας πως από την Γενική Γραμματεία του Αθλητισμού δεν υπάρχει καμία βοήθεια, ενώ εξήγησε πως χωρίς την υποστήριξη των  δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και ιδιωτών, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει.

Ο δήμαρχος της Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, τοποθετήθηκε σε τρία σκέλη στην συνέντευξη τύπου αναφορικά με το Πρωτάθλημα:

«Το πρώτο σκέλος είναι ο Ναυτικός Όμιλος, ο οποίος αποτελεί ένα κοινωνικό-εργατικό έργο, πολλά παιδιά από την Καλαμαριά εντάσσονται στο άθλημα και είναι πολύ σημαντικό. Το δεύτερο σκέλος είναι ότι η Καλαμαριά αναδεικνύει πολλούς πρωταθλητές, έχει αθλητές που έχουν διακριθεί σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τρίτο και τελευταίο, είναι η μεγάλη εμπειρία που έχει στην οργάνωση ο Ναυτικός Όμιλος σε αυτούς τους σημαντικούς αγώνες και γι’αυτό το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει την διοργάνωση».

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης στην συνέχεια της συνέντευξης, τόνισε πως η Γενική Γραμματεία του Αθλητισμού έγκρινε την διεκδίκηση και διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2017, αλλά λόγω οικονομικών αδυνατοτήτων δεν… πρόκειται να το χρηματοδοτήσουν!

«Το συνολικό κόστος της διοργάνωσης ανέρχεται στα 75.000 Ευρώ. Εμείς από αυτά, λέγαμε να τα χωρίσουμε σε 3, το ένα τρίτο από δημόσιους φορείς, το δεύτερο τρίτο από χορηγίες και το τελευταίο από τα ίδια τα μέσα. Είπαν ότι δεν μπορούν, αλλά επειδή καταλαβαίνουν ότι είναι γεγονός που προβάλλει την Ελλάδα διεθνώς, αναγνωρίζουν την σημασία για την τουριστική προβολή της χώρας και γι’ αυτό, θα κάνουν ένα διαδραστικό γράμμα στο υπουργείο Τουρισμού για κονδύλια, για να υποστηρίξουν την διοργάνωση», επισήμανε ο κ. Τσαλίκης, συμπληρώνοντας πως δεν δόθηκε απάντηση ούτε από το υπουργείο Τουρισμού.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εξήγησε πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη πόλη στις 7 Ιουλίου έως τις 15, αποτελεί σημαντικό τουριστικό γεγονός, καθώς όπως ανέφερε «τα πληρώματα των 36 χωρών που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα, θα έρθουν νωρίτερα δεν θα έρθουν μία ημέρα πριν τους αγώνες. Εκείνες τις ημέρες, θα χρειαστεί να προσαρμοστούν στο κλίμα της Θεσσαλονίκης, να κάνουν βόλτες και να συνηθίσουν το περιβάλλον. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική ευκαιρία για να προβληθεί ο τουρισμός της Θεσσαλονίκης και πρέπει οι διευθύνσεις τουρισμού των δήμων να παίρνουν πιο σοβαρά γεγονότα σαν και αυτά», προσθέτοντας πως «το Αιγαίο είναι το καλύτερο γήπεδο για την Ιστιοπλοΐα».

«Αξίζουν συγχαρητήρια στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και στο συμβούλιό του, που φέρνουν τόσο σημαντικά πρωταθλήματα στην καλύτερη πίστα του κόσμου, όπως λέμε εμείς. Ευχόμαστε οι συνθήκες να είναι όμορφες, να έχουμε ωραίους αγώνες, να τρέξουμε σε ωραίους αγώνες, θα συμμετέχουν σε αυτούς οι καλύτεροι. Έχουμε μάθει να δουλεύουμε υπό πίεση, σίγουρα η ευθύνη, όταν αγωνίζεσαι στη χώρα σου, είναι μεγαλύτερη. Πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος μέσα στο? σπίτι σου. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ φέτος, είμαστε έτοιμοι! Ελπίζουμε αυτό να βγει στη θάλασσα, θα κάνουμε ότι καλύτερο. Σε έναν αγώνα κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα, είναι ο κορυφαίος αγώνας της χρονιάς αυτός που έχουμε στην προκειμένη. Για την ομάδα μας, πάντα ο στόχος είναι η θέση στο βάθρο, χωρίς να μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα. Θα ξέρουμε που θα είμαστε στις 15 Ιουλίου, θα προτιμούσαμε, φυσικά, το χρυσό μετάλλιο», τόνισε ο Παναγιώτης Μάντης.

Ο Παύλος Καγιαλής, με τη σειρά του, επισήμανε: «Έχουμε προετοιμαστεί πάρα πολύ για αυτόν τον αγώνα. Η προετοιμασία μας άρχισε μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, αρκετά νωρίς, γνωρίζοντας πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα είναι στη χώρα μας. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση για να μπορούμε να συμμετέχουμε στον αγώνα. Για μένα είναι, επιπλέον, ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι στην πόλη μου, εδώ μεγάλωσα, εδώ έκανα ιστιοπλοΐα και τώρα είμαι εδώ για να συναγωνιστώ με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Το σίγουρο είναι πως με τον συναθλητή μου, τον Παναγιώτη, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δικαιολογίες για κάθε αθλητή, όταν κάτι δεν πάει καλά, πάντα θα υπάρχουν, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι ο αθλητισμός συγκινεί, είτε οι επιδόσεις των αθλητών είναι καλές, είτε κακές. Είναι πολύ απαιτητικός αγώνας, έχουμε  λιώσει και λίγο παραπάνω στη δίαιτα, γιατί δε θα φυσάει στη διάρκειά του. Θα είναι πιστεύω το Παγκόσμιο από τους πιο δύσκολους αγώνες που θα έχουμε συμμετάσχει και λόγω των καιρικών συνθηκών και λόγω της ποιότητας των αθλητών, από όλο τον κόσμο, που θα βρίσκονται εδώ».

«Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας για τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο. Θα θέλαμε, με την ευκαιρία των αγώνων, να έρθουν στον Όμιλο περισσότερα νέα παιδιά και να γνωρίσουν το άθλημά μας από κοντά. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, για μας είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούμε στην κατηγορία γυναικών. Ευελπιστούμε να έχουμε μετά το τέλος των αγώνων μια θέση στα κορυφαία 10 πληρώματα», δήλωσε η Μαρία Μπόζη, ενώ η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξάγεται στην πόλη και τον όμιλό μας, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη παράδοση στα ?470?. Ελπίζουμε και εμείς να συνεχίσουμε αυτήν την παράδοση, επιτυγχάνοντας ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά και με τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020».

Τέλος, ο Ανδρέας Κοσματόπουλος ανέφερε: «Είμαι περήφανος για τον Παύλο, τον Παναγιώτη, τη Μαρία, τη Ραφαηλίνα, γιατί ό,τι πετυχαίνουν είναι με τα μέσα που διαθέτουν. Είμαι περήφανος και για τον ΝΟΘ, διότι ο τρόπος που καταφέρνει να φέρνει σε πέρας τέτοιες διοργανώσεις, πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This