Επιλογή Σελίδας

Του Σωτήρη Μήλιου

Τι να κάνει άραγε ο Βίκτορ ο Ιμπάρμπο; Πως να περνάει αυτή η ψυχή ο Ιντέγε Μπράουν; Που να βρίσκεται και κυρίως πως είναι στην υγεία του ο Μάικλ Εσιέν; Με αφορμή την μεταγραφή του Ολιβιέ Μπουμάλ στην κινέζικη Liaoning FC, το SDNA αναζητά τα ίχνη παικτών που πέρασαν από την Ελλάδα και δελεάστηκαν από το εύκολο χρήμα της Άπω Ανατολής;

Άραγε μετάνιωσαν για τις επιλογές τους; Περνούν καλά; Παίζουν μπαλίτσα; Το μόνο σίγουρο είναι φούσκωσαν κι άλλο τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Το φως στο τούνελ ξεκινά το ταξίδι της αναζήτησης…

Βίκτορα έμαθες να βάζεις γκολ;

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να μάθεις σε ένα γέρικο σκυλί νέα κόλπα. Ούτε στον Βίκτορ Ιμπάρμπο να μάθει ξαφνικά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κολομβιανός επιθετικός παραμένει και στην Ιαπωνία τσακωμένος με το γκολ, μένοντας το ίδιο ασυνεπής στο ραντεβού του με τις αντίπαλες εστίες.

Αυτό το… ασήμαντο κουσούρι τον κυνηγάει και με την Σαγκάν Τόσου, με την οποία δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιο γκολ μετά από 10 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία της Ιαπωνίας, με την ομάδα του να βρίσκεται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας (11η σε 18 ομάδες) και με σοβαρό πρόβλημα δυστοκίας (21 γκολ σε 18 παιχνίδια).

Για να είμαστε τίμιοι, ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος ανήκει ακόμα στην Κάλιαρι, έχει κάνει σεφτέ σε αγώνα κυπέλλου, κάτι που σημαίνει ότι έχει πετύχει ένα γκολ μετά από 732 αγωνιστικά λεπτά στην Ιαπωνία. Αν ξεμπουκώσει όμως;

Μάικλ στέκεσαι γερά στα πόδια σου;

Του πήρε πάνω από ένα χρόνο να βρει ομάδα. Πολλοί πίστεψαν ότι θα το κόψει και θα σταματήσει να ταλαιπωρεί τον εαυτό του και το ποδόσφαιρο.

Ο Μάικλ Εσιέν συνεχίζει να πληγώνει την υστεροφημία του, αρνούμενος να παραδεχθεί ότι δεν τα βάζει κανείς με τον πανδαμάτωρ χρόνο.

Ο Γκανέζος κατάφερε να βρει ομάδα που του προσέφερε 8 κατοστάρικα το χρόνο (!) και μετακόμισε στην μακρινή Ινδονησία για να παίξει το ρόλο της βιτρίνας στο εγχώριο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Περσίμ. Το αποτέλεσμα είναι… θλιβερό.

Στο ντεμπούτο του πήρε στο κυνήγι έναν αντίπαλο και μετά από ένα τρίμηνο στην Ινδονησία το πείραμα δεν φαίνεται να στέφεται από επιτυχία.

Το καλό για τον Γκανέζο είναι πως στέκεται ξανά στα πόδια του, αφού έχει αγωνιστεί στα 12 από τα 13 παιχνίδια της ομάδας του. Το κακό είναι πως έχει βγάλει μόλις δύο 90λεπτα!

Η Περσίμπ παρά το τεράστιο οικονομικά άνοιγμα βρίσκεται στην 12η θέση (σε 18 ομάδες), αφού ο 34χρονος Γκανέζος μέσος παρά τα δύο τίμια γκολ που έχει πετύχει, δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά, όπως θα περίμεναν κάποιοι…

Ιντέγε βρήκες το λιμάνι σου;

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν. Το χρήμα ουδείς και σίγουρα όχι ο Ιντέγε Μπράουν. Ο Νιγηριανός επιθετικός άφησε μία στρωμένη καριέρα στην Ευρώπη και τον περασμένο Φεβρουάριο άφησε τις ομορφιές της Ελλάδας για το χάος της Τιαεντζίν των 15 εκατομμυρίων ψυχών.

Βοήθησε σε αυτό ο ετήσιος μισθός των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που του έταξε η τοπική Τέντα, που τριπλασίασε τις απολαβές του σε σχέση με αυτά που έπαιρνε ο Νιγηριανός φορ στον Ολυμπιακό κι έκανε τον Ιντέγε να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για την Κίνα.

Μετά από περίπου ένα εξάμηνο, ούτε η ομάδα ούτε ο 29χρονος φορ νιώθουν ευτυχισμένοι σε αυτό το γάμο. Η κινέζικη ομάδα δίνει σκληρή μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό (13η σε 16 ομάδες), με τον Νιγηριανό να έχει 4 γκολ σε 14 παιχνίδια, αλλά να μην κάνει την διαφορά.

Απόστολε πως τα περνάς;

Η πρόταση ήταν εξωπραγματικά για να την αρνηθεί κανείς. Η Γκουάνγκζου R&F προσέφερε 2,5 εκατομμύρια ευρώ στον Αστέρα Τρίπολης και ετήσιες απολαβές 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος με μιας έλυνε άπαξ διά παντός το οικονομικό πρόβλημα της ζωής του, εξαργυρώνοντας την σούπερ χρονιά με τα 13 γκολ στη Super League.

Η πρώτη του χρονιά ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Ο Ελληνοαυστραλός επιθετικός έπαιξε σε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκόραρε 5 φορές και έγινε μόνιμο στέλεχος στις κλήσεις της Εθνικής Αυστραλίας.

Φέτος όμως το όνειρο ξεθώριασε. Θέσεις ξένων δεν υπάρχουν, το ρόστερ παραείναι ποιοτικό και ο Γιάννου εξοστρακίστηκε μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Μέσα στο 2017 έχει αγωνιστεί μόλις σε 162 αγωνιστικά λεπτά και ψάχνει τρόπο να απεγκλωβιστεί από την αγωνιστική απραξία σε μία νέα ομάδα.

Γκουστάβο έκανες το άλμα στην καριέρα σου;

Η Ελλάδα του φαινόταν μικρή. Από στη στιγμή που έφτασε στα χέρια του η πρόταση από την Μπέτις, ο Γκουστάβο Πογέτ ήταν ήδη φευγάτος. Η επιλογή του Ουρουγουανού τεχνικού να αφήσει την ΑΕΚ για τους Ανδαλουσιανούς, δεν δικαιώθηκε, αφού έμεινε μόλις 125 ημέρες στον πάγκο των «βερδιμπλάνκος» πριν απολυθεί κακήν κακώς.

Ο Πογέτ δεν τα έβαψε όμως μαύρα. Βρήκε ΜΥΘΙΚΟ συμβόλαιο στην Κίνα με ετήσιες απολαβές τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, όμως παρότι η διοίκηση του πήρε τον Κάρλος Τέβες, τον Μάρτινς Ομπαφέμι και τον Φρέντι Γκουαρίν, η ομάδα δεν βλέπεται!

Η Σανγκάη βρίσκεται στην απογοητευτική 9η θέση, 17 βαθμούς πίσω από την κορυφή και οι Κινέζοι κλαίνε τα λεφτά τους…

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This