Επιλογή Σελίδας

Ο Ραφαήλ Σοϊλεμέζογλου ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας του Πιερικού την σεζόν που μας πέρασε.

Ο νεαρός τερματοφύλακας αγωνίστηκε σε 26 αγώνες με τη φανέλα του Πιερικού και δέχθηκε μόλις 19 τέρματα, ενώ σε 12 αγώνες κατάφερε να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη, όντας ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες των εξαιρετικών αμυντικών επιδόσεων της ομάδας της Κατερίνης και βοηθώντας τη τα μέγιστα να κάνει μία πορεία, την οποία ελάχιστοι πίστευαν στην αρχή της σεζόν και να τερματίσει στη δέκατη θέση, εξασφαλίζοντας από νωρίς την παραμονή της στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Ο δανεισμός του Σοϊλεμέζογλου όμως ολοκληρώθηκε και έφτασε η στιγμή να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Η απόδοσή του με τη φανέλα του Πιερικού μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, με αποτέλεσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Football League, οι οποίες προσπαθούν να τον αποκτήσουν, θέλοντας να έχουν μία αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια του κι έτσι ο Ραφαήλ αναμένεται να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός στην καριέρα του.

Ο katerinisport.gr συνάντησε τον Ραφαήλ Σοϊλεμέζογλου την ημέρα που ήρθε στην Κατερίνη να πάρει τα απαραίτητα χαρτιά, ώστε να επιστρέψει στην Τούμπα και τον ΠΑΟΚ και είχε μία σύντομη συζήτηση μαζί του.

Παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν στη σεζόν, καταφέρατε και σωθήκατε σχετικά άνετα, αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Ποια ήταν τα συστατικά της επιτυχίας;

«Στόχος της ομάδας από την αρχή της χρονιάς ήταν η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ο προπονητής μας, ο Μιχάλης ο Ζιώγας έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία, όπως και ο βοηθός του ο Μιχάλης ο Μπίζος, όπως φυσικά και το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια μεταξύ μας».

Θεωρείς ότι από το νεανικό ρόστερ της ομάδας υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ταλέντο σίγουρα υπήρχε στο περσινό νεανικό ρόστερ. Σίγουρα όμως, το να κάνεις το βήμα παραπάνω είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί πολύ δουλειά πίστη και υπομονή. Ποτέ δεν ξέρεις πότε και σε ποιον μπορεί να δοθεί η ευκαιρία. Οφείλεις να είσαι έτοιμος και να την αρπάξεις».

Τι χρειάζεται να αλλάξει στον Πιερικό προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στη Γ’ Εθνική και να διεκδικήσει την άνοδο;

«Νομίζω πως σε αυτές τις κατηγορίες το πιο σημαντικό, για να πάει μπροστά μια ομάδα είναι να υπάρχει μια σοβαρή διοίκηση που φυσικά θα έχει και την οικονομική δυνατότητα να κυνηγήσει μια άνοδο. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει ένας βασικός κορμός και να μην αλλάζει κατά 90% κάθε καλοκαίρι το ρόστερ της ομάδας. Και τέλος, κάτι το οποίο το έχει η ομάδα του Πιερικού και πρέπει να πατήσει πάνω σε αυτό ώστε να φτάσει και πάλι εκεί που του αξίζει είναι η ιστορία και ο κόσμος που αγαπά την ομάδα , να επιστρέψει στο γήπεδο».

Ποια είναι τα σχέδιά σου για τη νέα σεζόν; Θα ήσουν θετικός να αγωνιστείς στον Πιερικό και φέτος;

«Στόχος μου, μετά από μια καλή χρόνια με την ομάδα του Πιερικού στην Γ’ Εθνική, είναι να κάνω το βήμα παραπάνω σε μια πιο υψηλή κατηγορία. Φυσικά πάντα αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στον Πιερικό. Ποτέ δεν πρέπει να κλείνεις πόρτες σε τέτοιες ομάδες  με τόσο βαρύ όνομα, αρκεί βέβαια να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες, με μια καλή διοίκηση. Κάτι που βλέπω ότι πάει να συμβεί φέτος και μακάρι να πετύχει τους στόχους που θα θέσει».

Μια πρόβλεψη για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ;

«Μετά την περσινή επιτυχία και την κατάκτηση του κυπέλλου, νομίζω πως άνοιξε ο δρόμος για πιο συχνές επιτυχίες και τρόπαια. Πιστεύω  πως το πρωτάθλημα φέτος θα είναι μια μάχη καθαρά ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This