Επιλογή Σελίδας

Με ήττα 9-7 από την Ρωσία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών. Στον αγώνα που διεξήχθη στο κολυμβητήριο «Άλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πλήρωσε την κακή απόδοση στον παραπάνω (2/8 και 0/1 πέναλτι) και μοιραία ηττήθηκε. Παράλληλα επέτρεψε σε κάποια σημεία, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, στην αντίπαλο να χτυπήσει στην κόντρα, που είναι και το δυνατό της σημείο, καθώς και από φουνταριστό. Από τη μεριά τους οι Ρωσίδες είχαν 3/7 στον παραπάνω.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ελλάδα να πετυχαίνει το πρώτο γκολ με τη Βασιλική Διαμαντοπούλου, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Ρωσίδες έπαιξαν καλή άμυνα στο λιγότερο και κατάφεραν να φύγουν στην αγαπημένη τους κόντρα, κάνοντας ένα σερί 4-0, που τις έβαλε μπροστά με 4-1 έπειτα από 11 λεπτά αγώνα. Παράλληλα η τερματοφύλακας Άννα Καρνάουκ ήταν σε πολύ καλή ημέρα, πραγματοποιώντας μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις, με κορυφαία το πέναλτι που εκτέλεσε η Χριστίνα Τσουκαλά στο τέλος της πρώτης περιόδου, με το σκορ στο 2-1.

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να μειώσει με δύο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου και της Έλενας Ξενάκη σε 4-3, ενώ είχε και ευκαιρία να ισοφαρίσει, η οποία όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη. Οι Ρωσίδες ξαναέφεραν τη διαφορά στα δύο γκολ (5-3), όμως η Ξενάκη σκόραρε στον παραπάνω και μείωσε σε 5-4. Το ημίχρονο έκλεισε με 6-4, χάρη σε γκολ της Τιμοφέεβα από φουνταριστό.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση δεν μπήκαν καλά και βρέθηκαν και πάλι πίσω με τρία γκολ (7-4 και 8-5), όμως χάρη σε δύο γκολ της αρχηγού Αλεξάνδρας Ασημάκη από θέση φουνταριστού στα τελευταία δύο λεπτά της τρίτης περιόδου αναπτέρωσαν τις ελπίδες, αφού η διαφορά ήταν στο γκολ (8-7).

Στην τελευταία περίοδο το γρήγορο γκολ της Σιμάνοβιτς έδωσε ψυχολογία στις Ρωσίδες οι οποίες έπαιξαν και με το χρόνο. Η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και χαρακτηριστικό είναι ότι δε σκόραρε σε αυτό το διάστημα, γνωρίζοντας την ήττα με το τελικό 9-7.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 2-3, 1-0

Ρωσία (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Βελκογκλιάντοβα, Βακίτοβα, Προκοφίεβα, Καρίμοβα 3, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 3 Τιμοφέεβα 1, Τολκούνοβα, Ιβάνοβα 1, Ριζκόβα, Καρνάουκ.

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β. 2, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ., Αβραμιδου, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη, Κώτσια, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χ.

Στο άλλο παιχνίδι του Δ’ Ομίλου η Αυστραλία νίκησε με 16-4 το Καζακστάν.

Επόμενο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μεθαύριο (18/7) στις 14:30 ώρα Ελλάδας με το Καζακστάν.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This