Επιλογή Σελίδας

Την πρώτη της νίκη στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης πέτυχε η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών, αφού στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων επικράτησε πολύ εύκολα του αδύναμου Καζακστάν με 19-5.

Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση και έδειξαν συγκεντρωμένες για τη συνέχεια, ξεπερνώντας την ήττα της πρεμιέρας από τη Ρωσία.

Έτσι, στο τελευταίο παιχνίδι με την Αυστραλία (20/7, 11:50 ώρα Ελλάδας) θα διεκδικήσουν τη 2η ή ακόμη και την 1η θέση του Δ’ Ομίλου.

Αυτό εξαρτάται από το τι θα γίνει στην αναμέτρηση Ρωσίας – Αυστραλίας που ξεκινάει στις 18:30 ώρα Ελλάδας (σήμερα). Αν οι Ρωσίδες κερδίσουν είναι σίγουρα πρώτες. Αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος η πρώτη θέση θα διεκδικηθεί από Ρωσία και Αυστραλία, αλλά αν κερδίσουν οι Αυστραλέζες η 1η θέση θα διεκδικείται και από τις 3 ομάδες.

Η Εθνική μας ήταν το φαβορί του αγώνα και φρόντισε να το αποδείξει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 4-0 και χαρακτηριστικό είναι πως σκόραρε στις τέσσερις από τις πρώτες πέντε επιθέσεις. Στη συνέχεια δε δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, αφού οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένες. Η διαφορά είχε συνεχώς αυξητικές τάσεις και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά το γεγονός ότι έδωσε 10 αποβολές, δέχθηκε μόλις ένα γκολ με παίκτρια παραπάνω. Το προβάδισμα της Ελλάδας έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο στη λήξη της τρίτης περιόδου (13-3). Παρά το γεγονός ότι η νίκη είχε εξασφαλιστεί, τα κορίτσια της Εθνικής μας δεν πάτησαν φρένο, αυξάνοντας τη διαφορά μέχρι και τα 14 γκολ, για το τελικό 19-5.

Η Εθνική μας είχε 3/5 σε παίκτρια παραπάνω και 3/3 πέναλτι, ενώ το Καζακστάν όπως προαναφέρθηκε είχε 1/10 σε παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 4-2, 4-1, 6-2

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη 4, Χυδηριώτη 1, Κώτσια 1, Μανωλιουδάκη 3, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 1, Διαμαντοπούλου Χ.

Καζακστάν (Αντρέι Σαζίκιν): Ζαρκιμπάγεβα, Ράιτερ, Ακιλμπάγεβα 3, Τούροβα, Ζακίροβα, Ρόγκα, Νοβίκοβα, Σάιτσου, Γιερέμινα, Μιρζαμπέκοβα 1, Μίρσινα 1, Μουσάροβα, Αλιμπάγεβα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This