Επιλογή Σελίδας

Με «καταιγισμό πυρών» στο πρώτο μέρος και σωστή διαχείριση στη συνέχεια, αλλά και με σχεδόν απροσπέλαστη άμυνα η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών έκανε «τη δουλειά» στον χιαστί αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με την Ιαπωνία.

Επιβλήθηκε άνετα με 14-4, προκρίθηκε στις οκτώ (8) καλύτερες ομάδες του κόσμου και θα αγωνιστεί την Τρίτη (25/7) στις 15.50 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) κόντρα στο Μαυροβούνιο για να διεκδικήσει την είσοδό της στην 4άδα και να επιδιώξει την επανάληψη του άθλου της προηγούμενης αντίστοιχης διοργάνωσης, δηλαδή την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Η ελληνική ομάδα απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι κλάσεις ανώτερη από την Ιαπωνία (και πως η δύσκολη νίκη στο περσινό μεταξύ τους παιχνίδι στο Ρίο ήταν συγκυριακή). Με την πολύ καλή της άμυνα περιόρισε τα ατού των Γιαπωνέζων, δεν τους άφησε να βγουν στην κόντρα, που είναι το μεγάλο τους όπλο και τους έκοψε πολλές φορές τον παίκτη παραπάνω. Από κει και πέρα, στην επίθεση ήταν καταιγιστική στα δύο πρώτα οκτάλεπτα και έβρισκε λύσεις με όλους τους τρόπους. Στο δεύτερο μισό του αγώνα πάτησε φρένο.

Από την Ελλάδα δούλεψαν καλά όλα τα ατού. Πρώτος σκόρε ήταν ο Φουντούλης με 4 γκολ, αλλά κορυφαίος παίκτης ήταν ο Γούνας, που εκτός από τα 3 γκολ ήταν εκπληκτικός στην άμυνα και είχε ηγετικό ρόλο. Τρία γκολ είχε ακόμα ο Βλαχόπουλος και από δύο οι Γεννηδουνιάς και Μουρίκης. Πολύ καλός και ο τερματοφύλακας Φλέγκας όποτε χρειάστηκε.

Οκτάλεπτα: 5-2, 5-0, 2-2, 2-0.

Ελλάδα (Θ. Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 2, Δελακάς, Δερβίσης, Φουντούλης 4, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 3, Βλαχόπουλος 3, Ζερδεβάς.

Ιαπωνία: Ταναμούρα, Αντάκι 2, Καβαμότο, Σίγκα 1, Γιοσίντα,  Ίιντα, Σιμίζου, Τακάτα, Αράι, Iνάμπα, Οκάουα 1, Αράκι, Φουκουσίμα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This