Επιλογή Σελίδας

Φτιαγμένοι για την κορυφή, προετοιμασμένοι με τον καλύτερο τρόπο και πανέτοιμοι για το παγκόσμιο βάθρο. Οι Έλληνες κομάντο της υδατοσφαίρισης, που αποτελούν μια Εθνική ομάδα πρότυπο, η οποία έχει ωριμάσει και έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι συγκαταλέγεται στην ελίτ του παγκόσμιου στερεώματος, είναι αποφασισμένη να φέρει και από τη Βουδαπέστη ένα μετάλλιο στη χώρα μας, δύο χρόνια μετά το χάλκινο στο Καζάν και 12 μετά από αυτό του Μόντρεαλ.

Τα καμάρια του Θοδωρή Βλάχου μπήκαν σαν λιοντάρια στο κολυμβητήριο «Άλφρεντ Χάγιος» στο Νησί της Μαργαρίτας, στις όχθες του Δούναβη, και «έπνιξαν» το Μαυροβούνιο, εκ των κορυφαίων δυνάμεων του παγκόσμιου πόλο, που ανάγκασαν να μοιάζει «ομαδίτσα», την σκόρπισαν στις τέσσερις γωνίες της πισίνας, πήραν τη νίκη με 12-7 και προκρίθηκαν στην 4άδα του κόσμου. Θα παίξουν πλέον την Πέμπτη (27/7) στον ημιτελικό κόντρα στη νικήτρια του αγώνα Ουγγαρία – Ρωσία (21.30 ώρα Ελλάδας) διεκδικώντας την είσοδο στον μεγάλο τελικό και φυσικά ένα μετάλλιο (στην τέταρτη πλέον συμμετοχή της σε 4άδα Παγκοσμίου πρωταθλήματος).

Αποφασιμένη μπήκε η ελληνική αρμάδα στον αγώνα με τους Μαυροβούνιος και «έτρωγε σίδερα», πάιζοντας πόλο για σεμινάριο. Η απροσπέλαστη άμυνά της φρέναρε τον ενθουσιασμό των Μαυροβούνιων. Το πρώτο οκτάλεπτο έληξε 1-0 υπέρ της Εθνικής μας με γκολ του Γούνα στον παραπάνω, αλλά ο Φλέγκας είχε δώσει ψυχολογία με το να αποκρούσει πέναλτι. Στη συνέχεια οι διεθνείς μας έκαναν ό,τι ήθελαν τους αντιπάλους τους, καθώς –πάντα με βασικό όπλο την εκπληκτική άμυνα- βρήκαν λύσεις επιθετικά με όλους τους τρόπους, ήταν πάντα συγκεντρωμένοι στον στόχο και προηγήθηκαν με 4-0, 5-1 και 10-2, λίγο πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου!

Στη συνέχεια οι Έλληνες χαλάρωσαν, φύλαξαν δυνάμεις για τον ημιτελικό και οι Μαυρβούνοι μείωσαν στο τελικό 12-7.

Η Ελλάδα είχε 5/7 στον παίκτη παραπάνω και το Μαυροβούνιο 1/5.

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-5, 1-4, 4-2.

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν Ντράσκο 1, Μπανίσεβιτς, Πέτκοβιτς 1, Μπργκούλιαν Ντάρκο 1, Ράντοβιτς Αλ. 2, Ντράσκοβιτς, Ουκρόπινα, Ράντοβιτς Ντ., Μίσιτς 1, Τσούσκοβιτς, Μούρισιτς 1, Σκεπάνοβιτς.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Δελακάς, Δερβίσης 1, Φουντούλης 4, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This