Επιλογή Σελίδας

Ένα καταστροφικό τρίτο οκτάλεπτο, ήταν αρκετό για να γκρεμίσει ότι έχτιζε η Εθινκή ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών στα υπόλοιπα τρία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 10-9 από την Ουγγαρία στους αγώνες κατάταξης των θέσεων 5-8 και θα διεκδικήσει την 7η θέση απέναντι στην Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά (28/7, 13:00 ώρα Ελλάδας).

Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση μπήκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι απέναντι στη διοργανώτρια ομάδα και με πρωταγωνίστρια τη Χριστίνα Τσουκαλά που έκανε την καλύτερή της εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα προηγήθηκαν 6-3 στο πρώτο ημίχρονο. Σε πολύ καλή ημέρα ήταν και οι δύο φουνταριστές (η αρχηγός Αλεξάνδρα Ασημάκη και η Ελένη Ξενάκη) που είχαν σημειώσει τα άλλα τρία γκολ. Η αλλαγή όμως στη θέση του τερματοφύλακα για τις Ουγγαρέζες με την Γκαγκλ να περνάει στη θέση της Κάσο και η αλλαγή της άμυνας σε ζώνη ανάμεσα γύρισαν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Ουγγαρέζες μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν στα πρώτα δύο λεπτά να μειώσουν σε 6-5. Σε εκείνο το σημείο η Εθνική μας προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς να τα καταφέρει. Αύτο έδωσε ψυχολογία στην ομάδα της Ουγγαρίας που έφτασε το επιμέρους σκορ στο 5-0, κάνοντας το 8-6.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο το πέρασμα των δύο φουνταριστών (Ασημάκη – Ξενάκη) στα δύο μέτρα άλλαξε ξανά την εικόνα του αγώνα. Η Εθνική παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-6 κατάφερε γρήγορα να μειώσει σε 9-8. Όμως στην αμέσως επόμενη επίθεση δέχθηκε γκολ από την αρχηγό της ουγγρικής ομάδας Ρίτα Κέστελι (10-8). Παρ’ όλα αυτά δεν τα παράτησε και με γκολ σε παίκτρια παραπάνω από την Αβραμίδου κατάφερε να μειώσει σε 10-9 με 2:36 να απομένουν. Όμως από εκεί και πέρα και παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές άμυνες βγήκαν, δεν κατάφερε να έρθει το πολυπόθητο γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Οκτάλεπτα: 2-4, 1-2, 5-0, 2-3.

Ουγγαρία (Ατίλα Μπιρό): Γκαγκλ, Σίγκανι, Αντάλ, Γκουρισάτι 1, Σουτς 1, Τάκατς 1, Ίλες, Κέστελι 3, Τοτ, Μπούικα 2, Σαμπάι, Σίλαγκι 2, Κάσο.

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη, Κώτσια, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This