Επιλογή Σελίδας

Της Βίκυς Γεωργάτου

Άλλος στη θέση του θα είχε… αράξει στην Ελβετία με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά του, χαζεύοντας την τεράστια τροπαιοθήκη του..

Άλλος στη θέση του θα είχε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν πρόκειται να κερδίσει άλλο Grand Slam τίτλο, μετά το Wimbledon 2012. Το έλεγαν, άλλωστε, και οι «ειδικοί»…

Άλλος στη θέση του θα έπαιρνε οριστικά την απόφαση να κρεμάσει τη ρακέτα του, όταν αναγκάστηκε πέρυσι να μείνει εκτός tour για έξι μήνες. Τότε, δηλαδή, που κατάλαβε για πρώτη φορά στην καριέρα του τι σημαίνει να ταλαιπωρείσαι από σοβαρό τραυματισμό…

Εκείνος, όμως, δεν είναι σαν όλους τους άλλους… Γιατί είναι τέτοια η αγάπη του για το άθλημα, τέτοιο το χάρισμά του, που δεν τον αφήνουν σε ησυχία! 

Εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο του εκτός γηπέδων. Γέμισε τις μπαταρίες του. Προπονήθηκε. Έδειξε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο backhand του. Έγινε πιο επιθετικός. 

Έκανε, δηλαδή, κάτι που ουδείς θα περίμενε από έναν τενίστα άνω των 35 ετών: προσάρμοσε το δικό του ελκυστικό old school παιχνίδι στο πιο «άτεχνο» ρεύμα της εποχής. 

Το αποτέλεσμα; Είναι ο πιο hot παίκτης του φετινού tour, θυμίζοντας τις εποχές που οι αντίπαλοί του έχαναν πριν καν μπουν στο γήπεδο!

Οι αριθμοί του είναι… τρελοί! Μετράει 31 νίκες και μόλις δύο ήττες, οι οποίες ήρθαν από τενίστες εκτός του Top 100!

Έχει παίξει σε επτά τουρνουά και έχει κερδίσει τα πέντε από αυτά: στη Μελβούρνη, στο Wimbledon, στο Indian Wells, στο Μαϊάμι και στο Χάλε. Δεν έχει ηττηθεί φέτος ούτε σε Grand Slam, ούτε Masters!

Στα 36 του χρόνια είναι το φαβορί για την κατάκτηση του US Open και αν τα καταφέρει δεν είναι μόνο ότι θα φτάσει τους 20 Grand Slam τίτλους, που θα αποτελέσει ένα αξεπέραστο ρεκόρ. 

Αν σηκώσει το τρόπαιο στον ουρανό της Νέας Υόρκης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από πέντε χρόνια και θα γίνει μεγαλύτερος σε ηλικία τενίστας στην ιστορία που ανεβαίνει στην κορυφή!

Ακόμα, όμως, και αν λυγίσει στη Νέα Υόρκη, θα δώσει μάχη για το… ρετιρέ μέχρι το τέλος της σεζόν με τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Ράφα Ναδάλ. Τον άλλο… τελειωμένο!

Μιας και είναι σήμερα τα γενέθλιά του μεγάλου Ρότζερ, αξίζει να αναφέρουμε μερικά από τα επιτεύγματά του…  Καλού κακού, πάρτε μια βαθιά ανάσα!

Δεκαεννέα Grand Slam τίτλοι (οκτώ Wimbledon, πέντε Australian Open, πέντε US Open, ένα Roland Garros), 26 Masters τίτλοι, ένα Davis Cup, συνολικά 93 καριέρας, 1.111 νίκες και 302 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1. 

Και έπεται συνέχεια. Γιατί όταν μιλάμε για ένα θαύμα της φύσης, ο χρόνος τελικά μπορεί να νικηθεί…

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This