Επιλογή Σελίδας

Ο Μάρκους Γκίζντολ ήταν το ίδιο σοκαρισμένος με τους παίκτες του. Πιθανότατα το ίδιο και με τους οπαδούς. «Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες, γιατί δεν θα ήξερα τι να πω», είπε ο Γερμανός τεχνικός μετά την ήττα του Αμβούργου από την Όσναμπρικ για το Κύπελλο στο πρώτο επίσημο ματς στη σεζόν για την ομάδα της Bundesliga.

Αυτή η ντροπιαστική ήττα για τους Δεινόσαυρους από ομάδα τρίτης κατηγορίας σε ματς που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 18’ ήταν ήδη ο ένατος αποκλεισμός τα τελευταία 30 χρόνια. «Δεν ξέρω γιατί αυτό συμβαίνει τόσο συχνά με το Αμβούργο», συνέχισε ο Γκίζντολ. Η σεζόν δεν πρόλαβε να ξεκινήσει και το Αμβούργο βρίσκεται και πάλι σε κρίση. «Είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια πράγματα», αναγνώρισε.

Η εμφάνιση ήταν, φυσικά, επιεικώς απαράδεκτη. Προβλήματα στην άμυνα, καμία ιδέα στην επίθεση, στατικότητα, μηδαμινό πάθος και θέληση. Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι αν αυτή η εμφάνιση και αυτό το αποτέλεσμα θα επηρεάσει τους Δεινόσαυρους ενόψει της πρεμιέρας της Bundesliga με αντίπαλο την Άουγκσμπουργκ. «Θα ήθελα να ξεκινήσουμε χωρίς ήττα», απάντησε ο Γκίζντολ. Η εικόνα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας και ο τελευταίος δεν μπόρεσε να βρει ούτε ένα θετικό.

«Θα πρέπει να αντιδράσουμε. Και θα πρέπει να το κάνουμε άμεσα», σχολίασε. «Κοιτάζεις τον πίνακα του σκορ, βλέπεις το λεπτό, βλέπεις το σκορ και λες: σκατά…». Η ατάκα ανήκει στον Αντρέ Χαν, που αποκτήθηκε από την Γκλάντμπαχ και ήταν ο μοναδικός νέος που ξεκίνησε στην ενδεκάδα. «Αναρωτιόμουν τι συμβαίνει. Το αποτέλεσμα δεν είναι σωστό. Θα έπρεπε να είναι ανάποδα».

Οι οπαδοί ξεσπάθωσαν στα forums, στα social media και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να διακόψουν τη συνδρομή τους στο Sky, που δείχνει τα παιχνίδια. Θα προτιμούσαν να μην βλέπουν αυτό το χάλι. Να αποστασιοποιηθούν. Ο στόχος που είχε τεθεί πριν το ξεκίνημα της σεζόν ήταν μία θέση ανάμεσα στην «8η και στην 12η». Ήδη αντιμετωπίζεται με σαρκασμό και ειρωνεία. H Hamburger Morgenpost αποφάσισε να κυκλοφορήσει με το πρωτοσέλιδο της χρονιάς.

«Δεν θέλω να μιλάω για αυτό!», ήταν ο τίτλος με αποδέκτες τους οπαδούς του Αμβούργου. Για τους υπόλοιπους, υπάρχει το ψαλίδι στο πλαίσιο, προκειμένου να το κόψουν και να τους πικάρουν… Την επομένη του ματς ούτε λίγο ούτε πολύ δέκα κάμερες έκαναν την εμφάνισή τους στο Volksparkstadion. Τόσες συνήθως βρίσκονται μόνο σε περιπτώσεις αλλαγής προπονητή. Τόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα στον ιστορικό σύλλογο, που για ακόμη μία φορά θα δώσει μάχη για την παραμονή, επιβεβαιώνοντας την μηδενική του εξέλιξη εδώ και 6-7 χρόνια.

Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστή η πρόθεση του επενδυτή Κίνε να δώσει χρήματα, ώστε το μπάτζετ για μεταγραφές να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ. Ο Γκίζντολ ζήτησε πιο γρήγορες κινήσεις από τον τεχνικό διευθυντή Τοντ, καθώς ούτε οι πωλήσεις προχωράνε ούτε οι αγορές έχουν ολοκληρωθεί. Από πέρυσι ο Γερμανός τεχνικός προσπαθεί να αλλάξει τον χαρακτήρα του Αμβούργου και συνεχώς αποτυγχάνει. Μόνο σε κάποιες στιγμές βλέπεις την μαχητικότητα μίας ομάδας που ξέρει ότι μάχεται για την παραμονή και κάνει τα πάντα, ώστε να μείνει ζωντανή. Αυτό, μάλιστα, ισχύει σε όλα τα στρώματα του συλλόγου.

«Δεν πρόκειται να πανικοβληθούμε», ήταν η απάντηση του Τοντ. Το θέμα είναι ότι μάλλον αυτό θα πρέπει να συμβεί. Γιατί φέτος το σοκ ήρθε πολύ νωρίς και υπάρχει χρόνος να διορθωθούν κάποια πράγματα. Όχι για την υπέρβαση, αλλά τουλάχιστον για κάποια ηρεμία. Και αν ο τεχνικός διευθυντής επικαλείται τον «πανικό», τότε θα πρέπει να μην τον αποποιείται, γιατί πιθανότατα πρέπει να είναι ο μοναδικός που νιώθει έτσι…

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This