Επιλογή Σελίδας

Του Αλέξανδρου Σόμογλου

Ήταν… αλλιώτικο από τ’ άλλα το καθολικό και αυθόρμητο χειροκρότημα των φίλων του Παναθηναϊκού προς τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες του, τo βράδυ της Πέμπτης, μόλις ολοκληρώθηκε η συγκλονιστική αναμέτρηση με την Μπιλμπάο.

Ήταν ένα χειροκρότημα περηφάνιας, ένα χειροκρότημα στήριξης σε μια προσπάθεια που μετά από χρόνια «υποχρεώνει» – με την καλή έννοια του όρου – κάθε φίλο του «τριφυλλιού» να την αγκαλιάσει!

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει που θα βρει το φινάλε της σεζόν τους «πράσινους». Αν θα τους βρει πρωταθλητές, κυπελλούχους, στα προκριματικά του Champions League, στα προκριματικά του Europa.

Όλοι, όμως, μοιάζουν να γνωρίζουν ήδη την αγωνιστική ταυτότητα που θα κουβαλούν μαζί τους σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζονται. Θα πρόκειται για μια ομάδα αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της, μια ομάδα από την οποία θα περισσεύει το πάθος και η αυτοπεποίθηση, μια ομάδα πειθαρχημένη και προσηλωμένη στο τακτικό της πλάνο και μια ομάδα που για να τη λυγίσεις θα πρέπει να φτύσεις αίμα! Το πιο σημαντικό; Μια ομάδα που θα αξίζει σεβασμού από φίλους και αντιπάλους!

Κι αυτό το τελευταίο είναι απίστευτα σημαντικό για το σημερινό Παναθηναϊκό. Να κερδίσει όχι μόνο το σεβασμό των αντιπάλων του, αλλά κυρίως να κερδίσει το σεβασμό των δικών του φιλάθλων. Να κερδίσει πάλι το χαμένο του αυτοσεβασμό! Για να συμβεί αυτό, υπάρχει ένας και μοναδικός δρόμος να ακολουθηθεί: Να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ξανά ένα υγιές ποδοσφαιρικό project. Γιατί τα τελευταία χρόνια ολόκληρος ο οργανισμός της ομάδας (από τα αποδυτήρια μέχρι τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ) έμοιαζε να ασχολείται με τα πάντα… εκτός από το ποδόσφαιρο!

Ο ερχομός του Μαρίνου Ουζουνίδη, όμως, τα άλλαξε όλα. Από μία ομάδα που έμοιαζε να ζει και να αναπνέει μόνο και μόνο για να διαμαρτύρεται για τους πάντες και τα πάντα, μέσα σε ελάχιστους μήνες μεταμορφώθηκε σε έναν υγιή ποδοσφαιρικό οργανισμό που σε εξιτάρει να παρακολουθήσεις την εξέλιξή του.

Κι αυτό, θαρρώ είναι το πρώτο μεγάλο κερδισμένο στοίχημα του Έλληνα τεχνικού και των παικτών του: Αρχίζουν δειλά – δειλά να ανακτούν το χαμένο αυτοσεβασμό τους!

Και το σεβασμό τον κερδίζεις όταν δίνεις και την ψυχή σου μέσα στο γήπεδο!

Το σεβασμό τον κερδίζεις όταν δεν ψάχνεις δικαιολογίες μετά από κάθε ήττα, αλλά κοιτάς να διορθώσεις τα δικά σου λάθη!

Το σεβασμό τον κερδίζεις όταν παλεύεις με νύχια και με δόντια να φανείς αντάξιος της κληρονομιάς του συλλόγου που υπηρετείς!

Όλα αυτά ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν τα έβλεπε τα προηγούμενα χρόνια από την ομάδα του, αλλά τα εισέπραξε με το παραπάνω το βράδυ της Πέμπτης. Και γι’ αυτό χειροκρότησε μέσα από την καρδιά του. Και για να ρισκάρω μία πρόβλεψη, αν η διοίκηση της ΠΑΕ αφήσει το πρώτο βιολί στα χέρια του Ουζουνίδη και επιτρέψει τη δική του υγιή νοοτροπία να κυριαρχήσει σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού που λέγεται Παναθηναϊκός, τότε οι «πράσινοι» θα κερδίσουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν το ίδιο χειροκρότημα. Όχι μόνο από φίλους, αλλά και από αντιπάλους τους…

Υ.Γ.: Ο σεβασμός των ανθρώπων της Μπιλμπάο (όπως αυτός εκφράστηκε μετά το τέλος του αγώνα της Λεωφόρου) για την ομάδα που τους… έβγαλε τα σωθικά μέχρι να κάμψουν την αντίστασή της, αποτελεί το πρώτο μεγάλο παράσημο του Ουζουνίδη και των παικτών του για τη φετινή σεζόν.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This