Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κεφαλογιάννη

Έγινε το αναμενόμενο. Ο Βαγγέλης Γραμμένος νίκησε εύκολα στις εκλογές της ΕΠΟ.

Γράφονται τα αναμενόμενα και ετοιμάζονται τα επόμενα. Χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δήθεν εξυγίανση, ο κυρ – Σάββας προβάρει ήδη τα λογύδριά του, καλοί «συνάδελφοι» βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε βαθυστόχαστες αναλύσεις  που θα αποδεικνύουν ότι ο Γραμμένος είναι χειρότερος του Γκιρτζίκη. 

Το πρωτάθλημα αρχίζει σε λίγα εικοσιτετράωρα και οι απαντήσεις στα ερωτήματα που δεδομένα θέτει η εκλογή Γραμμένου θα δοθούν στο χορτάρι. Θα ευνοηθούν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, όπως προβλέπουν οι «καλοπροαίρετοι»;  Θα σφαγιαστούν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός;  Θα  αποδειχθούν σωστοί όσοι μιλούσαν για «χαλίφηδες» και δήθεν εξυγιαντές; Αποτελεί ο Γραμμένος αληθινή ανατροπή ή απλώς άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς; 

Ειλικρινά, παρά την χαρά μου, δεν είμαι βέβαιος για τίποτα, παρά μονάχα για το εξής: Όσα ζήσαμε την περασμένη εικοσαετία είναι αδύνατο να τα ζήσουμε ξανά. Τα ανθρωπάκια, οι μαριονέτες, οι παρατρεχάμενοι που μας χαλούσαν συστηματικά το κέφι και οδήγησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στη σημερινή, θλιβερή του απαξίωση, φεύγουν οριστικά και αμετάκλητα από τις ζωές μας. Μέχρι να αποδειχθεί αν αντικατασταθούν από καινούργια (κάτι που δεν πιστεύω), αυτό μου αρκεί για να χαμογελάω. 

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει  σε νέα εποχή.  Όσοι πάλεψαν για αυτό, κόντρα σε Θεούς και Δαίμονες, δικαιούνται να νιώθουν ικανοποιημένοι. Όσοι πάλεψαν για μην αλλάξει το παραμικρό, δικαιούνται να ανησυχούν. 

Αυτοί οι τελευταίοι έτσι κι αλλιώς δεν θα καταλάβουν ποτέ ότι ο στόχος εκείνων που προσπάθησαν για την αλλαγή  δεν ήταν να μην ξαναπάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Ο στόχος είναι  να παίρνει τα πρωταθλήματα που αξίζει.  Αν το αξίζει ή αν τον ευνοήσει η τύχη, λοιπόν,  ας το σηκώσει και φέτος.  

Και ας μου απαντήσουν ειλικρινά οι φίλοι Ολυμπιακοί, εφόσον σηκώσει πράγματι και την φετινή κούπα η ομάδα τους, δεν θα την ευχαριστηθούν περισσότερο από όλες τις προηγούμενες μαζί;

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This