Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Σπάνια τόσο νωρίς στη σεζόν δύο αντίπαλοι έχουν μπροστά τους ένα παιχνίδι που υπό συνθήκες μπορεί να καθορίσει τη σεζόν τους! Για την Τότεναμ, που τερμάτισε σε διαδοχικές χρονιές μέσα στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος για πρώτη φορά από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, το πρώτο της παιχνίδι ως γηπεδούχος στο “Γουέμπλεϊ” θα είναι ένα τεστ χαρακτήρα! Αγωνιστικά ήταν υπέροχη, στη νίκη εκτός έδρας στην πρεμιέρα με τη Νιούκαστλ αλλά τώρα παίζει σε ένα γήπεδο που αποδείχτηκε αφιλόξενο όταν το χρησιμοποίησε την περασμένη σεζόν στην Ευρώπη.Αυτή θα είναι ωστόσο η έδρα τη φετινή χρονιά και με αυτή θα πρέπει να ζήσει!

Πέρσι αποτέλεσε τη μόνη ομάδα που ήταν αήττητη εντός έδρας, αλλά το “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” ανήκει στο παρελθόν και μέχρι τέτοια εποχή του χρόνου που θα μπει στην καινούργια εκδοχή του, η ομάδα του Ποκετίνο πρέπει να αποδείξει όχι στα λόγια αλλά στην πράξη πως μπορεί να διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα!

Απέναντι στην Τότεναμ θα είναι η Τσέλσι, πρωταθλήτρια μερικούς μήνες πριν αλλά με ένα τραγικό ξεκίνημα στην καινούργια περίοδο, με την ήττα εντός έδρας από τη Μπέρνλι και κυρίως με όλα τα συνεπακόλουθα της γκρίνιας που βγάζει έντονα ο Κόντε όλο το καλοκαίρι και τη σαπουνόπερα της ιστορίας του Ντιέγκο Κόστα! Πριν από δύο χρόνια, με ένα αντίστοιχο νευρικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα στο ματς με την Σουόνσι, τη κόντρα του Μουρίνιο με τη φυσιοθεραπεύτρια Καρνέιρο και την επακόλουθη ήττα με 3-0 από τη Σίτι άρχισε ουσιαστικά το τέλος εποχής του Πορτογάλου και ας ήταν μόλις Αύγουστος! Πάλι πρωταθλήτρια ήταν και τότε η Τσέλσι, αλλά από εκείνο το κακό ξεκίνημα δεν συνήλθε ποτέ! Όταν πια το Δεκέμβριο βρισκόταν ελάχιστες θέσεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μετά από την ήττα στο Λέστερ ήρθε και η απόλυση του Πορτογάλου!

Μια κακή εμφάνιση της Τσέλσι συνοδευόμενη από ήττα θα φέρει ακόμα περισσότερη εσωστρέφεια και για πρώτη φορά από το 1974 θα ξεκινάει πρωταθλήτρια χωρίς βαθμό στα πρώτα δυο ματς. Επειδή τα πάντα είναι σε τεντωμένο σκοινί, με τον Κόντε να δείχνει ξεκάθαρα πως δεν νιώθει καλά, αν η Τσέλσι ηττηθεί θα έχουμε καινούργιες αναταράξεις! Μοιάζει ένα ματς που μόνο η ισοπαλία θα ηρεμήσει τα πράγματα και θα τα αφήσει χωρίς περαιτέρω αναλύσεις.

Για την Τότεναμ, που είχε χάσει 4-2 από την Τσέλσι σε ημιτελικά του FA Cup τον Απρίλιο, μια ακόμα αποτυχία κόντρα στους “μπλε” θα φέρει και πάλι όλη την ανησυχία στους οπαδούς της που είδαν ένα “ήρεμο” καλοκαίρι χωρίς να ενισχύεται η ομάδα τους και μάλιστα να φεύγει με τη ταμπέλα του πιο ακριβού Άγγλου παίκτη ο μπακ Κάιλ Γουόκερ!

Η αίσθηση είναι πως χωρίς έναν καλό φορ για να αντικαταστήσει τον Χάρι Κέιν αν κάτι συμβεί και χωρίς έναν ακόμα ακραίο που να δίνει επιλογές στον Ποκετίνο θα είναι αδύνατο να διεκδικήσει πραγματικά τον τίτλο παίζοντας μάλιστα τα εντός έδρας παιχνίδια στο… ψυχρό “Γουέμπλεϊ”.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτό το ματς και ας είμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική της σεζόν, αλλά αν και το ημερολόγιο λέει Αύγουστο η “γεύση” του είναι “Άνοιξης”, τότε δηλαδή που κρίνονται συνήθως όλα!

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This