Επιλογή Σελίδας

Του Θοδωρή Τσίκα

Αν πιστεύετε ότι ο Vettel ή ο Hamilton δεν πιάνει μια μπροστά στις δικές σας οδηγικές ικανότητες, ιδού η ευκαιρία.  H Formula 1 ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα eSports, που θα είναι ένας θεσμός με τα όλα του! 

Στην όλη διοργάνωση συνεργάζονται οι Liberty Media, Codemasters και eSports Gfinity.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν τον Σεπτέμβριο για να συμπέσουν με την έναρξη του παιχνιδιού της Codemasters «F1 2017» και εκεί θα βγουν οι σαράντα καλύτεροι οδηγοί.
Στη συνέχεια, αυτοί οι σαράντα θα πάρουν μέρος στους ημιτελικούς που θα γίνουν στο Gfinity Arena στο Λονδίνο στις 10 και 11 Οκτωβρίου και θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη.

Από τη διαδικασία των ημιτελικών οι μισοί θα αποκλειστούν και οι άλλοι μισοί θα πάνε τον Νοέμβριο στο Αμπού Ντάμπι για να διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στο πλαίσιο του εκεί Grand Prix.
Ο πρωταθλητής eSport Series του 2017 εκτός όλων των άλλων θα προκριθεί κατευθείαν στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018, ενώ θα συμπεριληφθεί στο παιχνίδι του 2018 με το χαρακτηριστικό όνομα «Formula 1 eSports Expert».
 
 
Μπορεί το συγκεκριμένο πρωτάθλημα να είναι η παρθενική εμφάνιση της  Formula 1 στην κατηγορία των eSports, όμως εδώ και πολύ καιρό η Nissan συνεργαζεται με την Ιαπωνική Polyphony Digital και το παιχνίδι της Gran Turismo, όπου μέσα από το Nissan GT, οι καλύτεροι οδηγοί βρίσκουν θέση σε αληθινό μπάκετ σαν εργοστασιακοί οδηγοί της Nissan.

Να θυμίσουμε επίσης ότι η Formula E έκανε μια σχετική εκδήλωση στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο με τον νικητή να παίρνει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σαν έπαθλο, την ώρα που η McLaren συνεργάζεται ήδη με την eSports με το πρόγραμμα «ο πιο γρήγορος Gamer στον κόσμο». Ο νικητής της συνεργασίας αυτής θα προσληφθεί στη McLaren Formula 1, ως οδηγός για τον προσομοιωτή της ομάδας.

Πηγή: Drive

Pin It on Pinterest

Shares
Share This