Επιλογή Σελίδας

Στον σύγχρονο επαγγελματικό αθλητισμό, ιδιαίτερα στο πιο υψηλό επίπεδο, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Η προσπάθεια λήψης σωστών αποφάσεων και αποφυγής λαθών είναι συνεχής, με τους πάντες να χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να κάνουν κάθε «βήμα» όσο πιο σίγουρο γίνεται. Όπως είναι λογικό η τεχνολογία δε μένει έξω από όλο αυτό, με την ανάλυση δεδομένων να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Ως μία εκ των κορυφαίων εκπροσώπων του τεχνολογικού τομέα η Microsoft βάζει το δικό της «λιθαράκι». Πρόσφατα λάνσαρε ένα πρωτοποριακό λογισμικό, που τοποθετείται σε δικές της συσκευές, υπηρεσίες και συστήματα, με σκοπό την παρακολούθηση και βελτίωση της αθλητικής απόδοσης.

Οι ξεχωριστές ιδιότητες και ικανότητες του «Sports Performance Platform»επιτρέπουν στους επιστήμονες του αθλητισμού να κατανοούν καλύτερα τα δεδομένα που λαμβάνουν από τους αθλητές και την ομάδα ως σύνολο, καθώς και να αντλούν πληροφορίες που μετά από επεξεργασία μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση εντός αγωνιστικών χώρων. Μερικοί από τους τομείς στους οποίος το σύστημα έχει χρήση είναι η ετοιμότητα των αθλητών, η αποφυγή τραυματισμών, ο σχεδιασμός και η διαχείριση της προπόνησης, η αξιολόγηση ταλέντου και άλλα.

Οι ειδικοί της Microsoft συνεργάζονται και με άλλες εταιρείες έτσι ώστε να προσαρμόσουν το «Sports Performance Platform» στις ανάγκες διαφορετικών σπορ και ομάδων. Οι πρώτη σύλλογοι που το χρησιμοποίησαν δοκιμαστικά είναι η Μπενφίκα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η Σιάτλ Ρέιν (γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ) και η εθνική Κρίκετ της Αυστραλίας.

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This