Επιλογή Σελίδας

Η Βέροια επικράτησε με 2-1 του Αιγινιακού, στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά σε συνδυασμό με την νίκη της ομάδα της βόρειας Πιερίας με 1-0 στο Αιγίνιο, ο Αιγινιακός πανηγύρισε την πρόκριση στη φάση των ομίλων.

Το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού κύλησε σε πολύ χαμηλό ρυθμό με ελάχιστες καλές συνεργασίες και χωρίς κάποια αξιόλογη φάση. Στην συνέχεια ο Αιγινιακός έδειξε να πατάει καλύτερα και έχασε μερικές ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να απαντούν ανοίγοντας το σκορ στο 24’  με τον Βακενβάι. Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους ο Αιγινιακός συνέχισε να είναι καλύτερος, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα της εστία του Σοϊλεμέζογλου και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε αρκετά ανοικτό παιχνίδι, με τον Αιγινιακό βγαίνει μπροστά για την ισοφάριση και την πρόκριση με αποτέλεσμα να αφήνει πολλούς κενούς χώρους. Ο Μετά το 60’ έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με τον Αιγινιακό να συνεχίζει να πιέζει, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Βέροια πήρε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να πετύχει το γκολ που την έβαλε στη θέση του οδηγού στην κούρσα της πρόκρισης στο 88’ με τον Σουλιώτη. Η απάντηση του Αιγινιακού ήταν άμεση και πήρε την πρόκριση με σκόρερ τον Ζούρκο στο 90’.

Το φιλμ του αγώνα:

15’ Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής στον Πολύζο που δοκίμασε το σουτ για τον Αιγινιακό και η μπάλα που πήγαινε προς την εστία, κόντραρε και έφυγε σε νέο κόρνερ.

19’ Ο Ζούρκος έδωσε στον Λεφίδη, εκείνος σούταρε από μέσα αριστερά και αστόχησε.

24’  ΓΚΟΛ (1-0) Ο Ρούνεϊ στόπαρε ωραία με το στήθος, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με το αριστερό από μέσα δεξιά άνοιξε το σκορ.

36’ Πάσα στην περιοχή του Αιγινιακού για τον Ουνγιαλίδη, αλλά βγήκε ο Καραγκιόζης και μπλόκαρε.

37’ Η μπάλα στρώθηκε στον Πολύζο, εκείνος έκανε σουτ εκτός περιοχής και ο Σοϊλεμέζογλου απέκρουσε.

45’ Ωραία κίνηση από τον Πολύζο, επικίνδυνη η σέντρα του, απομάκρυνε την τελευταία στιγμή προ του Σοφιάνη ο Δαμιανάκης.

47′ Από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Σουλιώτη, εκείνος έκανε το πλασέ από τη μικρή περιοχή και σημάδεψε τον Καραγκιόζη.

49’ Ο Ρούνεϊ δέχθηκε την μπάλα στο ύψος της περιοχής του Αιγινιακού, έκανε καλό κοντρόλ με το στήθος και πιέστηκε από τον Βλάχο, αλλά ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι παρά το φάουλ που υπήρξε σχεδόν στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

68’ Ωραίο γύρισμα στην περιοχή του Λεφίδη, αλλά ο Δαμιανάκης για ακόμη μια φορά πρόλαβε να διώξει την μπάλα πριν δημιουργηθεί απειλή για την εστία της Βέροιας.

87′ Ο Ρούνεϊ σούταρε από μέσα αριστερά και ο Καραγκιόζης παραχώρησε κόρνερ.

88′ ΓΚΟΛ (2-0) Ο Σουλιώτης έπιασε ωραία κεφαλιά και ο Καραγκιόζης πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση παραχωρώντας κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε στο πρώτο δοκάρι, ο Σουλιώτης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 2-0.

90’ ΓΚΟΛ (2-1) Ο Παπαδόπουλος πιάνει ωραίο διαγώνιο σουτ από μέσα δεξιά, η μπάλα βρίσκει και στον Καψάλη και καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1.

90’+6 Ο Σοϊλεμέζογλου αποκρούει πλασέ του Γκατζολάρι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπαδόπουλος με βοηθούς τους Νικολαΐδη και Πάτρα, άπαντες του Συνδέσμου Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Σέζος από το Κιλκίς.

Κίτρινη κάρτα είδαν οι Δαμιανάκης (26’), Τσιούχας (65’) και Καψάλης (90’+1) από την Βέροια  και οι Γιατζιτζόλου (12’), Πολύζος (35’), Βλάχος (69’) και Παπαδόπουλος (90’+1) για λογαριασμό του Αιγινιακού.

Βέροια (Χαραλαμπίδης): Σοϊλεμέζογλου, Τσιούχας (76’ Λαζόπουλος), Δαμιανάκης, Σουλιώτης, Καψάλης, Λάσκαρης (90’+2 Ζυγκερίδης), Δόρης, Μπαστιάνος, Λίταινας (84’ Νύχταρης), Ουνγιαλίδης, Βανκεβάι.

Αιγινιακός (Νικολαΐδης): Καραγκιόζης, Παπαδόπουλος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Βλάχος, Πολύζος, Γκατσολάρι, Ζούρκος (90’+5 Αντωνιάδης), Δωματάς, Λεφίδης, Σοφιάνης (73’ Προσκυνητόπουλος).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This