Επιλογή Σελίδας

Μια ημέρα μένει για ναμάθουμε τους νικητές του 50ου παγκοσμίου πρωταθλήματος της κλάσης Tornado που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Η μάχη για το βάθρο των νικητών συνεχίζεται και όλα θα κριθούν την τελυταία ημέρα αν και η εικόνα είναι πλέον πιο ξεκάθαρη μετά τις κούρσες της Δευτέρας κυρίως σε ότι αφορά τις θέσεις 1-2.

 Στην 7η και 8η κατά σειρά ιστιοδρομία της διοργάνωσης,  το σκάφος με τους Ιορδάνη Πασχαλίδη και Πέτρο Κωνσταντινίδη  που παραμένει σταθερά πρώτο στη γενική κατάταξη, τερμάτισε στην 2η και 1η θέση αντίστοιχα και οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση του τροπαίου.  Αμετάβλητη και η δεύτερη θέση της γενικής με τον Αλέξη Ταγαρόπουλο και το Νίκο Μαύρο να έχουν μια 5η θέση στην 7η ιστιοδρομία που τη διέγραψαν και μια 2η θέση στην 8η ιστιοδρομία .

 Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται σταθερά  το Γερμανικό σκάφος με τους Bob Baier και Marc Baier. Στην 7η ιστιοδρομία ήταν 4οι ενώ την 8η την διέγραψαν καθώς η 10η θέση που πήραν ήταν η χειρότερή τους μέχρι τώρα.

4οι στη γενική κατάταξη ανέβηκαν  ο Κώστας Τριγκώνης με τον Σταύρο Ταβουλάρη οι οποίοι ήταν 1οι στην 7η ιστιοδρομία και διέγραψαν την 8η καθώς η 9η θέση που είχαν στη συγκεκριμένη κούρσα ήταν η χειρότερή τους στη διοργάνωση.

 Πολύ μεγάλο ωστόσο είναι το ενδιαφέρον και στην κατηγορία των μικτών πληρωμάτων (mix), σε ότι αφορά τη μάχη που γίνεται για τις τρείς πρώτες θέσεις.  Το πλήρωμα από την Τσεχία με τους Zdenek Pavlis και Michaela Pavlisova προηγείται ενώ παράλληλα βρίσκεται και στην 7η θέση της γενικής. Ακολουθούν ο Marcus Bentz με τη Monica Schuster (8οι στη γενική), ενώ στην τρίτη θέση είναι το σκάφος του προέδρου της κλάσης Tornado Jurgen Jentsch με πλήρωμα τον ίδιο και τη Sarah Jentsch (11οι στη γενική).  

 Αναφορικά με το ένα από τα δύο Ελληνικά πληρώματα στην κατηγορία mix, τη Μαρία Τσαουσίδου και τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, βρίσκονται στην 5η θέση (13η της γενικής). Μετά τις ατυχίες που είχαν στο ξεκίνημα της διοργάνωσης με τη ζημιά στο σκάφος τους, καλύπτουν πλέον το χαμένο έδαφος, ενώ στην 8η ιστιοδρομία πήραν και την καλύτερη θέση τους μέχρι τώρα τερματίζοντας  5οι.

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι δύο τελευταίες ιστιοδρομίες με την εκκίνηση να δίνεται στις 12 το μεσημέρι πάντα υπο την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες έντασης  του ανέμου θα το επιτρέψουν και δεν θα υπάρξει αναβολή για κάποιο χρονικό διάστημα. Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσουν αμέσως οι απονομές των τροπαίων στους νέους Παγκόσμιους Πρωταθλητές και η τελετή λήξης της διοργάνωσης  στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Θεμ. Σοφούλη 112).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This