Επιλογή Σελίδας

Εντυπωσιακός και απόλυτα πετυχημένος ήταν ο απολογισμὀς της ελληνικής ομάδας στους διεθνείς αγώνες ρόλλερσκι που πραγματοποιήθηκαν στην Αμφίπολη τις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι έλληνες αθλητές κέρδισαν συνολικά δέκα χρυσά και οκτώ ασημένια μετάλλια σε τρία αγωνίσματα (ανάβαση 7 χλμ, σπριντ 1,3 χλμ και 10 (5) χλμ) και τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες και ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές σε μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που πραγματοποίηθηκαν στην χώρα μας στο συγκεκριμένο άθλημα:

Στις γυναίκες η Τσακίρη Μαρία ήταν ασυναγώνιστη και ανἐβηκε τρεις φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε αντίστοιχα αγωνίσματα. Εξαιρετική ήταν και η Ντάνου Μαρία η οποία κατετάγει τρεις φορές δεύτερη. Στις νεανίδες η Αναστασιάδου Ελισσάβετ κέρδισε ένα χρυσό στο αγώνισμα του σπριντ και ένα αργυρό μετάλλιο στην ανάβαση.

Στους άντρες ο Αγγέλης Απόστολος κέρδισε δυο χρυσά μετάλλια και έχασε το τρίτο στο fotofinish από τον Καραμίχα Κλεάνθη στο αγώνισμα των 10 χλμ. Ο αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου κέρδισε ακόμη δύο αργυρά μετάλλια.

Στους εφήβους ο Τσουρέκας Νικόλαος δεν είχε αντίπαλο και στα τρία αγωνίσματα κατέκτησε την πρώτη θέση. Στην ίδια κατηγορία πολύ καλή συγκομιδή είχε, επίσης, ο Παπάσης Παναγιώτης με δύο ασημένια μετάλλια.

Το σημαντικό εκτός από την μεγάλη συγκομοιδή μεταλλίων ήταν το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αθλητών μας βελτίωσαν τη διεθνή τους βαθμολογία (βαθμούς FIS) και έκαναν ατομικά ρεκόρ.  Στους αγώνες συμμετείχαν 90 περίπου αθλητές από τρείς χώρες.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This