Επιλογή Σελίδας

Οι προσδοκίες για τη σεζόν που έρχεται, στην ΑΕΚ, είναι υψηλές. Αυτό είναι αναμενόμενο, από τη στιγμή που η Ένωση έχει καταφέρει να «παγιώσει» τη θέση της ως η τρίτη δύναμη του ελληνικού μπάσκετ, πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Παρ’ όλα αυτά, η «όρεξη» έχει ανοίξει για τα… καλά εντός των τειχών!

Η νέα αγωνιστική περίοδος είναι προ των πυλών και άπαντες στην ομάδα θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό ο Σωτήρης Μανωλόπουλος «έχτισε» την ομάδα της νέας σεζόν με πολλά νέα πρόσωπα. Την ίδια στιγμή, όμως, φρόντισε να δώσει… χώρο και στο «μέλλον» της ομάδας, με τον Γιώργο Τσαλμπούρη να έχει σημαντική θέση στο rotation.

Ο Έλληνας σέντερ διανύει την τρίτη σεζόν του με την φανέλα της ΑΕΚ και μιλώντας στο SDNA αναφέρθηκε στη δουλειά που έγινε κατά τις 10 μέρες παραμονής της ομάδας στο Καρπενήσι, όσο και στις προπονήσεις που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ έδωσε υπόσχεση πως θα προσφέρει το 100% σε κάθε παιχνίδι!

Αρχικά, μίλησε για την τρίτη σεζόν του στα κιτρινόμαυρα, αλλά και το πόσο καλύτερος αναμένεται να παρουσιαστεί. «Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα είμαι σίγουρα καλύτερος, αλλά είναι δεδομένο ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Νιώθω πως αυτό το καλοκαίρι δούλεψα πολύ. Είμαι πιο έτοιμος να μπω στο γήπεδο και φυσικά περιμένω παό τους προπονητές να κρίνουν αν είμαι έτοιμος και να μου δώσουν την ευκαιρία».

Για πρώτη φορά, έπειτα από 5 χρόνια, ο 21χρονος σέντερ δεν είχε υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με την Εθνική ομάδα «Χωρίς Εθνική το καλοκαίρι μου φάνηκε σαν… εξάμηνο! Τα τελευταία 5 χρόνια η Εθνική «ρούφαγε» το καλοκαίρι και δεν έμενε τίποτα», είπε αρχικά, για να εστιάσει στη δουλειά που έγινε το καλοκαίρι «Ήταν παραγωγικό σαν καλοκαίρι γιατί βρέθηκα στην Αμερική, δούλεψα πολύ και πήρα αρκετές εμπειρίες.

Έκανα κάποιες επαφές εκεί. Μετά συνέχισα τη δουλειά στην Ελλάδα μέχρι μέσα Αυγούστου και τώρα είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Ήταν ένα πολύ καλό καλοκαίρι, δούλεψα αρκετά, πήρα εμπειρίες και έβαλα μια καλή βάση για τη χρονιά που έρχεται».

Μιλώντας για τον ρόλο του τη νέα σεζόν ήταν… αφοπλιστικός. «Ευελπιστώ να πάρω περισσότερα λεπτά και μεγαλύτερη ευθύνη και να ανταποκριθώ σε όσα μου ζητήσει ο προπονητής μου σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ο Έλληνας σέντερ είχε μια σεζόν με… σκαμπανεβάσματα πέρυσι τονίζοντας πως «η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη για μένα. Ξεκίνησα και δεν έπαιζα. Μετά για 2-3 μήνες πήρα λεπτά συμμετοχής και ήμουν χαρούμενος. Μετά, πάλι δεν έπαιζα. Φέτος για τον ρόλο μου να πω την αλήθεια δεν ξέρω κάτι. Εγώ προσπαθώ, είμαι εδώ και περιμένω από τους προπονητές να μου δώσουν την ευκαιρία».

Η ΑΕΚ έβαλε τις βάσεις για τη νέα σεζόν στο Καρπενήσι, με τη δουλειά να είναι ασταμάτητη. «Ήταν 10 πολύ καλές μέρες στο Καρπενήσι. Αρχίσαμε να δένουμε σαν ομάδα. Σαν παρέα έχουμε ήδη δέσει! Η προετοιμασία στο Καρπενήσι ήταν πολύ πετυχημένη, καθώς κάναμε πολύ καλή δουλειά. Πέρυσι ήμασταν 18 μέρες στη Σλοβενία, όμως για το 10ήμερο που βρεθήκαμε στο βουνό κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά. Καλύτερη απ’ ότι θα περίμενε κάποιος για τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Πλέον, η ομάδα του έχει μπει σε διαδικασία φιλικών, κάτι που περίμεναν άπαντες. Όχι μόνο για να… ξεφύγουν από την καθημερινότητα των προπονήσεων, αλλά και για να βγουν σημαντικά συμπεράσματα. «Περιμέναμε όλα τα φιλικά πως και πως. Η πολύ προπόνηση κουράζει τον αθλητή όσο τίποτα! Θέλαμε λίγο να φύγουμε από το… τρυπάκι των προπονήσεων.

Περιμέναμε όλα αυτά τα φιλικά ώστε να βγάλουμε ενέργεια και να δείξουμε πράγματα που δουλέψαμε. Σίγουρα όμως, η προετοιμασία μας δεν τελείωσε στο 10ήμερο στο Καρπενήσι.  Έχουμε πράγματα να δουλέψουμε και τα φιλικά είναι ένα feedback να δούμε πού βρισκόμαστε».

Κλείνοντας την κουβέντα με τον «πύργο» της Ένωσης , έδωσε την υπόσχεσή του για τη σεζόν που έρχεται. «Αυτό που πρέπει να περιμένουν όλοι είναι να δώσει το 100% του! Από εκεί και πέρα όλα είναι λεπτομέρειες και θα φανούν στην πορεία».

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This