Επιλογή Σελίδας

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε η συγκρότηση της εθνικής μας ομάδας Υ/Β Αλιείας τόσο στην Ελλάδα με την αδυναμία πολλών βασικών αθλητών να μετάσχουν στην αποστολή, όσο και στην Κροατία, με την ασθένεια του αθλητή μας Βαγγέλη Κωτσάκη, δεν επέτρεψαν στην ομάδα μας να επιτύχει μια καλή επίδοση και να διατηρήσει τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων ετών και την ανάγκασαν να περιορισθεί στην 9η θέση της ομαδικής κατάταξης ανάμεσα σε 18 χώρες.

Η θέση αυτή είναι η χειρότερη στην ιστορία της εθνικής ομάδας στα Ευρωαφρικανικά πρωταθλήματα σε 13 συμμετοχές.

Παρά το γεγονός αυτό, η ΕΟΥΔΑ δεν έχει κανένα παράπονο από την προσπάθεια των αθλητών της, οι οποίοι τα έδωσαν όλα – και στην περίπτωση του Βαγγέλη Κωτσάκη, με αυτοθυσία (είχε σοβαρά προβλήματα εξίσωσης στους μετωπιαίους) – για το καλύτερο, αλλά έπεσαν πάνω σε εμπειρότερους και σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερα προετοιμασμένους αντιπάλους, ενώ οι συνθήκες τη δεύτερη ημέρα δεν τους ευνόησαν (ρεύμα στα ανοιχτά και κέφαλοι στην ακτογραμμή).

Κατά την πρώτη ημέρα η ομάδα μας ήταν 6η πίσω από Ισπανία, Κροατία, Ιταλία, Κύπρο και Νότιο Αφρική (ένας αθλητής της έκανε μηνιαία προετοιμασία). Την ημέρα αυτή ο αναπληρωματικός αθλητής μας Γιώργος Χαϊντίνης αντικατέστησε το Β. Κωτσάκη (οξεία στομαχική κολίτιδα).

Τη δεύτερη ημέρα, οι αθλητές μας δεν είχαν αρκετές επιλογές για να αντιμετωπίσουν την επίθεση της Σλοβενίας, της Τουρκίας, και της Ουκρανίας, που βασίστηκε κυρίως στους κεφάλους της ακτογραμμής της δεύτερης τράπεζας και έτσι, έστω και για λίγα γραμμάρια (και στην περίπτωση της Ουκρανίας λόγω ποσόστωσης), υποχώρησαν στην 9η θέση.

Καλύτερος Έλληνας αθλητής αναδείχθηκε ο Τάσης Περούλης (16ος). Αξιοσημείωτη ήταν η θέση της Κύπρου, η οποία με μικρή προετοιμασία πέτυχε να κατακτήσει την 4η θέση στο πρωτάθλημα, δείχνοντας έτσι την ποιότητα των αθλητών της, αλλά και μια πολύ καλή προσαρμοστικότητα στα ψάρια και τις συνθήκες της περιοχής. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γ. Βασιλείου πήρε την 8η θέση στην τελική κατάταξη με μια υπέροχη ψαριά τη δεύτερη ημέρα (5ος την ημέρα αυτή ανάμεσα σε 52 αθλητές).

Στο ατομικό τα μετάλλια κέρδισαν οι DanielGospic (Κροατία) το χρυσό, OscarCervantes (Ισπανία) το αργυρό και GiacomodeMola (Ιταλία) το χάλκινο. Στο ομαδικό η Ισπανία επικράτησε των οικοδεσποτών Κροατών, ενώ τρίτοι ήταν οι Ιταλοί.

Η επόμενη υποχρέωση της εθνικής ομάδας είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 (Sagres, Πορτογαλία 6-10 Σεπτεμβρίου). Η ΕΟΥΔΑ εύχεται να καταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότεροι έμπειροι αθλητές μας να είναι σε θέση να στελεχώσουν την ομάδα στην Πορτογαλία του χρόνου, όταν και θα υπερασπισθεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This