Επιλογή Σελίδας

Την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας πανηγύρισε το απόγευμα της Τετάρτης η ΠΑΕ Ποντίων η οποία επικράτησε της Αναγέννησης Σφενδάμης στο ”Θεόδωρος Παπαδόπουλος” με 2-0.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικούσε καθόλου ”δάφνες ποιότητας” με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου και τον ρυθμό της αναμέτρησης να είναι υπερβολικά αργός.
Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο ματς ήρθε στο 33′ όταν ο Ιωσηφίδης μπήκε στην περιοχή και έσπασε τη μπάλα στον Τσικαδέρη ο οποίος λίγο πριν σουτάρει είδε τον αμυντικό να ανακόπτει την προσπάθειά του. Δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής με τη μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενο και να καταλήγει σε κόρνερ.
Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς πιο ποιοτικό με τις δύο ομάδες να είναι πιο επιθετικές και την ΠΑΕ Ποντίων να είναι αυτή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερη ”δίψα” για το γκολ. Στο 51′ η Αναγέννηση απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάσο η οποία έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 56′ η ΠΑΕ Ποντίων κατάφερε να ανοίξει το σκορ στη συνάντηση όταν μετά από φάση διαρκείας ο Σατσίδης σούταρε, ο Γκιλιάβας απέκρουσε προσωρινά , με τη μπάλα να φτάνει στη συνέχεια στον Ιωσηφίδη και εκείνος να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-0, σε μία φάση όπου οι αμυντικοί της ομάδας της Σφενδάμης διαμαρτυρήθηκαν για οφ-σαιντ. Το γκολ αυτό φαίνεται πως ”έλυσε” τα πόδια των παικτών του Γιάννη Βαρβούτη καθώς από εκείνο το σημείο και μετά οι ευκαιρίες για την ομάδα των Ποντίων διαδέχονταν η μία την άλλη. Στο 58′ ο Δεληγιάννης έπιασε ωραίο σουτ με τον Γκιλάβα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 60′ ο Σαχμπάζωφ σέντραρε ”γλυκά” με το αριστερό και ο Παππάς που είχε προωθηθεί , έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 73′ οι γηπεδούχοι είχαν την μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν το 2ο γκολ αλλά ο Τσικαδέρης από το σημείο του πέναλτι και χωρίς κανέναν αντίπαλο έκανε κακό τελείωμα με το αριστερό και δεν βρήκε εστία. Στο 79′ ο ίδιος παίκτης ”πέταξε” ακόμη μία τεράστια ευκαιρία στα σκουπίδια καθώς βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα της Αναγέννησης. Τελικά , οι Πόντιοι δεν πλήρωσαν τις πολλές χαμένες φάσεις και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν στο 2-0. Ο Σαχμπάζωφ εκτέλεσε το φάουλ και ο Μποστάνζι με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Γκιλιάβα , διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του και δίνοντας οριστικό τέλος στην αναμέτρηση. Στο 93′ ο Χατζηθεοδωρίδης είχε την δυνατότητα να βάλει το ”κερασάκι στην τούρτα” αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. 
Οι συνθέσεις των ομάδων :
ΠΑΕ Ποντίων (Γιάννης Βαρβούτης): Καλαϊτζίδης, Λαδένης, Σαχμπάζωφ, Μήτρας, Παππάς, Γκαράτζιας (71′ Μοσχολούρης), Ιωσηφίδης, (88′ Γ. Τουλίκας), Δεληγιάννης, Σατσίδης, Τσικαδέρης (82′ Δαλαμήτρας), Χατζηθεοδωρίδης (57′ Μποστάνζι).
Αναγέννηση Σφενδάμης ( Βαγγέλης Μύθημης): Γκιλιάβας, Πολχρονίδης (85′ Παπαδόπουλος), Μπάμπος (70′ Λαζαρίδης), Γ. Μαυρομάτης, Β. Μαυρομάτης, Μιχαηλίδης, Τσαντεκίδης, Τσαμασιώτης (64′ Σαββίδης), Κυριάτζης (39′ λ.τ. Μτσενταΐτζε), Τάσο, Στεφανίδης.
Διαιτητική τριπλέτα : Πολυχρόνης, Τσικλητάρη Β., Χατζηγιάννης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This