Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Παπαγεωργίου

Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της 3ης αγωνιστικής της Α ΕΠΣ Πιερίας, Άρης Κοκκινοπλιτών και Εθνικός Νέου Κεραμιδίου αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο Β’ ΔΑΚ Κατερίνης με το τελικό 1-1 να αδικεί τους φιλοξενούμενους οι οποίοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης , χάνοντας μάλιστα και πέναλτι.

Η πρώτη καλή στιγμή στο πρώτο μέρος καταγράφηκε για τον Εθνικό στο 14′ όταν ο Ρούντος έγινε αποδέκτης της πάσας του Χαλκίδη και πλάσαρε από πλεονεκτική θέση στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 26′ ο Σταλίκας απείλησε εκτός περιοχής τον Ίτσιο με το ”φαρμακερό” αριστερό του πόδι , όμως ο έμπειρος πορτιέρο έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 27′ ο Άρης απάντησε στις ευκαιρίες με τον Τσιανάκα να φεύγει μόνος του στην αντεπίθεση ύστερα από λάθος των φιλοξενούμενων στην μεσαία γραμμή , να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Καλαιτζίδη όμως να πλασάρει πάνω του και το 0-0 να παραμένει. Στο 32′ ο Παρδάλης έσπασε τη μπάλα στον Ρούντο όμως ο δεύτερος από το ύψος του πέναλτι , έκανε ”άψυχο” σουτ σπαταλώντας μια σπουδαία ευκαιρία. Στο 39′ ο Μητράκας έβγαλε συρτή σέντρα από τα δεξιά και ο Παρδάλης με προβολή ανάγκασε τον Ίτσιο να παραχωρήσει κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χωρο και στο 58′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ από στημένη φάση. Ο Παπαστεργίου με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στο ”παραθυράκι” της εστίας του Καλαιτζίδη δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις δύο λεπτά , αφού με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι έπειτα από χέρι αμυντικού του Άρη και ο Σταλίκας νίκησε τον Ίτσιο από την άσπρη βούλα για την ισοφάριση. Στο 72′ η ομάδα του Νέου Κεραμιδίου είχε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει την ανατροπή και μάλιστα να σκοράρει με τον ίδιο τρόπο. Ο Μητράκας ανατράπηκε στην περιοχή και ο Γκαραγκάνης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Σταλίκας εκτέλεσε στην ίδια πλευρά , με τον Ίτσιο αυτή τη φορά να του λέει ”όχι” κρατώντας το ματς στα ίσια. Στο 76′ το δυνατό σουτ του Παπαστεργιου πέρασε άουτ και στο 79′ ο Βελώνης δε μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση ύστερα από έξοχη κομπίνα φάουλ των παικτών του Άρη με το 1-1 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Γκαραγκάνη.

Στο 85′ αποβλήθηκε ο Τσιώμης για τον Άρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητική τριπλέτα: Γκαραγκάνης, Στίκος , Πατρή

Άρης Κοκκινοπλιτών (Σκέντος): Ίτσιος, Κυλώνης, Φακίτσας, Λάλλας, Σκέντος, Τσιμήτρης (46′ Ταβουκτσής), Κλιάνης (85′ Ηλιάδης), Βελώνης, Παπαδόπουλος Α. (46′ Μιχαλήτσιος), Παπαστεργίου, Τσιανάκας (70′ Τσιώμης).

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Κιάφας): Καλαιτζίδης, Χαλκίδης, Τσιαουσίδης Π., Σταλίκας, Τσιαουσίδης Σ., Νταμπαλάκης (75′ Νίκου), Παρδάλης, Σκούρτι, Ρούντος (85′ Σαράφογλου), Μητράκας, Καργιώτης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This