Επιλογή Σελίδας

Στα 12 καλύτερα πληρώματα του κόσμου πέρασε , μετά το τετραπλό των ανδρών, και το διπλό σκιφ των γυναικών με την Κατερίνα Νικολαΐδου και την Αννέτα Κυρίδου. Αν και το νεότερο (όσον αφορά στο χρόνο που προπονείται μαζί) πλήρωμα του αγωνίσματος το ελληνικό πλήρωμα με εξαιρετική τακτική και άριστη φυσική κατάσταση κατάφερε να διαχειριστεί την κούρσα και να τερματίσει στην 3η θέση κερδίζοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά της ερχόμενης Πέμπτης.

Τα δυο κορίτσια γνωρίζοντας ότι οι τρεις πρώτες θέσεις κέρδιζαν την πρόκριση είχαν τον έλεγχο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα ξεκινώντας από την 2η πίσω από την πολύ καλή και έμπειρη βάρκα της Νέας Ζηλανδίας όπου παρέμειναν μέχρι τα 1500. Στη συνέχεια κι αφού είδαν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο να μείνουν εκτός τριάδας ανέκοψαν προκειμένου να εξοικονομήσουν δυνάμεις και τερμάτησαν στην Τρίτη θέση με χρόνο 6:59.10 πίσω από τις Νεοζηλανδές και τις Ιταλίδες ενώ ο πλήρωμα της Δανίας έμεινε εκτός πρόκρισης.

«Η κούρσα πήγε όπως την είχαμε σχεδιάσει. Προσπαθήσαμε να είμαστε στην τριάδα χωρίς ιδιαίτερη πίεση , τα κορίτσια εκτέλεσαν σωστά την τακτική που είχαμε πει και όλα πήγαν καλά» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος .

Αύριο Τρίτη δυο πληρώματα θα επιδιώξουν να προχωρήσουν στη διοργάνωση. Αρχικά στις 11:53 (18:53 ώρα Ελλάδας) ο Γιώργος Κόνσολας θα αγωνιστεί στον επαναλήπτικό του σκιφ ελ βαρών και θέλει μια θέση στην πρώτη τετράδα για να πάει στα προημιτελικά ενώ στις 13:00 (20:00 ώρα Ελλάδας) το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών με τις Πέργουλη-Εμμανουηλίδου θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό όπου οι τρείς πρώτες θέσεις δίνουν πρόκριση στα ημιτελικά      

Pin It on Pinterest

Shares
Share This