Επιλογή Σελίδας

Την παράδοση που θέλει την Ελλάδα να σημειώνει διακρίσεις στο διπλό σκιφ ελ βαρών συνεχίζουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στη Σαρασότα των ΗΠΑ και οι Μαρία Πέργουλη – Θωμαΐς Εμμανουηλίδου.

Οι δυο πρωταθλήτριες μας αν και οι μικρότερες σε ηλικία αλλά και εμπειρία από όλες τις συναθλήτριες τους κατάφεραν να περάσουν στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τερματίζοντας στην 3η θέση του επαναληπτικού μετά από μια συγκλονιστική κούρσα.

Η 20χρονη Θωμαΐδα και η 19χρονη Μαρία μπήκαν από το ξεκίνημα δυνατά στη κούρσα και κατάφεραν να πλασαριστούν στη δεύτερη θέση στα 500μ. ενώ στα 1000μ. ήταν 3ες . Στο δεύτερο μισό αφού άντεξαν την πίεση της Σουηδίας πήγαν να διεκδικήσουν και τη δεύτερη θέση από τη Γερμανία για να την χάσουν τελικά για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου. Έτσι τερμάτισε πρώτη η Δανία με 7:00.83, δεύτερη η Γερμανία με 7:06.32 και τρίτο το ελληνικό πλήρωμα με 7:06.75 αφήνοντας έξω τη Σουηδία που ήταν 4η με 7:08.18.

Ο στόχος για τις δυο χάλκινες παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο παγκόσμιων κάτω των 23 πριν λίγο καιρό έχει επιτευχθεί και πλέον θα πάνε για το θαύμα της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό μετέχοντας στον ημιτελικό που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας).

Με αυτή την πρόκριση η Ελλάδα έχει καταφέρει να δίνει το παρών σε τρεις ημιτελικούς έχοντας μόλις τέσσερα πληρώματα που συμμετέχουν στη κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς κι ενώ εκκρεμεί και η προσπάθεια του Γιώργου Κόνσολα στο σκιφ ελ βαρών του μοναδικού που αγωνίζεται αύριο Τετάρτη από τα ελληνικά κουπιά.

Σπουδαία επιτυχία και για τους προπονητές των αθλητών-τριών Σάκη Αθανασιάδη, Τόλη Παλαιοπάνο, Χρόνη Βλασταρίδη και τους σωματειακούς τους επίσης αλλά και για την Κωπηλατική Ομοσπονδία και την διοίκησή της που κατάφεραν να στείλουν σε μια τόσο πολυέξοδη αποστολή τα καλύτερα πληρώματα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This