Επιλογή Σελίδας

Το πάλεψε ο Γιώργος Κόνσολας αλλά τελικά δεν κατάφερε να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του σκιφ ελ βαρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαρασότα.

Ο πρωταθλητής από τη Σαλαμίνα έμεινε στην 5η θέση του επαναληπτικού και θα αγωνιστεί πλέον για μια θέση από την 13η και κάτω την Πέμπτη στις 13:21 (20:21 ώρα Ελλάδας). Ο Έλληνας κωπηλάτης ξεκίνησε δυνατά την κούρσα , πέρασε 3ος τα πρώτα 500μ. θέση που του έδινε πρόκριση αλλά στη συνέχεια η κούραση και η αφόρητη ζέστη τον κατέβαλαν για τερματίσει τελικά 5ος στη σειρά του με χρόνο 7:245.37.

Η αυριανή όμως ημέρα (28/9) παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού δυο πληρώματά μας αγωνίζονται στους ημιτελικούς διεκδικώντας το εισιτήριο για τους τελικούς του Παγκοσμίου. Πιο συγκεκριμένα στις 11:01 (18:01 Ελλάδας) το τετραπλό σκιφ ελ βαρών με τους Λευτέρη Κόνσολα-Σπύρο Γιάνναρο-Παναγιώτη Μαγδανή-Νίνο Νικολαΐδη καλούνται να επαναλάβουν μια κούρσα ανάλογη με αυτή των προκριματικών όταν και πέτυχαν τον καλύτερο χρόνο από όλα τα συμμετέχοντα πληρώματα και να σφραγίσουν την παρουσία τους στο μεγάλο τελικό της Παρασκευής.

Μαζί τους θα αγωνιστούν τα πληρώματα από την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Μ.Βρετανία, τη Κίνα και την Ιαπωνία. Στον προκριματικό είχαν νικήσει στην ίδια σειρά την Τσεχία και την Ιαπωνία ενώ έχουν πολύ καλύτερο χρόνο με βάση την πρώτη κούρσα και από τα άλλα τρία. Στον τελικά προκρίνονται οι τρεις πρώτες βάρκες του ημιτελικού

Μια ώρα και δέκα λεπτά αργότερα , στις 12:11 (17:11 Ελλάδας) η έκπληξη του αγωνίσματος το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών το μικρότερο πλήρωμα σε ηλικία με τις Μαρία Πέργουλη-Θωμαΐδα Εμμανουηλίδου θα επιδιώξουν να πετύχουν ακόμα ένα θαύμα και να φτάσουν στην κορυφαία εξάδα του κόσμου και στις γυναίκες.

Το ελληνικό πλήρωμα θα έχει πολύ δύσκολο έργο αφού θα αγωνιστεί στον ημιτελικό μαζί με τις Ιταλία, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία και Δανία .Οι τρεις πρώτες βάρκες προκρίνονται στον τελικό.

Όπλο τους ο ενθουσιασμός αλλά και η πρόσφατη επιτυχία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 όταν κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

«Είναι ήδη μια πολύ σημαντική επιτυχία η παρουσία των πληρωμάτων μας σε τρεις ημιτελικούς σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με τόσο μεγάλη συμμετοχή. Ελπίζουμε όμως ότι θα έχουμε και ανάλογη συνέχεια» τόνισε ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των αθλητών και των προπονητών

Pin It on Pinterest

Shares
Share This