Επιλογή Σελίδας

Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση που θέλει τον παραδοσιακό αθλητισμό να συνδέεται με τα eSports, το Τσάμπιονς Λιγκ θα αποκτήσει τη δική του επίσημη ψηφιακή λίγκα, σε συνεργασία με την εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Konami.
Ακόμα και όσοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από ηλεκτρονικά παιχνίδια θα έχουν ακούσει για τα eSports, δηλαδή το αγωνιστικό κομμάτι, σε μορφή μικρών η μεγάλων τουρνουά και πρωταθλημάτων, της χρήσης τέτοιων παιχνιδιών. Πρόκειται για μία ραγδαίως αναπτυσσόμενη βιομηχανία που κερδίζει συνεχώς περισσότερους οπαδούς και έχει αρχίσει να δυναμώνει και στο οικονομικό κομμάτι. Τα eSports έχουν να κάνουν με παιχνίδια κάθε είδους, με αυτά που σχετίζονται με αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ να έχουν τα δικά τους ξεχωριστά πρωταθλήματα.

Τους τελευταίους μήνες η αθλητική βιομηχανία αγκαλιάζει όλο και περισσότερο αυτή των eSports με συλλόγους και λίγκες να μπαίνουν δυναμικά στο χώρο σχηματίζοντας ξεχωριστές ομάδες και πρωταθλήματα. Το Τσάμπιονς Λιγκ, όντας το κορυφαίο και πιο εμπορικό ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Ευρώπη, δε θα μπορούσε να μείνει εκτός. Έτσι, με τη βοήθεια της ιαπωνικής Konami, της εταιρείας που αναπτύσσει τη σειρά ποδοσφαιρικών παιχνιδιών PES και συνεργάτη της ΟΥΕΦΑ, απέκτησε το δικό του τουρνουά eSports, το PES League World Tour.

Όπως γνωστοποίησαν ΟΥΕΦΑ και Konami, το PES League World Tour θα ξεκινήσει με διάφορα τουρνουά σε όλο τον πλανήτη τον προσεχή Δεκέμβριο και ύστερα από τρείς γύρους θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018 με τους τελικούς, όπου θα αναμετρηθούν οι καλύτεροι παίκτες του PES από όλο τον πλανήτη. Η διοργάνωση θα αφορά τόσο αγώνες 1 εναντίον 1, όσο και αγώνες μεταξύ ομάδων που απαρτίζονται από δύο άτομα.

Το γεγονός πως ΟΥΕΦΑ και Konami αποφάσισαν να επεκτείνουν τη μεταξύ τους συνεργασία και να την ανεβάσουν στο επίπεδο των eSports μας κάνει να πιστεύουμε πως είναι εξαιρετικά πιθανόν να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους, που λήγει το καλοκαίρι και το PES να παραμείνει το μοναδικό επίσημο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This