Επιλογή Σελίδας

Αποστολή στην Νέα Ραιδεστό, Κώστας Παναγίτσας

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τον Πιερικό στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς η ομάδα της Πιερίας επιβλήθηκε με 2-1 του ΑΟ Καρδίας, στο γήπεδο της Νέας Ραιδεστού, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου. Η νίκη μάλιστα, ήλθε με ανατροπή και…διά ποδών δυο παικτών από τον πάγκο για την ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη, που βρέθηκε να χάνει με 1-0 από το 37′ της αναμέτρησης, με τέρμα που σημείωσε ο Μανιός. Το γκολ του Σίμου Παπαδόπουλου (μπήκε στο 30′ στη θέση του τραυματία Τουλκερίδη) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 47′ έφερε το ματς στα ίσα, για να έλθει ο Γκουντρουμπής (είχε περάσει στον αγώνα αντί του Κυριλλίδη στο 46′) με κεφαλιά στο 75′, έπειτα από κόρνερ του Κτιστόπουλου και να διαμορφώσει το τελικό 1-2.

Ο ΑΟ Καρδίας μπήκε με περισσότερη δύναμη ως γηπεδούχος σε ένα ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, με κύριο στοιχείο τις δυνατές μονομαχίες και τα αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου. Σε μια από τις λιγοστές καλές στιγμές του α’ μέρους, ο Καρτσαμπάς έκανε λάθος εκτίμηση στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι, την έστειλε στον Μανιό που στόπαρε με το κεφάλι και με σουτ την έστειλε στο “γάμα” του Παπατολίκα, ανοίγοντας το σκορ για τον ΑΟ Καρδίας. Ο Πιερικός μετά το 40′ ανέλαβε τη ηνία αλλά το 1-0 δεν άλλαξε έως το τέλος του ημιχρόνου.
Κομβικής σημασίας ήταν η ισοφάριση του Πιερικού στις αρχές του β’ μέρος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 47′, σε μια παράβαση που υποδείχθηκε για χέρι αμυντικού στην περιοχή της θεσσαλονικιώτικης ομάδας. Το γρήγορο γκολ του Πιερικού, σε συνδυασμό με την είσοδο του Γκουντρουμπή έδωσε άλλον “αέρα” στην ομάδα της Κατερίνης που έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής και έφτασε στην ολική ανατροπή στο 75′, όταν ο Γκουντρουμπής με κεφαλιά έκανε το 1-2, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κτιστόπουλου.
Μετά το 1-2, ο Νίκος Θεοδοσιάδης πέρασε τον Παραφέστα στο παιχνίδι, παίζοντας με τρεις στόπερ, σε μια προσπάθεια να “κλειδώσει” το “τρίποντο”, κάτι που το κατάφερε. Ο Κατερινιώτης τεχνικός έκανε “ματ” στον αντίπαλό του και με τον είσοδο του Γκουντρουμπή αλλά και με την, έστω και αναγκαστική, είσοδο του Παπαδόπουλου (εκτός από το γκολ με πέναλτι, κράτησε μπάλα, κέρδισε φάουλ), ενώ και ο Κωστίκος είχε συνεισφορά στη νίκη, για όσο αγωνίστηκε. Τέλος, και ο Σαμανίδης, απέδωσε πολύ καλά στη θέση του αριστερού μπακ, όπου και μετακινήθηκε μετά την είσοδο του Παπαδόπουλου στη θέση του Τουλκερίδη.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Τσαλουχίδης από το Κιλκίς με βοηθούς τους Γούτα και Χριστάκογλου (Χαλκιδικής).

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΟ Καρδίας: Σφέτσος, Τσατσαρώνης, Βασιλειάδης, Πολύζας, Μπιμπισίδης, Γίδαρος, Ξανθόπουλος, Βελισσάρης, Βερνάρδος (58′ Νικολόπουλος), Δημητρακόπουλος (72′ Δαμουλάκης), Μανιός (78′ Χότζα).
Πιερικός: Παπατολίκας, Σαμανίδης, Λαζαρίδης, Τερζής, Κανταρτζής, Κτιστόπουλος, Κραγιόπουλος, Κυριλλίδης (46′ Γκουντρουμπής), Κοκονόζι (78′ Παραφέστας), Καρτσαμπάς (64′ Κωστίκος), Τουλκερίδης (30′ λ.τ. Παπαδόπουλος).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This