Επιλογή Σελίδας

Του Θανάση Χαρίση

Σημαντική νίκη στον Κάτω Αγιάννη επί του τοπικού Πιερικού Αστέρα πήρε ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, για την 5η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Διονύση Οικονόμου ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές και κατάφερε με τρία γκολ στο τελευταίο 20λεπτο να φύγει με το “διπλό” από τον Κάτω Αγιάννη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αλλά οι πρώτες ευκαιρίες ήρθαν για τους φιλοξενούμενους
με τα τετ α τετ του Χρυσόπουλου στο 5′ και στο 6′, τα οποία απέκρουσε ο Οκουτσόγλου.
Ο Πιερικός Αστήρ απάντησε στο 28′ όταν το βολέ του Καλαϊτζίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σαρρή.
Στο 39′ ο Αχιλλέας απείλησε ξανά, με τον Οκουτσόγλου να απομακρύνει την εξ’επαφής προβολή του Αποστολίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 51′ ο Καλαϊτζίδης έκανε ωραίο διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων.
Έπειτα, η ομάδα της Νεοκαισάρειας πήρε την πρωτοβουλία και έφτασε κοντά στο γκολ με κοντινή εκτέλεση φάουλ του Αποστολίδη στο 62′, ωστόσο ο Οκουτσόγλου έδιωξε εντυπωσιακά.
Η πιο μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 65′, όταν ο Καλαμπάκας αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, για χέρι που ίσως θεωρειται ακούσιο.
Ο Καλαμπάκας επανόρθωσε κάνοντας το 0-1 στο 70′, περνώντας και τον τερματοφύλακα μετά από όμορφη πάσα του
Αποστολίδη.
Ο Αχιλλέας πήρε και δεύτερο πέναλτι, μετά από ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Αποστολίδης στο 88′.
Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Ανδρονικίδης με κεφαλιά στο πρωτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Φωτιάδης με βοηθούς τους Σαλτσίδη και Δημητριάδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός Αστήρ Κάτω Αγιάννη: Οκουτσόγλου, Εφραιμίδης, Δημόπουλος (81′ Αμανατίδης), Τζιάμας, Χρυσόπουλος, Μυρωτής, Μπαράς, Τσαγκαράκης (30′ λ.τ. Υφαντίδης), Ε. Καραμανωλας (81′ Κόλτσης), Κ. Καραμανωλας, Καλαϊτζιδης.
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: Σαρρής, Καπασακαλίδης, Βαρμάζης (85′ Χ. Κώστας), Γιαπιτζής, Κολαξίδης, Οικονόμου, Τσουρέκας (57′ Ιωαννίδης), Αποστολίδης, Ανδρονικίδης (89′ Φορτομάρης), Καλαμπάκας, Χρυσόπουλος (90′ Καραγκιοζίδης).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This