Επιλογή Σελίδας

Του Γρηγόρη Τσαπράνη

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου καθώς επικράτησε της Ακαδημίας Πλαταμώνα με 3-0 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας. Η νίκη ήταν μονόδρομος για τους γηπεδούχους που ήθελαν να σπάσουν το ρόδι και το κατάφεραν δίκαια με τρία τέρματα που πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην καλογυμνασμένη Ακαδημία η οποία αν ήταν λίγο τυχερή στο πρώτο μέρος το αποτέλεσμα ίσως να ήταν διαφορετικό, ενώ απώλεσε και πέναλτι στο 83ο λεπτό.

 Με το τρίποντο αυτό ο Εθνικός έφτασε τους πέντε βαθμούς και έπιασε την αντίπαλό του (έκανε το ρεπό της) στον βαθμολογικό πίνακα.

Φάσεις και γκολ
Στο 20΄ ύστερα από τη σέντρα του Κατέλα Ν. από θέση αριστερά, η καρφωτή κεφαλιά του Κάνουλα από τη μικρή περιοχή πέρασε λίγο πάνω από την εστία άουτ.

Στο 25΄ σουτ πλασέ του Κατέλα Δ. από πλεονεκτική θέση, απομάκρυναν πάνω από τη γραμμή της εστίας οι αμυντικοί του Εθνικού.
Στο 37΄ ατομική προσπάθεια και σουτ πλασέ του Γκανάβα, απέκρουσε ο πολύ καλός Καλαϊτζίδης Α.
Με την έναρξη της επανάληψης στο 47΄ ο Παρδάλης με έξοχο σουτ πλασέ άνοιξε το σκορ 1-0.
Στο 49΄ από κάθετη πάσα του Καργιώτη, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Μητράκας ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με σουτ πλασέ έγραψε το 2-0 μέσα σε πανηγυρισμούς.
Στο 57΄ δυνατό σουτ του Παυλίδη έξω από την περιοχή, απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Καλαϊτζίδης Α.
Στο 61΄ ο Θοδωρής Μητράκας με το δεύτερό του προσωπικό τέρμα διαμόρφωσε με σουτ πλασέ το τελικό 3-0.
Στο 83΄ ο Παυλίδης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον τερματοφύλακα του Εθνικού. Από την άσπρη βούλα όμως ο έμπειρος Σιαμήτρας νικήθηκε από τον Καλαϊτζίδη Α. που απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στις καθυστερήσεις ο Τραχίδης σε τετ-α-τετ δεν βρήκε στόχο.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Δαμιανός Ευθυμιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Ατματζίδη – Κουκουβίτη.

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Πέτρος Κιάφας): Καλαϊτζίδης Α., Τσιγκαρόπουλος (26΄ Καλαϊτζίδης Σ.), Σταλίκας, Τσιαουσίδης Π., Χαλκίδης, Νίκου (85΄ Αγγέλης), Παρδάλης, Σκούρτι, Κωστόπουλος (74΄ Τραχίδης), Μητράκας (78΄ Ρούντος), Καργιώτης.

Ακαδημία Πλαταμώνα (Νίκος Μανίκας): Γαλάνης Ι., Στούμπος, Αρζάνας, Σιαμήτρας, Μιχωλός (63΄ Γαλάνης Α.), Παυλίδης, Χατζηλαδάς (66΄ Κουκουνάς), Κατέλας Δ.(85΄ Σταϊκούρας), Κάνουλας (53΄ Σιαμάγκας), Γκανάβας, Κατέλας Ν.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This