Επιλογή Σελίδας

Ισόπαλοι, 1-1, αναδείχθηκαν Πιερικός και Μακεδονικός, στο παιχνίδι που έγινε στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, μπροστά σε περίπου 500 θεατές, για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ο Πιερικός βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μπουλγουρίδη στο 24′ όμως κατάφερε να ισοφαρίσει στο 37′ με κεφαλιά του Τερζή. Έτσι, η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη δεν κατόρθωσε να πετύχει τη νίκη μπροστά στον κόσμο της και να δώσει συνέχεια στα “τρίποντα”, μετά την επιτυχία της πρεμιέρας επί του ΑΟ Καρδίας.

Η ομάδα του Μακεδονικού μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με την κατοχή στο χώρου του κέντρου και επιθέσεις από τα πλάγια. Έτσι προήλθε και το πρώτο γκολ των φιλοξενουμένων στο 24΄ με σκόρερ τον Μπουλγουρίδη μετά από σέντρα του Τσουκάνη από δεξιά και κεφαλιά πάσα από τον Κανούλα στο ύψος του πέναλτι.Ο Πιερικός στη συνέχεια ισορόπησε το παιχνίδι ανεβάζοντας την κατοχή του κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες στο κέντρο. Είχε δυο τρείς καλές ευκαιρίες όμως το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από στημένη φάση στο 37΄.Ο Κτιστόπουλος εκτέλεσε το κερδισμένο φάουλ του Σαμανίδη από αριστερά όπως επιτίθεται η ομάδα του Πιερικού και ο Τερζής με κεφαλιά και την βοήθεια του ώμου του από την μικρή περιοχή έκανε το 1-1 για τους γηπεδούχους.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το σκηνικό θύμιζε την αρχή του αγώνα με τον Μακεδονικό πάλι να παίρνει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων που σε αρκετές περιπτώσεις προβλημάτισε δίνοντας ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα.Με το σκορ να παραμένει ισόπαλο και τον χρόνο να τρέχει το παιχνίδι άνοιξε απέκτησε γρήγορο ρυθμό και σημειώθηκαν φάσεις τόσο για τους φιλοξενούμενους όσο και για τους γηπεδούχους χωρίς όμως να καρποφορήσουν σε γκολ.Έτσι παρέμεινε εως την λήξη του παιχνιδιού η ισοπαλία,που με την εικόνα του αγώνα κρίνεται ικανοποιητική.
 
Το “φιλμ” του αγώνα
2′ Ο Κοκονόζι δέχθηκε κάθετη μπαλιά και προσπάθησε να πλασάρει, αλλά κόπηκε από αντίπαλο αμυντικό.
10′ Σέντρα για το Μακεδονικό, από αριστερά, η κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπατολίκα.
14′ Εκτέλεση φάουλ για τον Μακεδονικό, έδιωξε με γροθιές ο Παπατολίκας.
24′ ΓΚΟΛ! 0-1: Μετά από σέντρα του Τσουκάνη ο Κανούλας έκανε κεφαλιά – πάσα στον Μπουλγουρίδη και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.
31′ Σέντρα του Κοκονόζι από δεξιά, αδύναμη κεφαλιά του Σαμανίδη, μπλόκαρε ο Γουμάγιας.
36′ Σουτ του Κτιστόπουλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
37′ ΓΚΟΛ! 1-1: Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κτιστόπουλου από αριστερά, ο Τερζής με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-1.
50′ Πολύ καλή στιγμή για τον Μακεδονίκο όταν μετά από κάθετη πάσα, παίκτης της θεσσαλονικιώτικης ομάδας βρέθηκε απέναντι από τον Παπατολίκα αλλά το σουτ έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπατολίκα.
59′ Σουτ των φιλοξενούμενων μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Παπατολίκας.
69′ Σουτ για την ομάδα του Μακεδονικού έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
89′ Σουτ του Κραγιόπουλου μέσα από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Γουμάγιας.
90’+2′ Εκτέλεση φάουλ του Ζαγναφέρη από το ημικύκλιο της περιοχής, μπλόκαρε ο Παπατολίκας.
Τον αγώνα διηύθυνε ο Βρέσκας με βοηθούς τους Γιάντση και Κελεσίδη (Ημαθίας).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Κυριλλίδης, Τερζής, Γκουντρουμπής, Κραγιόπουλος και Σαμανίδης του Πιερικού και ο Βόσδου του Μακεδονικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παπατολίκας, Λαζαρίδης, Τουλίκας (77′ Κωστίκος), Κανταρτζής, Τερζής, Κυριλλίδης (74′ Καρτσαμπάς), Κοκονόζι (65′ Παπαδόπουλος), Κραγιόπουλος, Κουντρουμπής, Κτιστόπουλος (89′ Παραφέστας), Σαμανίδης.
Στον πάγκο: Λαμπίρης, Τσιαμπέρας, Καραγκούνης.

Μακεδονικός (Κώστας Βελιτζέλος): Γουμάγιας, Μπουλγουρίδης, Βόσδου (50′ Ζαγναφέρης), Παπατζίκος, Ζαφειρίδης, Διαμαντίδης, Ηλιόπουλος (78′ Παντεκίδης), Γαρύφαλος (89′ Μουτζίκος), Κανούλας, Τσουκάνης, Παπαποστὀλου.
Στον πάγκο: Τράικος, Ρίτσκος, Τοτολίδης, Πεχλιβάνης.

Σημείωση: Η…ατυχής έμπνευση των ιθυνόντων του Μακεδονικού να χρησιμοποιήσουν ασημένιους αριθμούς στις ριγέ πράσινες και άσπρες φανέλες, δε βοήθησε τους ανθρώπους των ΜΜΕ να εντοπίσουν τους ποδοσφαιριστές της θεσσαλονικιώτικης ομάδας που πρωταγωνίστησαν στις φάσεις της αναμέτρησης. Όσον αφορά στη δική μας ευθύνη, απολογούμαστε…
 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This