Επιλογή Σελίδας

Άτομα όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από την Κύπρο, άτομα με ειδικές ικανότητες,  εκατοντάδες εθελοντές, δεκάδες μουσικά σχήματα, 2.060 εγγραφές – αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση αποτελούν στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα της μεγάλης αθλητικής, πολιτιστικής γιορτής Τρέχω για την Κατερίνη 2017.

Τον αγώνα διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία και υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας Ζευς, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το πρωί της Κυριακής 08 Οκτωβρίου.

Καθιερωμένο πλέον σημείο εκκίνησης του αγώνα, ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας απόσταση 8 χλμ έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Ο αγώνας ήταν και φέτος ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού απελευθέρωσης της πόλης και πραγματοποιήθηκε σε μία ιστορική, γεμάτη συμβολισμούς διαδρομή. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Ο αθλητισμός κοινωνικό αγαθό και προτεραιότητα για τον Δήμο

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος: «Ο αθλητισμός, η παιδεία, ο πολιτισμός, αποτελούν κοινωνικό αγαθό και στο Δήμο μας αποδεικνύουμε διαχρονικά ότι είναι πρώτη προτεραιότητα. Προς την κατεύθυνση αυτή, το Τρέχω για την Κατερίνη είναι πράγματι ένας θεσμός για την πόλη, στον οποίο μάλιστα φέτος, οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 2000. Αυτή είναι μία επιτυχία όλων όσων λαμβάνουν μέρος – τους οποίους ευχαριστώ έναν προς έναν – καθώς και της διάθεσης να δώσουμε ζωή με την κίνηση. Θερμά συγχαρητήρια στον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, στον ΑΠΣ Δρομέων Ζευς, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους, που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος».

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Γκόλιας, ο οποίος μετέφερε τα θερμά συγχαρητήρια και την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου προς τους διοργανωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς «για την προώθηση μέσω της αθλητικής γιορτής των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι», ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος σημείωσε: «Τρέχουμε σε έναν αγώνα, που σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά η προσπάθεια και το αθλητικό ιδεώδες» και ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς Αλέξανδρος Πούλιος, ο οποίος ανέφερε: «στέλνουμε εμφαντικά το μήνυμα: «τρέχω για την υγεία μου, τρέχω για την πόλη μου».

Επιπλέον, παρέστησαν στις απονομές και στον τερματισμό, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Γκόλιας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:

  1. Παπαδημητρίου Αντώνης (Aris/Saucony/Athos)
  2. Γραμμένος Παναγιώτης (ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης)
  3. Σιαμήτρας Κωνσταντίνος (Λεπτοκαρυά)

Στην κατηγορία των γυναικών οι:

  1. Κοζανίτη Ελένη (Κατερίνη)
  2. Κατερίνα Νικολαϊδου (ΝΟΚΑΤ)
  3. Σουλιώτου Αλεξάνδρα (ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς)

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων, αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα, για την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δρόμου – θεσμού  Τρέχω για την Κατερίνη.

Προς την κατεύθυνση αυτή, την ευθύνη της ροής ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε  ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας. Η διαδρομή επιτηρήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας – Τμήμα Τροχαίας  Κατερίνης, τη Δημοτική Αστυνομία, τον ΜΑΟ Κατερίνης, τον ΕΟΣ Πέτρας Πιερίας, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον ΑΜO Εξοχής και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Μακεδονίας – Θράκης.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, παρείχαν την υγειονομική κάλυψη. Παράλληλα, τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό λειτούργησαν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Την εξέλιξη του αγώνα παρακολούθησε ο ιατρός Δαμδούνης Δημήτριος, τον οποίο όρισε ο ιατρικός σύλλογος Πιερίας. Σε καίριο σημείο της αγωνιστικής διαδρομής βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, συνέδραμαν και μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας Ζευς, της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου, της Τ.Κ. Μοσχοχωρίου, του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Πιερίας – Ημαθίας, του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας, του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Νομού Πιερίας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών – Περιφερειακό Τμήμα Πιερίας, του ΑΠΣ Τριάς, καθώς και άλλων συλλόγων και φορέων που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, για την επιτυχία της εκδήλωσης. Τον συντονισμό των εθελοντών είχε το μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς, Αριστείδης Γκιάτας.

Tο δικό τους ξεχωριστό τόνο και χρώμα στη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή του αγώνα δρόμου – θεσμού Τρέχω για την Κατερίνη 2017 έδωσαν και φέτος επενδύοντας μουσικά και χορευτικά τη διαδρομή από το Πλατανόδασος έως και το άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική Πλατεία, μπάντες, Djs, μουσικοχορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων κ.ο.κ.

Ειδικότερα συμμετείχαν: η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό Κέντρο), το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης – Τμήμα Κρουστών (Αφετηρία Πεζόδρομου), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Νομού Πιερίας Οι Σταυραετοί και ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανδρομάχης (Ανδρομάχη – στο ύψος της Εμποροπανήγυρης), Μουσικό Σχήμα του Ποντιακού Συλλόγου Παναγία Σουμελά (Τουρμπές – Τζαμί), τo Μουσικό Σχήμα των Παρασκευά Χαλκίδη και Γεώργιου Κωνσταντινίδη (Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης), ενώ τους αθλητές στην αφετηρία, αλλά και στον τερματισμό, υποδέχονταν με χαμόγελα και με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, μέλη των τμημάτων του Λαογραφικού Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας ο Πόντος, του Λαογραφικού Ιστορικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας Κοτζα Αναστας και του Ομίλου Φίλων των Ανθρώπων και των Ζώων ο Μαστόδοντας.

Οι Paranaue, μια δημοφιλής ομάδα κρουστών στα πρότυπα των blocos afros της Bahia στην Βραζιλία,  πρωταγωνίστησαν στο παράλληλο μουσικό πρόγραμμα του αγώνα. Το σχήμα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με τους έντονους ρυθμούς και την κίνησή του, δημιούργησε στον τερματισμό του αγώνα, ένα εκρηκτικό μίγμα, που εντυπωσίασε θεατές και αθλητές.

Όλα τα παραπάνω σχήματα,  σε σημεία αναφοράς της διαδρομής, έδωσαν ρυθμό και  δύναμη στους δρομείς, δημιούργησαν ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, ενώ ταυτόχρονα συγκρότησαν πυρήνες συγκέντρωσης θεατών, που εμψύχωναν τους συμμετέχοντες στον αγώνα. Κάθε στιγμιότυπο της διαδρομής αποτύπωσαν με το φωτογραφικό τους φακό, τα μέλη του τμήματος φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών, ενώ τις εναέριες λήψεις βίντεο/φωτογραφιών ο ΕΟΣ Πέτρας Πιερίας.

Την επιμέλεια παρουσίασης στην αφετηρία του αγώνα, καθώς και στις απονομές είχε ο Δημήτριος Αποστολόπουλος – προπονητής Στίβου (Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα), ενώ στον τερματισμό ο  Δημήτριος Γρηγοριάδης, μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς.  Επίσης, στον Σβορώνο, η Γραμματέας του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς Καλλιόπη Καρτσαμπά και ο Dj Gregory.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές και τις νικήτριες, στη Μέριμνα Παιδιού, στον Κύπριο δρομέα Βενιζέλο Χριστοδούλου, ως εκπρόσωπο του αδελφοποιημένου με τον Ζευς σωματείου Δρομέων Κύπρου Περικλής Δημητρίου, καθώς και στις πολυπληθέστερες ομαδικές συμμετοχές: Μασούτης, της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Πιερίας, του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, του Μουσικού Σχολείου, του 5ου ΓΕΛ,  του 2ου ΕΠΑΛ. 

Ξεχωριστή στιγμή της διοργάνωσης η απονομή  αναμνηστικών (από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα, τον πρόεδρο  του  συλλόγου Ζευς Αλέξανδρο Πούλιο και τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Γερομιχαλό),  στον Σπαρταθλητή Ηλία Τονγιαλίδη – μέλος του Ζευς, για την επιτυχή του συμμετοχή στο Σπάρταθλον 2017 (Υπερμαραθώνιος 246 χιλιομέτρων), καθώς και στον συνοδό του Παντελή Τσιριπίδη, για την υποστηρικτική του προσφορά στον συγκεκριμένο αγώνα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την άρτια συνεργασία προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας Γεώργιο Τζήμα και προς τον Διοικητή της Τροχαίας Γεώργιο Πουτουρίδη, καθώς επίσης, προς το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης, για την έγκαιρη μεταφορά των αθλητών. Επιπλέον, προς τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας Ιωάννη Τεκτονίδη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου Χρήστο Κωνσταντινίδη, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου Ιωάννη Χρηστακίδη,  για τις διευκολύνσεις που παρείχαν στη διοργάνωση.

Θερμές ευχαριστίες προς τους Χορηγούς  Επικοινωνίας και πιο συγκεκριμένα : ΕΡΤ – ΕΡΤ 3, 102 FM, 958 FM, TV100 – FM100 και όπως κάθε χρόνο, σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Πιερίας. Επίσης, προς τους χορηγούς του αγώνα: Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης, ΔΕΥΑΚ, Επιμελητήριο Πιερίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, Olymp Konstantopoylos SA, Μασούτης ΑΕ, Διος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Κάβα Ιωακειμίδη, Extreme Sports, Ziogas All Sports.

Τα αναλυτικά ανεπίσημα (προσωρινά) αποτελέσματα της διοργάνωσης, θα ανακοινωθούν εντός της σημερινής ημέρας, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν ήδη το δίπλωμα του αγώνα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.katerinirun.gr.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This