Επιλογή Σελίδας

Τα ιταλικά ντέρμπι ξεχωρίζουν πάντα για τον θόρυβο που θα γίνει πριν καν αρχίσουν, για το πάθος κατά τη διάρκεια τους, για τις φωνές που θα υπάρξουν για την διαιτησία, αλλά και για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί. Είναι οι αγώνες στους οποίους οι τιφόζι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό μας έχει χαρίσει πολλές ωραίες εικόνες στο πέρασμα του χρόνου. Με αφορμή το κυριακάτικο Ιντερ-Μίλαν, ιταλικές ιστοσελίδες συγκέντρωσαν τις καλύτερες coreo των δύο πλευρών και σας τις παρουσιάζουμε, περιμένοντας να δούμε τι θα έχουν σκεφτεί οι δύο πλευρές για αύριο βράδυ.

ΙΝΤΕΡ

2017: Viva Inter!
Τον περασμένο Απρίλιο, στο 2-2, οι οπαδοί των Νερατζούρι αποφάσισαν να… πιουν, κάνοντας και την πρόποση τους: «Viva Inter».

2015: Ο Νερατζούρο ουρανός…
Το 0-0 του Απριλίου του 2015 ήταν άχρωμο, ο ουρανός όμως είχε χρώμα, όπως “ενημέρωσε” η Curva Nord. «Τώρα, ο ουρανός βάφεται νερατζούρο… Να ‘μαστε, εμείς της Nord».

2005: Η Πόλη…
Τον Δεκέμβριο του 2005 οι οπαδοί της Ιντερ υπενθύμισαν σε αυτούς της Μίλαν ότι κάτι μήνες πριν, τον Μάιο, έζησαν μια δύσκολη βραδιά στην Κωνσταντινούπολη.

2013: «Μου κόβεις την ανάσα…»
Τον Φεβρουάριο του 2013 οι Νερατζούρι δεν είχαν κάποιο μήνυμα για την απέναντι πλευρά, αλλά ένα μήνυμα αγάπης προς την ομάδα τους: «Κάνεις την καρδιά μου να τρέμει… Μου κόβεις την ανάσα…».

2010: Uno, due, tre…
Τον Νοέμβριο του 2010 η Curva Nord αποφάσισε να γιορτάσει ξανά το τρεμπλ που είχε πετύχει η ομάδα τους λίγους μήνες πριν: «Ενα, δύο, τρία, η Τριπλέτα έρχεται σε σένα». Τόσο απλά…

2002: Απ’ τον Πεπίνο με αγάπη
Το 2002 η coreo ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του ιστορικού αντιπροέδρου Πεπίνο Πρίσκο, ο οποίος “χαιρετούσε” τους απέναντι: «Ο αιώνιος χαιρετισμός μου, σε εσάς σκουλήκια της κόλασης».

2012: Ti te dominet Milan
Ισως ό,τι καλύτερο έχουν παρουσιάσει οι ultras της Ιντερ. Ηταν το 4-2 του Μαΐου του 2012 και το μήνυμα ανωτερότητας το είχαν στείλει από νωρίς: «Εσύ κυριαρχείς στο Μιλάνο».

ΜΙΛΑΝ

2016: Για τον Μπερλουσκόνι
Τον περσινό Δεκέμβριο ήταν το τελευταίο Derby della Madonnina της εποχής Μπερλουσκόνι και η Curva Sud αφιέρωσε την coreo στον πρόεδρο, υπενθυμίζοντας του πόσα κατέκτησε σε αυτά τα 30 χρόνια.

2006: Θεϊκή Κωμωδία
Θέλοντας να πικάρουν τους αντιπάλους τους για τις συνεχείς αποτυχίες τους επί χρόνια, στο ντέρμπι του 2006 οι οργανωμένοι της Μίλαν θυμήθηκαν την Θεϊκή Κωμωδία του Δάντη. Και έκαναν μια… διόρθωση: «Από το 1908… Εσείς είστε η αληθινή κωμωδία».

2011: Ιούδα Ιντερίστα…
Ιστορική αναδρομή από την Curva Sud στο 3-0 του 2011, με αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, όπου ο Ιούδας, όπως έγραφαν, ήταν Ιντερίστα.

2004: Ιντερίστα τρελαίνεσαι…
Με καλλιτεχνικές ευαισθησίες η χορογραφία των οπαδών της Μίλαν το 2004, αφού παρουσίασαν τον περίφημο πίνακα «Κραυγή» του Εντβαρντ Μουνκ, συνδυάζοντας το με ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα τους. Το «Interista diventi pazzo…».

2012: Πνίξιμο
Ενας Ροσονέρο διάβολος ο οποίος πνίγει ένα Νερατζούρο φίδι. Το μήνυμα της Curva Sud προς την ομάδα ήταν μάλλον σαφές το 2012.

1998: Το βασίλειο του διαβόλου
Οι Fossa dei Leoni ήταν στα καλύτερα τους και στο ντέρμπι του 1998 έκαναν… κόλαση την Curva Sud, με τον διάβολο να δεσπόζει στο βασίλειο του, όπως έγραφαν.

2016: Οπως τότε…
Η νίκη της Μίλαν με 2-1 το 1984 χάρη στην κεφαλιά του Μαρκ Χέιτλι, ο οποίος πήρε παραμάζωμα τον Φούλβιο Κολοβάτι, είναι από αυτές που έχουν μείνει στην ιστορία. Σε αυτή την φάση ανέτρεξαν το 2016 οι ultras των Ροσονέρι, ζητώντας από την ομάδα του να πηδήξει πάνω από τον αντίπαλο. Οπως ο «Αττίλας» τότε…

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This