Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που σε αυτούς τους πρώτους μήνες της σεζόν η Γουότφορντ τα πηγαίνει καλά. Πρόπερσι, στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια, υπό την προπονητικη καθοδήγηση του Κίκο Φλόρες βρισκόταν στην πρώτη εξάδα τα Χριστούγεννα. Αλλά και πέρσι με τον Ματσάρι στον πάγκο, πάλι πήγε καλά στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος πριν καταρρεύσει στη συνέχεια χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει.

Συνεπώς τι διαφοροποιεί αυτή τη χρονιά; Αν όχι η σειρά των αποτελεσμάτων, σίγουρα μία έμφυτη ικανότητα να μην παρατάει τα παιχνίδια και να είναι πιο αποτελεσματική και “διαβασμένη” στη διάρκεια του ματς. Ναι, ο αντίλογος θα μπορούσε να είναι η συντριβή από την Μάντσεστερ Σίτι και μάλιστα με το εντυπωσιακό 0-6 ωστόσο ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα του Γκουαρντιόλα φέτος βάζει τέρμα σε οποια κουβέντα για το αν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω η Γουότφορντ.

Η επικράτηση επί της Άρσεναλ έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μάρκο Σιλβα με τις κινήσεις που έκανε κατά τη διάρκεια του ματς. Φυσικά βοηθήσει άθελά του και ο Μεσούτ Οζίλ που κανονικά έπρεπε να έχει τελειώσει εκείνη τη φάση στο τετ-α-τετ να έχει πετύχει το 2-0 και όλα θα ήταν διαφορετικά όμως αυτό δεν αναιρεί τη δουλειά που έκαναν οι “χορνετς” και ποσο πολύ προσπάθησαν!

Η ομάδα του Σίλβα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση έχοντας μετά από οκτώ παιχνίδια 15 πόντους, έναν λιγότερο από το 1982-83. Τότε την όγδοη αγωνιστική είχε 16 βαθμους έχοντας ανάμεσα στα αλλά, διαλύσει με 8-0 τη Σαντερλαντ και ήταν η παρθενική της σεζόν στην μεγάλη κατηγορία. Υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Τέιλορ και με τα χρήματα που ξόδευε ο Έλτον Τζον, η Γουότφορντ μέχρι το τέλος διεκδίκησε το πρωτάθλημα μένοντας μόνο πίσω από την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και βγήκε στο Κυπελλο ΟΥΕΦΑ. Και μόνο που γίνονται συγκρίσεις με εκείνη την ομάδα, που περιελάμβανε αστέρια όπως ο Τζον Μπαρνς και την επόμενη σεζον έπαιξε στον τελικό του FA cup είναι αρκετό για να δείξει ποσο σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται στο “Βικαρετζ Ροουντ”!

Φυσικά ο Σίλβα δεν ξεφεύγει από την βασική παράμετρο που δεν είναι άλλη από το να εξασφαλιστεί για μία σεζόν ακόμα η παραμονή στην Premier League. Για τον ίδιο δεν παύει να είναι μια διαρκής (προσωπική) εκδίκηση απέναντι σε όλους εκείνους που τον αμφισβήτησαν με το που πάτησε το πόδι του τα περασμένα Χριστούγεννα στην Αγγλία. Παραλίγο να καταφέρει το αδύνατο και να σώσει την -καταδικασμένη όταν την ανέλαβε- Χαλ και η απόφαση του να πάει στην Γουότφορντ που αλλάζει σαν πουκάμισα προπονητές ξάφνιασε.

Ο ίδιος δηλωνε απόλυτα έτοιμος για αυτή την πρόκληση και ήδη αυτό φαίνεται από τις πρώτες αγωνιστικές στο γήπεδο. Και αυτό που λένε όσοι συνεργάζονται μαζί του καθημερινά, είναι πως έχει τη δυνατότητα να πάρει το μαξιμουμ από κάθε ποδοσφαιριστή. Το είχε δηλώσει ο Χάρι Μαγκουάιαρ, που υπό τις οδηγίες του βελτιώθηκε εξαιρετικά, αποκτήθηκε από την Λέστερ, ενώ έκανε και το ντεμπούτο του στην εθνική Αγγλίας!

Με τον Σίλβα, η Γουότφορντ προσπαθεί να ανέβει επίπεδο και είναι σχεδόν βέβαιο πως εκτός του ότι θα την σώσει, θα καταφέρει να τη βάλει στην πρώτη δεκάδα όταν τελειώσει η σεζόν. Μάλιστα, κάτι που αποτελεί αξιοσημείωτη επίδοση για τους «hornets», κοιτώντας τους πίνακες των στατιστικών της φετινής Πρέμιερ, είναι πως η ομάδα του πρώην κόουτς του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να είναι 1η στο κομμάτι της δημιουργίας ευκαιριών για γκολ, από κόρνερ και φάουλ! 

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This