Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Μία συνέντευξη σε γαλλικό κανάλι, αρκούσε για να ανοίξει και πάλι ο ασκός του Αιόλου με την κουβέντα για το αν η Παρί κάποια στιγμή θα έμπαινε στη συζήτηση να φέρει τον Μουρίνιο στη πόλη του φωτός! Ο Πορτογάλος είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, που δεν χρειάζεται να τον γνωρίζεις προσωπικά για να αντιληφθείς πως ποτέ δεν λέει κάτι στην τύχη! Η ατάκα  για το πόσο ερωτευμένος είναι ο γιος του με το Παρίσι, το πόσο  του αρέσει και του ίδιου η πόλη και πως η ομάδα αποπνέει φρεσκάδα, μέσα από μια συζήτηση χαλαρή που δεν έμοιαζε  με συνέντευξη άνοιξε κουβέντες!

Η απάντηση πως είναι ένας άνθρωπος με φιλοδοξίες και με αναζητήσεις και πως δεν βλέπει τον εαυτό του να μένει μέχρι τη… σύνταξη στο Ολντ  Τράφορντ, ήταν ξεκάθαρη γέφυρα προς τη διοίκηση της Παρί και προς τους ιδιοκτήτες από το  Κατάρ. Θυμίζω πως το συμβόλαιο του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελειώνει σε 18 μήνες, αν και είμαι βέβαιος πως τουλάχιστον για άλλον ένα χρόνο θα επεκταθεί. Όμως δεν είναι ο άνθρωπος που θα μείνει 6 ή 8 ή 10 χρόνια σε μια ομάδα και αυτό που κοιτάει πάντα είναι να κρατάει τις όποιες επιλογές ορθάνοιχτες. Επίσης, σύμφωνα με ανθρώπους πολύ κοντά στο περιβάλλον του, η σκέψη που πάντα του άρεσε να αναλάβει δηλαδή την εθνική Πορτογαλίας σε μια μεγάλη διοργάνωση, τώρα πια είναι πολύ μακρινή. Και αυτό για τον απλούστατο λόγο πως μετά τον θρίαμβο του Φερνάντο Σάντος να κάνει τους Λουζιτανούς πρωταθλητές Ευρώπης πριν από 16 μήνες στο Euro της Γαλλίας, αφαιρεί την προοπτική του να καθίσει στον πάγκο της εθνικής γιατί δύσκολα θα μπορέσει να την οδηγήσει σε μια ακόμη επιτυχία!

Είχα γράψει το χειμώνα του 2015, τότε που απομακρύνθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα από την Τσέλσι ο Μουρίνιο, πως η διοίκηση της Παρί καλοβλεπε την περίπτωση του. Μάλιστα τον Μάρτιο του 2016, είχε γίνει προσέγγιση στον πορτογάλο από τον ίδιο τον επικεφαλής του project στην Παρί, του προέδρου της ομάδας του Νάσερ Αλ Κελαιφί.

Τελικά επειδή ο Μουρίνιο είχε ήδη δώσει χέρια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προτιμήθηκε από τους Καταριανούς η λύση του Εμερι που ωστόσο δεν έχει πείσει.

Ακόμα και η απάντηση πάντως, σχετικά με τον γιο του που προτίμησε να ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι να δει παιχνίδι και όχι στο Μάντσεστερ πριν από λίγο καιρό, ήταν τόσο χειρουργικά επιλεγμένη από πλευράς Μουρίνιο που σε κάνει να αναρωτιέσαι! Η αίσθηση μου είναι πως πιέζει τη Γιουναιτεντ  με δίχτυα που τα ρίχνεις άδεια για να πιάσεις γεμάτα, προκειμένου ουσιαστικά να βάλει νωρίτερα στο τραπέζι συζήτηση για να ανανεώσει το τωρινό  συμβόλαιο με πολύ καλύτερες απολαβές.

Ταυτόχρονα όμως αφήνει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μετακίνησης σε έναν σύλλογο που μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα από τα φημολογούμενα 80 εκατομμύρια ευρώ για πενταετές συμβόλαιο που διαρρέει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πληροφορίες μου από συναδέλφους στην TF1 αναφέρουν πως η Παρί είναι διατεθειμένη να προσφέρει περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να τραβήξει κοντά της τον special one!

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως αυτό το σήριαλ το οποίο φυσικά δεν πρόκειται να λήξει σύντομα. Είναι πάντως σίγουρο πως  αργά ή γρήγορα, εκτός αν πάρει νωρίτερα καταφέρει το Champions League η Παρί ( πράγμα διόλου εύκολο) ο Μουρίνιο θα καθίσει στον πάγκο των Παριζιάνων προσπαθώντας να ολοκληρώσει αυτό το project της διοίκησης του Κατάρ! Με το να φέρει  δηλαδή για πρώτη φορά στη Γαλλία, στη χώρα από την οποία γεννήθηκε η ιδέα της διοργάνωσης, το κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά!

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This