Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Τσάλτα

Λίγες ώρες απέμειναν! Ο «μαγικός κόσμος» του ΝΒΑ αρχίζει και πάλι, επαναφέροντας τα… μπασκετικά ξενύχτια στη ζωή μας. Άλλωστε, έπειτα από μια «τρελή» καλοκαιρινή περίοδο, όπου τα μεγάλα trades διαδέχτηκαν το ένα το άλλο, το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται άκρως συναρπαστικό και ενδιαφέρον.

Την ίδια στιγμή, όμως, το ελληνικό ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο από κάθε φορά. Κι αυτό γιατί στην παρέα των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Κουφού και Γιώργου Παπαγιάννη προστέθηκε ένα ακόμα μέλος, το οποίο έχει σαν στόχο την καθιέρωση, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Με το… γαλανόλευκο στοιχείο να είναι πολύ έντονο, το SDNA σας παρουσιάζει τους τέσσερις εκπροσώπους μας, που αναμένεται να μας κρατήσουν συντροφιά και να μας ξεσηκώσουν με τις εμφανίσεις τους…

Giannis έτοιμος για «εκτόξευση»

Πλέον δεν μιλάμε απλώς για έναν εκ των κορυφαίων παικτών των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά για έναν εκ των κορυφαίων παικτών σε όλο το ΝΒΑ! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάθε χρόνο βελτιώνεται όλο και περισσότερο και σκορπά τον… τρόμο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Φέτος, μάλιστα, αναμένεται ακόμα καλύτερος, έχοντας υπογράψει το νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του με τα «ελάφια», το οποίο τον καθιστά ως franchise player της ομάδας του Τζέισον Κιντ. Τον παίκτη που θα πάρει στους ώμους του την ομάδα για να την οδηγήσει από νίκη σε νίκη.

Πέρυσι οι Μπακς αποκλείστηκαν στην πρώτη φάση της post season, από τους Τορόντο Ράπτορς, ωστόσο φέτος άπαντες, με πρώτο τον Αντετοκούνμπο, είναι πανέτοιμοι και πιο… πεινασμένοι από ποτέ.

Και πώς να μην είναι, άλλωστε, ο Αντετοκούνμπο, όταν την περσινή σεζόν μέτρησε 22,9 πόντους, 8,7 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ και 1,9 τάπες, κατακτώντας και το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της Λίγκας…

Ο πάντα σημαντικός Κουφός

Αν για κάτι ξεχωρίζει ο Κώστας Κουφός στην ελληνική… παροικία του ΝΒΑ, αυτό δίχως αμφιβολία είναι η συνέπεια και η σταθερότητά του. Ο Έλληνας σέντερ δεν έχει τη σωματοδομή του Τζόελ Έμπιιντ, ούτε το εκρηκτικό ταπεραμέντο του Αντρέ Ντράμοντ. Είναι όμως, εξίσου σημαντικός και κομβικός, προσφέροντας σημαντικές λύσεις στις ομάδες που αγωνίζεται.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, είναι… βασιλιάς στο Σακραμέντο, όντας παίκτης των Κινγκς, καταφέρνοντας να βρει θέση βασικού, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα την περσινή σεζόν, όπου έπαιξε στα 62 από τα 71 παιχνίδια του στην regular season, ως βασικός.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και τη φετινή σεζόν, με τον 28χρονο σέντερ να είναι ένα από τα πιο σημαντικά «γρανάζια» της ομάδας των Κινγκς για μία ακόμα αγωνιστική περίοδο.

Ένας ακόμα καλύτερος Παπαγιάννης

Στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ άφησε υποσχέσεις. Το φίνις που πραγματοποίησε ήταν εξαιρετικό, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα των «βασιλιάδων». Φέτος τα πράγματα αναμένεται να είναι διαφορετικά, καθώς οι προσδοκίες προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπαγιάννη είναι πολλές, από τους ανθρώπους των Κινγκς.

Η περσινή –πρώτη- του σεζόνστην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έδειξε τις δυνατότητές του. 5,6 πόντοι, 3,9 ριμπάουντ και 54,9% στα δίποντα ήταν ο απολογισμός των 22 παιχνιδιών του με τη φανέλα των «βασιλιάδων», ενώ τώρα ο ρόλος του αναμένεται να είναι αναβαθμισμένος. 

Κι αυτό γιατί μαζί με τους Ουίλ Κόλεϊ-Στάιν και Κώστα Κουφό θα μοιράζονται τη θέση «5». Κατά τη διάρκεια της pre season, μάλιστα, ο Ντέιβ Γιέργκερ έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, η οποία αναμένεται να γίνει ακόμα περισσότερη όσο κυλά η σεζόν…

Η ώρα του Τάιλερ Ντόρσεϊ 

Στην… ελληνική παροικία του ΝΒΑ ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα μέλος. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ από το ξεκίνημα του καλοκαιριού μπήκε στο ρόστερ των Ατλάντα Χοκς, με τα «γεράκια» να τον επιλέγουν στο νο.41 του NBA Draft δίνοντάς του την ευκαιρία που τόσο ήθελε!

Κι όλα αυτά έπειτα από μια σπουδαία σεζόν στο NCAA με τη φανέλα των Oregon Ducks. Εκεί ο 21χρονος γκαρντ κατάφερε να φτάσει ως το Final Four της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις, όντας ο ηγέτης της ομάδας του Κάτι το οποίο «μαρτυρούν» και οι αριθμοί του.

Στα 39 παιχνίδια που έπαιξε με τις «πάπιες» ο Ντόρσεϊ μέτρησε 14,6 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ και έρχεται με… φόρα στο ΝΒΑ, ώστε να βρει χώρο στο –νεανικό- ρόστερ των «γερακιών».

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This