Επιλογή Σελίδας

Του Θοδωρή Τσούτσου

Τρεις βαθμοί στην οικονομία του πρωταθλήματος, όπως αυτοί στη Νέα Σμύρνη για τον Ολυμπιακό, είναι σημαντικοί. Ειδικά μετά από τόσες απώλειες, ειδικά όταν μειώνεται η διαφορά από την κορυφή.

Ένας Ανσαριφάρντ, όμως, ακόμη και αν δεν θα είναι στο Καμπ Νου με τον προπονητή του να αναζητά τρικ για να καλύψει το κενό, μπορεί να είναι πιο σημαντικός. Αλλωστε, αν δει κανείς το πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Ολυμπιακό στις εγχώριες διοργανώσεις, αντιλαμβάνεται πόσο χρήσιμη μπορεί να γίνει για τους ερυθρόλευκους η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, που έχει δείξει στοιχεία για το τι μπορεί να προσφέρει. 

Υπάρχουν πολλές κουβέντες που “άνοιξε” ο αγώνας με τον Πανιώνιο, ακόμη και αν η πρόκληση της Μπαρτσελόνα έχει αρχίσει πια να τα “σβήνει”. Κυρίως, αφήνοντας στην άκρη όλα τα υπόλοιπα, για το πώς ο Ολυμπιακός πήγε να “πετάξει” μέσα σε δύο λεπτά ένα προβάδισμα δύο γκολ. Τα τελευταία χρόνια δεν συνέβαινε αυτό για τους ερυθρόλευκους και φέτος, μέσα σε λίγες εβδομάδες ήταν η δεύτερη φορά, μετά το ΟΑΚΑ και την ΑΕΚ. Είναι ασφαλώς στοιχείο προβληματισμού, ίσως ακόμη και στοιχείο καθοριστικό για τη συνέχεια. 

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλά που προκύπτουν από τον αγώνα της Νέας Σμύρνης, ο οποίος θα γίνει σημείο αναφοράς για τη συνέχεια. Για καλούς αλλά και για κακούς λόγους, συχνά πυκνά θα επιστρέφει στη μνήμη. Μία από τις συζητήσεις, όμως, που άνοιξαν μετά από αυτή τη νίκη, ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ανενεργός με τους περισσότερους από τους προπονητές του Ολυμπιακού, όχι απλώς παροπλισμένος. Στην πραγματικότητα “ευνουχισμένος”. 

Ηταν τέτοια η κατάσταση που βίωνε, που προφανώς ένιωθε ανίσχυρος απέναντι σε όλα όσα συνέβαιναν στην ποδοσφαιρική διαδρομή του από τότε που πήγε στον Ολυμπιακό. Αλλωστε, ήταν και είναι ένας τύπος που θα βλέπει τους συμπαίκτες του να παίζουν με την Μπαρτσελόνα, όπως τους είδε να παίζουν και με την Γιουβέντους κι εκείνος να είναι εκτός λίστας Champions League. 

Ο Τάκης Λεμονής δεν ήταν απλώς και μόνο ότι τον ενεργοποίησε, έστω και αν υπήρχαν απουσίες για τη θέση. Ο Ανσαριφάρντ είχε ξαναπαίξει φέτος, στο εντός έδρας 4-1 επί της ΑΕΛ στην πρεμιέρα. Είχε σκοράρει μάλιστα, το πρώτο γκολ που σε τέτοιους αγώνες είναι πάντα το καθοριστικό. Το θέμα με τον επιθετικό του Ολυμπιακού είναι ότι ο Λεμονής δεν τον έβαλε σε ένα παιχνίδι όποιο κι όποιο. 

Ο Ελληνας τεχνικός τον εμπιστεύτηκε σε ματς που “έκαιγε” για την ομάδα του. Μετά από τέσσερα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Δεν είναι μαθημένος σε τέτοια ο Ολυμπιακός των τελευταίων χρόνων. Ηταν παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες αυτό με τον Πανιώνιο, απέναντι – ας μην το ξεχνάμε – σε μία πολύ καλή ομάδα. Ο Λεμονής τον εμπιστεύτηκε, λοιπόν και ο Ιρανός μόλις ένιωσε χρήσιμος, τον δικαίωσε με τα δύο γκολ. 

Ισως ο Ανσαριφάρντ να αποδειχθεί μεγαλύτερο κέρδος για τον Ολυμπιακό και από αυτούς τους τρεις πραγματικά πολύτιμους βαθμούς. Λύσεις τύπου Ανσαριφάρντ, ενός ανθρώπου δηλαδή που θα μπορεί εύκολα να βρίσκει δίχτυα, θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός. Και μάλιστα, σε αρκετά παιχνίδια. Δεν το έχει βρει ούτε από τον Εμενίκε ούτε από τον Τζούρτζεβιτς ούτε από τον Μπεν κι ας θεωρούνταν επιλογές πολύ πιο μπροστά από τον σκόρερ των δύο τερμάτων στη Νέα Σμύρνη. Αν ο Ανσαριφάρντ δώσει το εύκολο γκολ, θα αποδειχθεί πολύτιμος. Ισως – με την οξυδέρκεια που δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο – να αποδειχθεί ο πιο πολύτιμος. 

Και ταυτόχρονα να πετύχει δύο πράγματα. Αφενός να εκθέσει πολλούς από το παρελθόν. Αλλά πολύ περισσότερο να δικαιώσει τον Λεμονή. Ηδη έχει κερδίσει ο Ελληνας τεχνικός από το ματς με τον Πανιώνιο. Για τον εαυτό του, αλλά και για την ομάδα…

Πηγή: Σπορ FM

Pin It on Pinterest

Shares
Share This