Επιλογή Σελίδας

Του Matthew Gault

O Matthew Gault γράφει για 5 παίκτες της Premier League που κόντρα στα προγνωστικά έχουν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα για τους σωστούς λόγους.

Αλμπέρτο Μορένο (Λίβερπουλ)

Alberto Moreno

Υστερα από μία σεζόν στην οποία έχασε τη θέση από τον μέσο, Τζέιμς Μίλνερ, ο Ισπανός αριστερός μπακ, έχει την εμπιστοσύνη του Γίργκεν Κλοπ χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του. Ο Αλμπέρτο Μορένο πέρυσι έκανε τα πάντα για να βγει από την 11άδα, όμως φέτος ένιωσε τον ανταγωνισμό και από την απόκτηση του Αντι Ρόμπερτσον και πλέον είναι εκείνος που έχει στο σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Εχοντας ξεκινήσει μόλις σε δύο αγώνες της Premier League πέρυσι, ο πρώην άσος της Σεβίλλης έχει παίξει 90 λεπτά στα τελευταία 4 ματς της Λίβερπουλ, της οποίας είναι πιο σημαντικό κομμάτι. Επειτα από φημολογία για το ότι θα αποχωρούσε, ο Μορένο έχει υποστεί extreme-makeover και έχει γυρίσει υπέρ του την κατάσταση στο Anfield.

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Raheem Sterling

Ανάμεσα στην ποιότητα και την… ικανότητα να χάνει τόσες πολλές ευκαιρίες έχει βρεθεί πολλές φορές ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος όμως έχει μεταμορφωθεί στα χέρια του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο 22χρονος έχει πλέον αυτό που χρειαζόταν πάντα, έναν καλό προπονητή και φυσικά τον έχει βρει στο πρόσωπο του Καταλανού. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός τα πάει καταπληκτικά πλέον στο σκοράρισμα έχοντας ήδη 7 γκολ στη σεζόν, ενώ πέρυσι έκανε ταμείο με 10 σε όλες τις διοργανώσεις. Ενα από αυτά τα τέρματα χάρισε την εκτός έδρας νίκη στη Σίτι στο 97′ κόντρα στην Μπόρνμουθ. Είναι σαφές πλέον ότι η αυτοπεποίθησή του βρίσκεται στα ύψη, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στους Πολίτες που θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή της Premier League.

Μαρουάν Φελαϊνί (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Marouane Fellaini

Ο Βέλγος οδοστρωτήρας στο παρελθόν είχε γίνει αντικείμενο ειρωνείας στο Old Trafford, όμως υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο έχει μεταμορφωθεί. Αν και το καλοκαίρι ακούστηκε έντονα για αποχώρηση, διανύει τις καλύτερες μέρες του στους Κόκκινους Διαβόλους. Ο Φελαϊνί νιώθει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, καλύπτει τεράστιους χώρους με την τεράστια σωματοδωμή του, κόβει, κρατά μπάλα, βοηθά στην ανάπτυξη και έχει βοηθήσει σε τέτοιο βαθμό που όταν είναι ακτός χαρακτηρίζεται πλέον σαν σημαντική απουσία.

Μίκελ Μερίνο (Νιούκαστλ)

Mikel Merino

Ο Μερίνο βρίσκεται μόλις τρεις μήνες στην Νιούκαστλ αλλά έχει ήδη καταφέρει να γίνει ένας από τους αγαπημένους παίκτες των οπαδών και ανάγκασε την ομάδα του να τον αποκτήσει αμέσως με κανονική μεταγραφή από την Ντόρτμουντ. Εχοντας παίξει σε κάθε παιχνίδι των Magpies φέτος στην Premier League, o 21χρονος Ισπανίας έχει δείξει το πόσο καλά βλέπει το γήπεδο, ενώ οι τοποθετήσεις και οι πάσες του είναι εξαιρετικές. Πέρα από τις εμφανίσεις του με την Νιούκαστλ, ο Μερίνο ξεχωρίζει και με την Εθνική, καθώς πέτυχε γκολ και έδωσε ασίστ στον αγώνα της U-21 της Ισπανίας στο 4-1 σε βάρος της Σλοβακίας. Η Νιούκαστλ φαίνεται πως βρήκε έναν εξαιρετικό παρτενέρ για τον Σέλβεϊ για το κέντρο.

Μπεν Ντέβις (Τότεναμ)

Πριν έρθει η φετινή σεζόν, ο Ουαλός είχε περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του στους Spurs όντας ο αναπληρωματικός του Ντάνι Ρόουζ, όμως ο τραυματισμός του διεθνή Αγγλου αριστερού μπακ του έδωσε μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντέιβις είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Τότεναμ φέτος και έχει απολογισμό 2 γκολ και 2 ασίστ μέχρι στιγμής στην Premier League. Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν ο Ντέβις θα καταφέρει να κρατήσει τη θέση του όταν ο Ρόουζ επιστρέψει.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This