Επιλογή Σελίδας

Του Αλέξανδρου Σόμογλου

Ούτε… αμελητέο δεν είναι το δύο στα δύο στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό, ούτε φυσικά εχέγγυο για την περαιτέρω πορεία των «ερυθρόλευκων» στη διοργάνωση. Αν, μάλιστα, μιλάγαμε για μια πλήρη ομάδα, βάσει προγράμματος, ήταν η απόλυτα φυσιολογική συγκομιδή σε δύο εντός έδρας παιχνίδια με Μπασκόνια και Μάλαγα.

Φυσικά, μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι πλήρη Ολυμπιακό δεν πρόκειται να δούμε, όπως δεν έχουμε δει εδώ και αρκετά χρόνια. Οι σοβαροί τραυματισμοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Πειραιωτών και μ΄ αυτήν έχουν μάθει να ζουν.

Το σενάριο που είδαμε στο ΣΕΦ στο παιχνίδι με τη σκληρή ομάδα του Πλάθα δεν νομίζω ότι ήταν απρόσμενο. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο ξεκίνημα τη δυναμική της έδρας του, αλλά όσο κυλούσε ο χρόνος στερούνταν δύναμης, καθαρού μυαλού και ενέργειας, γεγονός που οφείλεται και στην εμφανή έλλειψη ετοιμότητας βασικών «γραναζιών» του Σφαιρόπουλου, όπως οι Μάντζαρης, Παπανικολάου, Στρέλνιεκς, αλλά και του Ρόμπερτς που επίσης παλεύει να βρει ρυθμό μετά το δικό του τραυματισμό.

Ωστόσο, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο φετινός Ολυμπιακός αποδεικνύει ότι διαθέτει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, το οποίο… σε ιντριγκάρει να το δεις επιτέλους να αγωνίζεται μαζί. Από μόνη της η απουσία του φυσικού ηγέτη αυτής της ομάδας, του Βασίλη Σπανούλη, προκαλεί ανακατανομή ρόλων στο παρκέ. Προσθέστε σε αυτή και την ανάγκη προστασίας «λαβωμένων» παικτών και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ακόμη είναι αδύνατο να βγάλουμε συμπεράσματα για τον κανονικό φετινό Ολυμπιακό και τη δυναμική του, γιατί απλά… δεν έχουμε δει τον κανονικό Ολυμπιακό από την αρχή της σεζόν.

Το μόνο για το οποίο μπορούμε να εξάγουμε σιγά – σιγά συμπεράσματα είναι για την ατομική ποιότητα των νέων του αποκτημάτων. Οι δύο Αμερικάνοι, ο Τόμπσον και ο Ρόμπερτς αποδεικνύονται εξαιρετικές επιλογές. Κι αν για τον δεύτερο είχαμε πάρει… μυρωδιά από την πρώτη του παρουσία στην Ευρώπη, ο Τόμπσον αρχίζει να δικαιώνει όσους έκαναν λόγο το καλοκαίρι για «λίρα εκατό» που αν προσαρμοστεί στα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα αποτελέσει σημαντικό όπλο στα χέρια του Σφαιρόπουλου.

Προσθέστε σε αυτούς τη δεδομένη αξιοπιστία που φέρνει ο Στρέλνιεκς, τον δυναμικό ΜακΛιν (που μπορεί να τα άκουσε από τον προπονητή του απόψε, αλλά αποτελεί ένα εξαιρετικό μπακ απ πίσω από τον Μιλουτίνοφ) και έχετε ένα… νέο πιάτο, που φαντάζει άκρως ελκυστικό για τους φίλους των πρωταθλητών.

Η εβδομάδα που έρχεται φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη και ενδιαφέρουσα για τους «ερυθρόλευκους» με ταξίδι στο Τελ Αβίβ και υποδοχή της εξαιρετικής Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα στο Φάληρο.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όμως μοιάζει η ανακοίνωση που περιμένουν οι φίλοι του Ολυμπιακού για τον αντικαταστάτη του Τιλί. Γιατί αν αποδείχτηκε κάτι κι απόψε στο ΣΕΦ είναι ότι χωρίς παίκτη στη θέση του Γάλλου η χρονιά δεν θα βγει εύκολα. Και είναι δεδομένα μια κίνηση που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της φετινής σεζόν. Καλά κάνει ο Ολυμπιακός και μελετά πολύ την επιλογή του. Γιατί μετά το διπλό θαύμα της απόκτησης Λο – Ντόρσεϊ το 2012, οι περισσότερες μεταγραφές που πραγματοποίησαν οι Πειραιώτες μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, κάθε άλλο παρά… έθελξαν με την απόδοσή τους!

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This