Επιλογή Σελίδας

Η εκπληκτική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο ευρωπαϊκό όπεν της Αμβέρσας, ολοκληρώθηκε στον ημιτελικό του τουρνουά καθώς ηττήθηκε από τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν 2-0 (6-3, 7-5).

Ακόμα και από την ήττα, κερδισμένος είναι ο 19χρονος Έλληνας τενίστας που θα αποχωρήσει από την Αμβέρσα έχοντας μία τεράστια νίκη κόντρα στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο1 του ταμπλό, ενώ θα προσθέσει 90 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη για να γίνει ο πρώτος Έλληνας που μπαίνει στην πρώτη 100αδα. Πιθανότατα θα είναι στο Νο95, όμως αυτό θα το μάθουμε το πρωί της Δευτέρας που ανακοινώνονται οι κατατάξεις. Επίσης ο Τσιτσιπάς θα εισπράξει και 30.000 ευρώ για την παρουσία του στον ημιτελικό. Καθόλου άσχημα για τον Έλληνα τενίστα που έχει ακόμα ελπίδες για τον τελικό του Next Generation στο Μιλάνο.

Στον αγώνα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο Αργεντινός Σβάρτσμαν (Νο26) έδειξε την εμπειρία του κερδίζοντας το πρώτο σετ 6-3 με ελάχιστα λάθη. Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς προσπάθησε για την ανατροπή, όμως ο Σβάρτσμαν δεν του το επέτρεψε παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει το Γάλλο Τζο Βιλφρέν Τσονγκά.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι και σήμερα ο Τσιτσιπάς είχε ατύχημα με τα κορδόνια του παπουτσιού του και αναγκάστηκε να αλλάξει παπούτσι αγωνιζόμενος με ένα άσπρο και ένα πορτοκαλί.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This