Επιλογή Σελίδας

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος, η φίλαθλη Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία γενικότερα, χρειάστηκε να περιμένουν ακριβώς 14 μήνες από την στιγμή που ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος έβγαλε το πόρισμά του για την πολύκροτη υπόθεση που απασχολεί τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η διαδρομή έφτασε στο τέλος της… 

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, εξέδωσε βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 28 πρόσωπα!

Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι που κάθονται στο σκαμνί για σύσταση συμμορίας και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, είναι: 

Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

Και ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης.

Στο σκαμνί για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, θα καθίσουν επίσης:

Τα πρώην στελέχη της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος.

Τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Άρης Σταθόπουλος, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Μόνο για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων, παραπέμπονται και οι:

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.

Οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κώστας Ιωαννίδης και Γιάννης Κάμπαξης.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος και ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής.

Ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο.

Οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Παυλίδης, Αμαραντίδης και Γκιγιέρμο Πέρεθ.

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τα πρώην στελέχη της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου και Χρήστο Υφαντή, καθώς και για τα πρώην μέλη των πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου Ζυγογιάννη, Παντελοπούλου, Βλάσση, Αναστασάκη και Ζάμπρα που δεν βρίσκεται εν ζωή.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα!

Το πολυαναμενόμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο το φάσμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι τριγμοί θα το ταρακουνήσουν συθέμελα!

Πρώτα απ’ όλα, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς ο πρόεδρός και ιδιοκτήτης του θα χρειαστεί να αποχωρήσει, όχι απλά από την προεδρία, αλλά και από την μετοχική σύνθεση του συλλόγου, αφού βάσει νόμου δεν μπορεί να κατέχει μετοχές από την στιγμή που έχει παραπεμφθεί για κακούργημα.

Από εκεί και πέρα, και ενώ θα αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για το ποινικό δικαστήριο (σίγουρα εντός 2018), θα πρέπει απαραιτήτως να κινηθεί και η αθλητική δικαιοσύνη!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ απαιτείται πλέον να ζητήσει το βούλευμα, ώστε να παραπεμφθούν στις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου, όχι μόνο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (που θα δικαστούν και στο ποινικό), αλλά και οι ομάδες που εμπλέκονται στην δικογραφία!

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This