Επιλογή Σελίδας

Την ήττα με σκορ 1-4 γνώρισε στο στάδιο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ η Εθνική Ανδρών από την αντίστοιχη της Κροατίας, στην πρώτη τους αναμέτρηση για τα play-offs της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018. Ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί την Κυριακή 12/11/2017 και ώρα 21:45 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η Κροατία άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό του αγώνα με εκτέλεση πέναλτι του Μόντριτς. Η παράβαση καταλογίστηκε σε ανατροπή του Καρνέζη στον Κάλινιτς (ο Έλληνας πορτιέρο έχασε το κοντρόλ της μπάλας και ο Κροάτης φορ τον πίεσε και πρόλαβε να την τσιμπήσει εντός περιοχής).

Έξι λεπτά αργότερα (19ο λεπτό) ήταν σειρά του Κάλινιτς να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, με τακουνάκι ανάμεσα σε τρεις Έλληνες αμυντικούς και τον Καρνέζη, εκμεταλλευόμενος θαυμάσια ενέργεια και σέντρα του Στρίνιτς.

Η Εθνική ισορρόπησε κάπως το ματς στη συνέχεια και αφού πρώτα απείλησε με τον Μήτρογλου και τον Ζέκα, στο 30ο λεπτό πάγωσε το «Μάξιμιρ» με τον Παπασταθόπουλο. Ο αρχηγός σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους τους Κροάτες αμυντικούς σε εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σούμπασιτς.

Όμως, μόλις τρία λεπτά αργότερα (33ο λεπτό) οι Κροάτες κατάφεραν να σκοράρουν και πάλι. Αυτή τη φορά με τον Πέρισιτς, ο οποίος βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος μπροστά στην ελληνική εστία και με κεφαλιά δεν άφησε να πάει χαμένη η ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα του Βρσάλικο.

Στο 44ο λεπτό οι Κροάτες απείλησαν και πάλι, αλλά αυτή τη φορά με διπλή σπουδαία επέμβαση ο Καρνέζης, σε διαδοχικά σουτ τον Κράμαριτς και Κάλινιτς, κράτησε το 3-1.

Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 4-1 για τους Κροάτες στο 49ο λεπτό, όταν από άσχημο κοντρόλ με το στήθος του Σταφυλίδη, ο Κάλινιτς βγήκε απέναντι στον Καρνέζη, αυτός τον πρόλαβε με το πόδι αλλά από την κόντρα ο Κράμαριτς με κοντινό πλασέ την έστειλε στα ελληνικά δίχτυα.

Στο 60ο λεπτό ήταν σειρά του Σούμπασιτς να αντιδράσει με ωραία εκτίναξη στην αριστερή του γωνία (κόρνερ) και να σταματήσει δυνατό συρτό σουτ του Μήτρογλου που πήγαινε στα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά πάλι ο Μήτρογλου πίεσε τον Βίντα, έκλεψε τη μπάλα, έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου με τον Σούμπασιτς εξουδετερωμένο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της κροατικής εστίας.

Στο 75ο λεπτό ξανά η Εθνική απείλησε τους Κροάτες. Ξανά με τον Μήτρογλου, ο οποίος από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, σηκώθηκε ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς, αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σούμπασιτς.

Ο τερματοφύλακας της Κροατίας ήταν αυτός που κράτησε το 4-1 υπέρ της ομάδας του και στο 89ο λεπτό, όταν για άλλη μια φορά με θαυμάσια εκτίναξη στην αριστερή του γωνία απομάκρυνε πολύ ωραία γυριστή κεφαλιά του Μήτρογλου.

Διαιτητής ήταν ο Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία) ο οποίος παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Καρνέζη, Ζέκα, Μπακασέτα.

Κροατία: Σούμπασιτς- Βρσάλικο, Στρίνιτς, Λόβρεν, Βίντα, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (89′ Πάσαλιτς), Βίντα, Κράμαριτς (82′ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (75′ Ρέμπιτς).

Ελλάδα: Καρνέζης- Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Σάμαρης (62′ Ταχτσίδης), Μανιάτης (46′ Ρέτσος), Σταφυλίδης (71′ Μπακασέτας), Φορτούνης, Μήτρογλου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This