Επιλογή Σελίδας

Αν δεν είσαι και λίγο… αλητάκος, δεν μπορείς να παίξεις μπάλα, ωστόσο ορισμένοι ποδοσφαιριστές ξεπέρασαν τα όρια, έβαλαν “αυτογκόλ” και το πλήρωσαν με ώρες, μέρες, μήνες ακόμη και χρόνια από τη ζωή τους.

Λεφτά, δόξα, πολυτελή σπίτια, αυτοκίνητα, ακριβές διακοπές, γυναίκες. Αν όλα αυτά δεν σου φτάνουν, τότε καλώς σε “ξέρασε” το ποδοσφαιρικό κύκλωμα και καλώς σε “αγκάλιασε” το σωφρονιστικό. Αθλητές που ξεπέρασαν τα όρια κι από τους αγωνιστικούς στίβους, σύρθηκαν στους δικαστικούς, καταστρέφοντας και σημαδεύοντας μια για πάντα τις ζωές τους.

ΑΝΤΑΜ ΤΖΟΝΣΟΝ

Κατέστρεψε τη ζωή του, την οικογένειά του, την καριέρα του και την υστεροφημία του, για ένα… βίτσιο. Ο Ανταμ Τζόνσον αποφάσισε να παρενοχλήσει σεξουαλικά μια ανήλικη και το πλήρωσε – δικαίως – ακριβά. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Σάντερλαντ καταδικάστηκε σε εξαετή φυλάκιση για τις περιπτύξεις που είχε με μια 15χρονη θαυμάστριά του κι οπαδό των «μαυρόγατων». Οντας 14 ετών, η κοπέλα τον περίμενε έξω από το «Stadium of Light» για να της υπογράψει αυτόγραφο. Ενώ ήξερε ότι ήταν τόσο μικρή, της έστελνε άσεμνα μηνύματα και τη συνάντησε μάλιστα, δις, στο πολυτελές Range Rover του. Στην μία εξ αυτών υπήρξε κι ερωτική περίπτυξη, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση της κόρης του, Αϊλα από τη σύντροφό του, Στέισι. Ο Τζόνσον, που έχει αγωνιστεί και σε Μάντσεστερ Σίτι, Μίντλεσμπρο, Λιντς και Γουότφορντ, «προδόθηκε» από την τεχνολογία, καθώς είχε ανταλλάξει περισσότερα από 800 μηνύματα με την πιτσιρίκα στις εφαρμογές whats app και snapchat.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΣΟΥΝΟΦ

Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά, στην ομάδα του μεγάλου Αρη αγωνίστηκε κι ο Μιχάλης Μισούνοφ, ο οποίος είχε πολλά μπλεξίματα με τον νόμο. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας συνελήφθη για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2004 στο Παλαιό Φάληρο για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών. Το επόμενο «ραντεβού» του με τις Αρχές έλαβε χώρα το φθινόπωρο του 2009. Τότε τον έπιασαν για παράνομη οπλοκατοχή. Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί για την κατοχή εκτοξευτήρων και αντιαρματικών ρουκετών και καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση. Αφού έκανε δύο χρόνια φυλακή, αποφυλακίστηκε. Μαντέψτε όμως… Δεν σταμάτησε το αγαπημένο του χόμπι, το οποίο απεδείχθη ότι ήταν το «μπες-βγες» στη φυλακή κι όχι το μπάσκετ. Τον Οκτώβριο του 2014 τον έκαναν ξανά… τσακωτό, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε 1,5 κιλό χασίς και μια διόπτρα όπλου και κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

ΝΤΑΝΟΥΤ ΛΟΥΠΟΥ

Μία από τις πιο καλτ φιγούρες των ελληνικών γηπέδων ήταν ο Ντάνουτ Λούπου. Ο Ρουμάνος παλαίμαχος, που έπαιξε σε Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, Κόρινθο, έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Ηταν τον Φεβρουάριο του 1991, όταν ο Λούπου συνελήφθη ως εγκέφαλος σπείρας διαρρηκτών, που είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις γούνες και στα στερεοφωνικά. Προφυλακίστηκε για 2,5 μήνες στον Κορυδαλλό. Ο Λούπου, μετά τη σύλληψή του, υποστήριξε πως έπεσε θύμα της διοίκησης της ομάδας, η οποία σκαρφίστηκε όλο το σκάνδαλο για να μην του πληρώσει αποζημίωση για το υπόλοιπο του συμβολαίου του. Υποστήριξε, μάλιστα, πως απλώς φιλοξενούσε τους συμπατριώτες του, χωρίς να γνωρίζει τις δραστηριότητές τους. Το 2005 συνελήφθη, ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα με «μαύρα» χρήματα, πιάστηκε να οδηγεί κλεμμένο αμάξι και βρέθηκε μπλεγμένος σε σεξουαλικό σκάνδαλο με μοντέλο-τραγουδίστρια.

ΑΜΑΕΚΙ ΟΤΙΤΖΙ

Ο Αμαέκι Οτιτζι, που αγωνίστηκε σε Παναχαϊκή και Ιωνικό, είχε άδοξο φινάλε. Εγινε κι αυτός πρωτοσέλιδο, όχι για τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα, αλλά για τα μπλεξίματά του με τον νόμο. Τον Αύγουστο του 1993 είχε συλληφθεί γιατί κατείχε 27 γραμμάρια ινδικής κάνναβης και προφυλακίστηκε. Ωστόσο, βγήκαν κι άλλα στη φόρα, καθώς κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε κύκλωμα ναρκωτικών. Μετά τον Ιωνικό συνέχισε την καριέρα του στη Γερμανία και σε ομάδες Γ’ κατηγορίας μέχρι το 2003. Η μπάλα, όμως, δεν τον γέμιζε όσο η παρανομία και τελικά το πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή. Τα Χριστούγεννα του 2004 σκοτώθηκε ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών σε συμπλοκή αντίπαλων συμμοριών στην Κολομβία.

ΛΙ ΧΙΟΥΖ

Ο… χάρος βγήκε παγανιά ένα βροχερό βράδυ του Νοεμβρίου του 2003. Ο Λι Χιουζ πήγαινε σαν τρελός με την AMG Mercedes του, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα. Ωστόσο, απέφυγε να παραμείνει στον τόπο του συμβάντος, με τις Αρχές να πιθανολογούν ότι το έκανε για να γλιτώσει το αλκοτέστ. Παρουσιάστηκε 36 ώρες αργότερα στις Αρχές και παραδέχτηκε ότι προκάλεσε το τροχαίο. Ο Χιουζ καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης κι εξέτισε τα τρία έτη από αυτά. Στις 3 Δεκεμβρίου του 2011 συνελήφθη και κρίθηκε προφυλακιστέος για σεξουαλική επίθεση, αλλά τελικά η ποινή κατέπεσε.

ΤΖΟΪ ΜΠΑΡΤΟΝ

Αλλος ένας… λεβέντης του αγγλικού ποδοσφαίρου βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Ο Τζόι Μπάρτον απασχόλησε ουκ ολίγες φορές τις Αρχές και καταδικάστηκε συνολικά σε 10 μήνες φυλάκισης. Το 2008 μπήκε στης φυλακής τα σίδερα έπειτα από επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Λίβερπουλ. Τελικά τη γλίτωσε με 77 μέρες κάθειρξης, όμως μυαλό δεν έβαλε, καθώς λίγο αργότερα «έφαγε» άλλους τέσσερις μήνες, αφού χτύπησε τον πρώην συμπαίκτη του, Οσμάν Νταμπό στην προπόνηση, γεγονός που αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα του στη Μάντσεστερ Σίτι. Τον Οκτώβριο του 2016 απασχόλησε και πάλι τις Αρχές για παράνομο στοιχηματισμό σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Pin It on Pinterest

Shares
Share This