Επιλογή Σελίδας

Την ήττα γνωρισαν οι Γυναίκες του Αρχέλαου από την ΕΑ Λάρισας με 1-3 σετ σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο Β’ ΔΑΚ Κατερίνης, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν πολύ όμορφο θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό της πόλης μας. Και οι δύο προπονητές δοκίμασαν πρόσωπα, σχήματα και συστήματα εν όψει την έναρξης του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας στις 5 Νοεμβρίου.

Η ομάδα του Αρχέλαου είχε δύο πρόσωπα στην αναμέτρηση. Στην αρχή του αγώνα τα κορίτσια του Στέργιου Τσιουπλή εντυπωσίασαν, έχοντας πλουραλισμό και ποικιλία στην επίθεση, αρκετά καλή υποδοχή, μπλοκ και σερβίς, αλλά στην συνέχεια είχαν αρκετά νεκρά διαστήματα. Στο τέλος έβγαλαν και εγωισμό και χάρη σε αυτόν παραλίγο να ολοληρώσουν την ανατροπή στο 4ο σετ και να οδηγήσουν τον αγώνα στο τάι μπρέικ.

Τα κορίτσια του Πέτρου Πνάκα ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, αντέδρασαν μετά το κακό πρώτο τους σετ κι εκμεταλεύθηκαν στο έπακρο την καθίζηση του Αρχέλαου.

Στο 1ο σετ με δύο σερί ο Αρχέλαος πήρε προβάδισμα, το οποίο κράτησε μέχρι τέλους παρόλη την αντίδραση της Λάρισας.

Στο 2ο σετ η ΕΑ Λάρισας πήρε μία διαφορά 5 πόντων στο ξεκίνημα και τη διατήρησε έως το τέλος.

Στο 3ο σετ ο Αρχέλαος εμφανίστηκε πολύ κακός και η ΕΑ Λάρισας το εκμεταλεύθηκε και επικράτησε εύκολα.

Το 4ο σετ ήταν αμφίρροπο με την ομάδα της Κατερίνης να έχει μία διαφορά 3 πόντων στο πρώτο μισό, τις φιλοξενούμενες να αντιδρούν και με ένα επιμέρους σκορ 2-11 έφτασε μία ανάσα πριν το κατακτήσει και το κατάφερε αν και τα κορίτσια του Τσιουπλή αντέδρασαν και έφτασαν κοντά στην ανατροπή.

Κάνοντας έναν απολογισμό για την ομάδα του Αρχέλαου διακρίναμε θετικά στοιχεία, αλλά και αρνητικά τα οποία καλείται να διορθώσει το μήνα που μένει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος ο Στέργιος Τσιουπλής.

Στα μείον του αγώνα, η υποδοχή, η οποία κρατούσε τη μπάλα μακριά από το φιλέ, κάποια λαθη στην ανάπτυξη κι όσο περνούσε η ώρα κάποια εύκολα αβίαστα λάθη, που δείχνει πως χρειάζεται παραπάνω αντοχή στην αυτοσυγκέντρωση, σε βάθος χρόνου. Στα συν το πολύ καλό σερβίς (που δείχνει ότι υπάρχει συγκέντρωση) και η άμυνα (μπλοκ και πίσω ζώνη) που δείχνει ότι υπάρχει διάθεση και καλός ψυχισμός.

Η ΕΑΛ έδειξε καλά στοιχεία κι αναμένεται να δέσει περισσότερο το πάντρεμα καινούργιων και παλιών παικτριών, με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας. Αποτελεί, άλλωστε μία σταθερή αξία στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 16-10, 21-11, 25-18
2ο σετ: 4-8, 10-16, 16-21, 19-25
3ο σετ: 2-8, 9-16, 11-21, 15-25
4ο σετ: 8-5, 16-14, 17-21, 22-25

Τα σετ: 1-3 (25-18, 19-25, 15-25, 22-25)

ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης (Τσιουπλής): Βουλτσίδου Γεωργαντά, Δερβένη Β., Δερβένη Φ., Καραγεώργου, Κεσεσίδου, Κυπαρίσση Ρ., Μάτιου, Ντίτσα, Πεπόνη, Συβρίδου, Τσιγκαροπούλου, Τσιουτσιούλη, Χανδόλια.

ΕΑ Λάρισας (Πνάκας): Αλβίζου, Γεροκώστα, Γίτση, Εξάρχου, Ζιώγα, Κουτσογιάννη, Μαργαριτοπούλου, Μπατσομήτρου, Παπαδοπούλου, Περπέρογλου, Ριζομάρκου, Τίκα.

Ο προπονητής της Λάρισας Πέτρος Πνάκας δήλωσε: “Κατ’ αρχήν να ευχηθώ καλή αγωνιστική χρονιά. Ευχαριστούμε την ομάδα της Κατερίνης για τη φιλοξενία και της ευχόμαστε να πετύχει τους στόχους της. Είναι μία σειρά φιλικών παιχνιδιών που προετοιμάζουμε την ομάδα, βλέπουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα κορίτσια, δοκιμάζουμε κάποια σχήματα και δεν παίζουν κανένα ρόλο τα αποτέλεσματα και το ζητούμενο είναι να αποκτήσει συνοχή η ομάδα. Να δούμε πού υστερούμε και πάνω εκεί να δουλέψουμε στην συνέχεια. Όσον αφορά τους στόχους μας, αυτοί είναι υψηλοί για φέτος. Θέλουμε να τερματήσουμε στην πρώτη τριάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε”.

Ο προπονητής του Αρχέλαου Στέργιος Τσιουπλής δήλωσε: “Η ομάδα ανήκει στην κατηγορία. Το λέω μετά λόγου γνώσεως, έστω και μετά από μία τέτοια ήττα, έστω και σε φιλικό παιχνίδι. Κάναμε χαζά λάθη, που δεν ήταν ούτε θέμα ηλικίας, ούτε απειρίας. Ήταν θέμα συγκέντρωσης. Από την στιγμή που πάμε καλά τακτικά στο σερβίς, είμαστε δυνατοί στην άμυνα και γενικά είμαστε μία επιθετική ομάδα, νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου, παίζοντας επιθετικά και στην υποδοχή, η ομάδα να βρει το ρυθμό της. Η ομάδα έχει πολλές επιλογές, έχει πολλούς τρόπους να παίξει, έχει τελειώματα. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτό που πρέπει να διορθώσουμε είναι η νοοτροπία μας. Και στα φιλικά θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε την ψυχολογία μας, παρόλη την κούραση που βγαίνει στα παιχνίδια της προετοιμασίας Δείξαμε σημάδια κατάρρευσης στο 4ο σετ. Είχαμε μεγάλο νεκρό διάστημα και συνέβη και σε καλή περιστροφή. Κάναμε πολλά λάθη. Το θετικό είναι ότι αντιδράσαμε, μαζέψαμε το σκορ και δείξαμε μαχητικότητα. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά έχουμε και πολλή δουλεία μπροστά μας”.

 %ce%b5%ce%b1-%ce%bb%ce%ac%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b1%cf%82

Pin It on Pinterest

Shares
Share This