Επιλογή Σελίδας

Με τον Κοκονόζι να “χτυπάει” στο 90′, ο Πιερικός κέρδισε 2-1 τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων στο Α’ ΔΑΚ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του που τον φέρνει τέταρτο στον πίνακα με 19 βαθμούς. Οι Κατερινιώτες είχαν ανοίξει το σκορ στο 9′ με τον Κραγιόπουλο ενώ η ομάδα της Ημαθίας είχε ισοφαρίσει με τον Κίτσα στο 62′.

Απέναντι σε μια ομάδα που προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ο Πιερικός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μπήκε μπροστά στο σκορ χάρη σε μακρινό σουτ του Κραγιόπουλου, με τη μπάλα να σκάει μπροστά στον τερματοφύλακα Αργυρόπουλο, να τον ξεγελάει και να καταλήγει στα δίχτυς του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο  9′. Ο Πιερικός δεν επαναπαύτηκε στο γρήγορο γκολ και συνέχισε να πιέζει τα αντίπαλα καρέ, χάνοντας ευκαιρίες για να “ζευγαρώσει” τα τέρματά του αλλά το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του α’ μέρους.

Στο β’ μέρος, το σκηνικό διαφοροποιήθηκε μετά την αποβολή του Κανταρτζή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 55′, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Ημαθιώτες και ισοφάρισαν με κεφαλιά του Κίτσα στο 62′. Ο Πιερικός ρίσκαρε και παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο έψαξε το δεύτερο γκολ, απειλώντας στο 63′ σε μια φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για τράβηγμα στον Γκουντρουμπή, όμως ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Γιώργου Καμπερίδη δεν “κλείστηκε” για να κρατήσει τον βαθμό και ο έμπειρος τεχνικός ρίσκαρε ακόμη περισσότερο, περνώντας στο παιχνίδι τον Κοκονόζι στο 77′. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αποδείχθηκε “χρυσή αλλαγή” για την πιερική ομάδα, “χτυπώντας” στο 90′, όπως ακριβώς έγινε και στον Εύοσμο, την προηγούμενη αγωνιστική. Πριν κάνει το 2-1, ο Κοκονόζι είχε δοκάρι στο 84′, με ατομική ενέργεια, ενώ και η ομάδα των Τρικάλων “καρδιοχτύπησε” τους Κατερινιώτες σε αρκετές στιγμές, απειλώντας με αντεπιθέσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, που όμως δε βρήκαν στόχο. 

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Πιερικό, ο οποίος, παρά τις απουσίες, έβγαλε ψυχή, αντέδρασε μετά το 1-1, ξεπερνώντας και το αριθμητικό μειονέκτημα και έφτασε σε μια πολύτιμη νίκη που, εκτός από το βαθμολογικό όφελος θα λειτουργήσει σίγουρα και ως ψυχολογική “ντόπα” εν όψει της συνέχειας. 

Το “φιλμ” του αγώνα
9′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Κραγιόπουλος δέχτηκε τη μπάλα ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και τη μεγάλη περιοχή των Ημαθιωτών και επιχείρησε το μακρινό σουτ, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και ξεγέλασε τον Αργυρόπουλο, για να γίνει το Πιερικός – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας 1-0.
20′ Σουτ του Σαμανίδη, έξω από την περιοχή, ο Ποτουρίδης έβαλε το πόδι και παραχώρησε κόρνερ.
25′ Εκτέλεση κόρνερ του Κτιστόπουλου από δεξιά, κεφαλιά Καρτσαμπά από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αργυρόπουλου.
31′ Σέντρα του Κίτσα από δεξιά, κεφαλιά του Ζωγράφου, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Παπατολίκα.
35′ Σουτ του Κραγιόπουλου έξω από την περιοχή, ο Αργυρόπουλος απέκρουσε ασθενώς, η μπάλα πήρε πορεία παράλληλα με την εστία του Πιερικού με τον Γκουντρουμπή να κινείται και να σουτάρει, από αντικανονική θέση όμως (οφσάιντ), σε ένα σουτ που ούτως ή άλλως απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ομάδας των Τρικάλων.
44′ Ο Κτιστόπουλος έκλεψε τη μπάλα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα έξω από την περιοχή (!) και σούταρε σε κενή εστία…καταφέρνοντας να στείλει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, σε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Πιερικό.
55′ ΑΠΟΒΟΛΗ του Κανταρτζή, για τον Πιερικό, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
62′ ΓΚΟΛ! 1-1: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ποτουρίδη από αριστερά, ο Κίτσας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Παπατολίκα, ο τερματοφύλακας .
63′ Συρτή σέντρα του Κυριλλίδη από δεξιά, Γκουντρουμπής και Κατσιαμήτας δε μπόρεσαν να βρουν τη μπάλα, με τους παίκτες του Πιερικού να διαμαρτύρονται για πέναλτι-τράβηγμα στον Γκουντρουμπή. Στις διαμαρτυρίες, την κίτρινη κάρτα είδε ο Κυριλλίδης.
75′ Γύρισμα του Παραφέστα προς τα πίσω, η μπάλα πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Παπατολίκα, σε μια καλή στιγμή για την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
81′ Εκτέλεση φάουλ του Γκουντρουμπή, μπλόκαρε ο Αργυρόπουλος.
84′ Ατομική ενέργεια και σουτ του Κοκονόζι έξω από την περιοχή, η μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Αργυρόπουλου, το ριμπάουντ ο Γκουντρουμπής ο οποίος έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ, όμως ο Αργυρόπουλος παραχώρησε κόρνερ.
88′ Ο Καρτσαμπάς έκοψε τελευταία στιγμή τον Κίτσα, πριν αυτός σουτάρει μέσα από την περιοχή.
89′ Πολύ καλή στιγμή για τους Ημαθιώτες με διαγώνιο σουτ του Καπετάνου να περνάει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παπατολίκα.
90′ ΓΚΟΛ! 2-1: Ο Κοκονόζι με διαγώνιο σουτ από δεξιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αργυρόπουλου, κάνοντας το 2-1 για τον Πιερικό.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Τεβεκέλης με βοηθούς τους Παπαδόπουλο και Φράγιο (Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Γιώργος Καμπερίδης): Παπατολίκας, Κυριλλίδης (77′ Κοκονόζι), Τουλίκας, Κανταρτζής, Ουατταρά (25′ λ.τ. Κατσιαμήτας), Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος, Κωστίκος, Γκουντρουμπής, Κτιστόπουλος (58′ Παραφέστας), Σαμανίδης.
Στον πάγκο: Καραγκούνης, Παπαδόπουλος, Τοπουζλής, Ράντος.
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας (Γιώργος Ντάμτσιος): Αργυρόπουλος, Δ. Συμπεθέρης, Βλάχος (75′ Λαγδάρης), Τσουλχάη, Τερζής, Ταταρίδης, Ποτουρίδης (77′ Καπετάνος), Κοκοράκης (62′ Βαφειάδης), Ζωγράφος, Γ. Κίτσας, Α. Παρσόπουλος (82′ Ευθυμίου).
Στον πάγκο: Νικολαΐδης, Παπαδόπουλος, Ζαχαριουδάκης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This