Επιλογή Σελίδας

Ανέκαθεν θεωρούσαμε την έκδοση ανακοινώσεων ως μια κίνηση εντυπώσεων η οποία αποσκοπεί περισσότερο σε μια προσπάθεια να μετατοπιστούν οι ευθύνες από το αγωνιστικό κομμάτι και να περάσουν σε αλλά θέματα. Σήμερα όμως αναγκαστήκαμε να προβούμε σε μια τέτοια ενέργεια την οποία θέλουμε να ονομάσουμε περισσότερο κραυγή αγωνίας παρά ανακοίνωση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είναι αδιανόητο εν ετει 2017 το Ενωσιακό γήπεδο του νόμου μας να βρίσκετε σε μια τόσο άθλια κατάσταση. Σήμερα ο παίκτης του Πυδναϊκού Δημήτρης Πανωλής υπέστη βαρύ διάστρεμμα το οποίο θα του δημιουργήσει προβλήματα πρωτίστως επαγγελματικά και δευτερευόντως (φυσικά το αγωνιστικό έχει ελάχιστη σημασία σε τέτοιες περιπτώσεις) αγωνιστικά.

Επίσης ο ποδοσφαιριστής του Μακεδονικού Βαγγέλης Μαλιώρας κινδύνεψε και αυτός να τραυματιστεί σοβαρά ενώ η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών αποχώρησαν από το γήπεδο με ματωμένα τα γόνατα τους, γυρνώντας στις εποχές που παίζαμε ως παιδιά στις αλάνες.

Σχετικά με το θέμα της καταλληλότητας του ενωσιακού γηπέδου στο οποίο αγωνίζονται και παιδιά ακαδημιών θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από αύριο κιόλας. Οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να καταστεί ολέθρια.

Σχετικά με την διαιτησία. Από την αρχή της χρονιάς και οι δυο ομάδες αντιμετωπίσαμε ακατανόητες διαιτησίες οι οποίες πολλές φορές μας εκνεύρισαν. Όμως διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας διότι δεν θα θέλαμε να φανούμε γραφικοί και να εκδίδουμε ανακοινώσεις από τις πρώτες αγωνιστικές.

Αντιμετωπίσαμε τις διαιτησίες με μια σκωπτική και επιφυλακτική διάθεση αλλά μέχρις εκεί. Σήμερα όμως θεωρήσαμε χρέος μας να επέμβουμε, να ακουστούμε. Η σημερινή διαιτησία της κ. Κορινιώτη στο παιχνίδι Μακεδονικός Ν. Εφέσου με τον Πυδναϊκό 2017 ήταν εξωφρενική κυρίως στο β’ ημίχρονο όπου για 30 και πλέον λεπτά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο καθώς αδυνατούσε να σφυρίξει φάουλ στον σωστό χρόνο.

Αφήνουμε έξω τις κραυγαλέες διαμαρτυρίες των δυο ομάδων για τις δυο κόκκινες που έδειξε, τα πέναλτι που δεν είδε. Στεκόμαστε αποκλειστικά στην ανεπάρκεια της εξασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών μας οι οποίοι αρκετές φορές κινδύνεψαν να τραυματιστούν σοβαρά επειδή αργούσε να δώσει κάποιο σκληρό μαρκάρισμα.

Το πρόβλημα μας και αυτό θέλουμε να το τονίσουμε δεν είναι η κ. Κορινιώτη ούτε οι λοιποί διαιτητές που σφύριξαν και θα σφυρίξουν τις ομάδες μας. Το προβλημα μας και αυτό το ξεκαθαρίζουμε απερίφραστα είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑΖΩΑ προκειμένου οι εκάστοτε διαιτητές να μάθουν λόγω του νεαρού της ηλικίας τους να σφυρίζουν.

Το πρόβλημα μας δεν είναι η έκβαση των αγώνων, τα αποτελέσματα αυτά καθ’ εαυτά. Το πρόβλημα μας είναι ότι επιθυμούμε την διαφύλαξη της σωματικής μας ακεραιότητας πρωτίστως και βασικώς και στην συνέχεια τον σεβασμό στον ιδρώτα, τον κόπο και την ανιδιοτελή μας προσπάθεια που απορρέει από την αγάπη μας για το άθλημα.

Προβήκαμε σ αυτή την κοινή ανακοίνωση γιατί θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί. Δεν γίνεται να στερούμαστε ποδοσφαιριστές επειδή οι εκάστοτε διαιτητές δεν γνωρίζουν πως να ασκήσουν τον πειθαρχικό τους έλεγχο. Δεν γίνεται να τραυματίζονται ποδοσφαιριστές επειδή οι διαιτητές αργούν να σφυρίξουν ένα φάουλ. Δεν γίνεται να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών που εκτός γηπέδων διατηρούν φιλικές σχέσεις γιατί οι διαιτητές δεν μπορούν να επιβληθούν.

Κλείνοντας θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θέλουμε να προβούμε ξανά σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Σήμερα το κάναμε γιατί θέλουμε να προστατέψουμε τους ποδοσφαιριστές μας, την ψυχική μας ηρεμία αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το οποίο δεν θέλουμε να το δούμε να μετατρέπετε σε τσίρκο.

Θεωρούμε δεδομένο ότι θα ακουστούμε. Ελπίζουμε σύντομα να δούμε αλλαγές!!!

ΥΓ: Τα συγχαρητήρια μας στον επόπτη Κουτσικανίδη για την άψογη διαιτησία του.

Οι διοικήσεις
Μακεδονικού Νέας Εφέσου και Πυδναϊκού 2017

Pin It on Pinterest

Shares
Share This