Επιλογή Σελίδας

Του Βαγγέλη Μπραουδάκη

Στις 13 Ιουνίου 2016 ο τότε υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με ραδιοφωνικές του δηλώσεις “Στο Κόκκινο” εξηγούσε ότι διαβίβασε στον Εισαγγελέα τα πορίσματα των ελέγχων στις ομοσπονδίες ποδηλασίας, τένις και μπάντμιντον διότι «η εικόνα που προκύπτει δεν είναι ευχάριστη και υπάρχουν σοβαρές καταστάσεις, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του εισαγγελέα. Υπάρχουν οικονομικής φύσεως θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων καταλογισμό ποσών που δεν δικαιολογούνται, μεταχρονολογημένες επιταγές κ.ά.»,υπογράμμιζε πως «είναι αδιανόητο ο έλεγχος να εντοπίζει ασύλληπτες καταστάσεις».

Λίγους μήνες αργότερα, στις 24 Σεπτεμβρίου 2016, στις εκλογές της ΕΟΠ, νέος πρόεδρος -αντί του Θανάση Τερζή που επί των πεπραγμένων του διενεργήθηκε ο έλεγχος – εκλέγεται ο Παναγιώτης Πιστιούρης και εκπρόσωπος στην ΕΟΕ (για να ψηφίσει Καπράλο, τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ) ανακηρύσσεται ο διευθυντής του Κοντονή, Ιάκωβος Φιλιππούσης -νυν επικεφαλής της διεύθυνσης επικοινωνίας στην ΕΠΟ, την άλλη ομοσπονδία για την οποία μεγαλούργησε ο τέως υφυπουργός αθλητισμού.

Στις 29 Ιανουαρίου 2017, στην ετήσια γιορτή της ομοσπονδίας ποδηλασίας για τη βράβευση των κορυφαίων του αθλήματός της, τιμάται ο -υπουργός Δικαιοσύνης πλέον- Σταύρος Κοντονής, ο οποίος δηλώνει (μεταξύ άλλων) από βήματος πως «είναι ιδιαίτερη η τιμή για μένα που με τιμάει σήμερα η ποδηλασία. Αυτό δείχνει ότι έγινε έργο στην θητεία μου το οποίο και αναγνωρίζεται. Έργο που φέραμε σε πέρας από κοινού όλοι όσοι είναι στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σίγουρα δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα, αλλά ένα σημαντικό μέρος απ’ αυτά, θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στην αλλαγή σκυτάλης, στην ομοσπονδία της ποδηλασίας. Μια απόφαση του Θανάση Τερζή παράδειγμα προς μίμηση, μιας και αποφάσισε να αποχωρήσει από την ηγεσία της Ομοσπονδίας παραχωρώντας την θέση του στον Παναγιώτη Πριστούρη που συνεχίζει το έργο του».

Στο μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα αναμένεται η κρίση του Εισαγγελέα επί των καυτών πορισμάτων του αρμόδιου κλιμακίου ελέγχου (καταγγελίες για πλαστά φύλλα αγώνα, για έλλειψη άδειας εξάσκησης επαγγελμα’ατων από ομοσπονδιακό προπονητή, για χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας που ποτέ δεν δαπανήθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό, για δαπάνες χωρίς νόμιμες διαδικασίες, για παράνομες απευθείας αναθέσεις κ.ά.) και η συνέχεια της κάθαρσης των ομοσπονδιών.

Και χτες αποκαλύπτεται ότι ο Εισαγγελέας έθεσε το συγκεκριμένο πόρισμα στο αρχείο! Ουδέν μεμπτόν! Παρά τις κορώνες Κοντονή, όσο ήταν υφυπουργός! Παρά τα σημεία και τέρατα που περιγράφονταν ως ευρήματα! Με τον κατηγορούμενο πρόεδρο να κοινοποιεί την είδηση με επίσημο έγγραφο σ’ όλα τα σωματεία της ομοσπονδίας λέγοντας πως η σκευωρία σε βάρος του κατέρρευσε.

Οπότε γεννώνται τα εξής (εύλογα) ερωτήματα: Όταν ο Κοντονής δήλωνε περί «ασύλληπτων καταστάσεων» έλεγε ψέμματα, μόνο και μόνο για να συμβεί η βολική αλλαγή σκυτάλης στην ομοσπονδία; Εφόσον έλεγε αλήθεια, τότε πώς ο Εισαγγελέας (με τον ίδιο αυτή τη στιγμή πολιτικό προϊστάμενο -ναι, ξέρω ότι υπάρχει η διάκριση των εξουσιών και η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη) θέτει το πόρισμα στο αρχείο; Τι μεσολαβεί μέσα σε 1,5 χρόνο κι ένας χώρος που περιγράφεται ως κόλαση παραδίδεται ως παράδεισος;

Πόσο πιο έκθετη μπορεί να είναι η ΓΓΑ και κατ’ επέκταση, φυσικά, η κυβέρνηση εν συνόλω; Ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού πως αντιλαμβάνεται όλα αυτά τα μπρος πίσω και την αναντιστοιχία δηλώσεων και πράξεων σε ζητήματα διαφάνειας, κάθαρσης κ.λπ. (με αφορμή την ΕΟΠ);

Πηγή: Το 10

Pin It on Pinterest

Shares
Share This