Επιλογή Σελίδας

Έστω και με “φτωχό” 1-0 ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας επικράτησε του Ερμή Εξοχής, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας και εκμεταλλεύτηκε το ρεπό του Δία Δίου, “ανοίγοντας” τη διαφορά τους στους οκτώ βαθμούς.

Η ομάδα της Νεοκαισάρειας είχε τη φλύαρη υπεροχή απέναντι σε έναν Ερμή που θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά τελικά το γκολ του Ανδρονικίδη στο φινάλε του α’ μέρους έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των πρωτοπόρων.
Ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν, με τους δυο αντιπάλους να χάνουν πέναλτι, ο Αχιλλέας στο 69′ με τον Καλαμπάκα να βρίσκει το δοκάρι και ο Ερμής στο 89′ με τον Παναγιωτίδη να σουτάρει άουτ.

Το “φιλμ” του αγώνα
13′ Σουτ του Παναγιωτίδη, σε αντεπίθεση για τον Ερμή, ο Σαρρής έπεσε στη γωνιά του και παραχώρησε κόρνερ.
28′ Εκτέλεση φάουλ του Αποστολίδη από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Δεληγιαννίδης “απογειώθηκε” στο “γάμα” και έδιωξε σε κόρνερ.
38′ Σουτ του Εγγλέζου μέσα από την περιοχή, ο Σαρρής έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Σαρρής απέκρουσε, ο Παναγιωτίδης πήρε το “ριμπάουντ” και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αχιλλέα.
45′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Αποστολίδης εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Δεληγιαννίδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ανδρονικίδης με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Αχιλλέα.
52′ Ο Καπασακαλίδης επιχείρησε τη βαθιά μπαλιά, ο Δεληγιαννίδης απομάκρυνε ασθενώς, ο Καλαμπάκας έκλεψε τη μπάλα και έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα γκολπόστ του Ερμή.
62′ Διαγώνιο σουτ του Κατσούλη, σε αντεπίθεση για τον Ερμή, η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Αχιλλέα.
69′ Χαμένο πέναλτι για τον Αχιλλέα με τον Καλαμπάκα να σημαδέυει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ερμή. Το πέναλτι κέρδισε ο Τσουρέκας, ο οποίος ανατράπηκε στην περιοχή της ομάδας της Εξοχής και αποχώρησε τραυματίας.
89′ Χαμένο πέναλτι για τον Ερμή, με τον Παναγιωτίδη να σουτάρει άουτ.
90′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιαζιτζόγλου ο Ανδρονικίδης δεν πρόλαβε να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα του Δεληγιαννίδη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Πολυχρόνης με βοηθούς τον Σαλτσίδη και τη Δ. Τσικλητάρη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: Σαρρής, Καπασακαλίδης, Δερμίσης, Γιαπιτζής, Κολαξίδης (90′ Χρυσόπουλος), Οικονόμου, Γιαζιτζόγλου, Αποστολίδης, Ανδρονικίδης, Καλαμπάκας, Ιωαννίδης (61′ Τσουρέκας – 74′ Κώστας).
Ερμής Εξοχής: Δεληγιαννίδης, Ατανάσοφ (90’+ Τοπαλίδης), Σόβα, Αλεξιάδης, Α. Κατσούλης, Βασιλείου, Παναγιωτίδης, Γεωργαντάς, Μιχαηλίδης, Εγγλέζος, Β. Κατσούλης.

ρεπορτάζ: Γιάννης Φοροζίδης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This